×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 29 April , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
هدف از ایجاد طرح تحول کشاورزی و دامپروری استان تبیین و گفتمان‌سازی در این بخش است
حسین کوه زاد

به گزارش توس اکو، غلامرضا قنبری، ۱۵ آبان‌ماه، در نشست خبری در خصوص طرح تحول کشاورزی و دامپروری استان اظهار کرد: کشاورزی خراسان رضوی یکی از رکن‌های اصلی تولید در بخش کشاورزی کشور بوده و این استان به عنوان یکی از استان‌های مولد، نقشی اساسی در تامین امنیت غذایی کشور ایفا می‌کند.

وی افزود: در بسیاری از کالاهای اساسی، خراسان رضوی از نظر ظرفیت اسمی، متناسب با سرانه مصرف جمعیت خود، نه‌تنها همخوانی و تناسب دارد بلکه در بسیاری از این محصولات مازاد تولید داریم. مازاد تولید کالاهای اساسی به اقصی‌نقاط ایران و کشورهای دیگر صادر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: خراسان رضوی در تنظیم بازار محصولات کشاورزی و بازار مصرف غذایی کشور نقش حائز اهمیتی دارد و اگر قیمت کالاهای اساسی در خراسان رضوی کاهش یا افزایش پیدا کند، به نسبت در بازار کشور تاثیر خواهد گذاشت.

قنبری ادامه داد: امروزه در خراسان رضوی سالانه بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن گوشت قرمز مازاد ظرفیت اسمی تولید داریم که این میزان به اقصی‌نقاط ایران صادر می‌شود. همچنین سالانه حدود ۳۵ هزار تن گوشت مرغ و حدود ۵۰ هزار تن تخم مرغ مازاد ظرفیت اسمی تولید در استان وجود دارد که این میزان نیز به دیگر استان‌های کشور صادر می‌شود.

وی با اشاره به محصولات مزیت‌دار خراسان رضوی اضافه کرد: زعفران، پسته، زیره، لبنیات، گوشت قرمز و جو از جمله این محصولات هستند که خراسان رضوی رتبه اول تا چهارم تولید این محصولات در کشور را داراست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: از زمان اخذ مسئولیت در جهاد کشاورزی خراسان رضوی، تاکنون در بیشتر ایام قیمت محصولات کشاورزی نسبت به میانگین کشور پایین‌تر بوده است. نمی‌توانیم جزیره‌ای عمل کنیم و نیاز دیگر نقاط کشور به ما نیز مرتبط است.

قنبری بیان کرد: ظرفیت‌ها و استعدادهای کشاورزی استان تناسبی با رکوردهای سطح دنیا در تولیدات محصولات کشاورزی ندارد. متوسط تولید خراسان رضوی در محصولات کشاورزی نسبت به رکوردهای داخل کشور فاصله زیادی دارد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال متوسط برداشت گندم در استان سه‌ونیم تن در هکتار بوده اما رکوردها حتی در استان به ۱۴ تن در هکتار رسیده است. ضریب تبدیل دام سبک با حالت خوشبینانه ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم است؛ یعنی به ازای یک کیلوگرم گوشت، ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم علوفه مصرف می‌شود، در حالی که در استان برخی دامداران با ۶ کیلوگرم علوفه یک کیلوگرم گوشت تولید می‌کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اهمیت افزایش بهره‌وری کشاورزی عنوان کرد: بر اساس آمار، ایران رتبه اول تولید ضایعات کشاورزی در دنیا است. با توجه به کمبود منابع و خشکسالی‌ها این موضوع اهمیت بالایی دارد.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت افزایش بهره‌وری کشاورزی گفت: بر اساس آمار، ایران رتبه اول تولید ضایعات کشاورزی در دنیا است.بر همین اساس شاهد پرداخت هزینه مادی بسیار برای کشت محصولاتی هستیم که برداشت نمی‌شود ویا در مسیر تبدیل و مصرف از بین می روند.

قنبری خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی امروزه بیشتر در حاشیه و مسائل جاری خود حرکت می‌کند و هدف ما از ایجاد طرح تحول کشاورزی و دامپروری استان، که پنجشنبه ۱۸ آبان‌ماه طرح کشاورزی آن رونمایی می‌شود، تبیین و گفتمان‌سازی در بخش کشاورزی است. هدف ما از ایجاد طرح تحول کشاورزی و دامپروری استان، که پنجشنبه ۱۸ آبان‌ماه طرح کشاورزی آن در همایشی با حضور حدود ۲۰۰۰ کشاورز از سراسر استان رونمایی می‌شود، تبیین و گفتمان‌سازی در بخش کشاورزی است.

وی اضافه کرد: این برنامه اولین برنامه عملیاتی و اجرایی ارتقاء راندمان تولید در بخش کشاورزی و کاهش ضریب تبدیل دام در کشور و بطور کلی افزایش  بهره وری در بخش کشاورزی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه پروانه‌های واحدهای صنعتی بخش کشاورزی و دامپروری بی‌ رویه صادر شده است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در رب گوجه فرنگی بالغ بر ۱ میلیون تن ظرفیت مازاد به کارخانه‌ها مجوز داده شده است. بالغ بر ۷۰۰ هزار تن ظرفیت مازاد برای کارخانجات خوراک دام در استان صادر شده که تامین مواد اولیه این کارخانجات مشکل است. همچنین حدود ۱ میلیون تن ظرفیت مازاد کارخانجات چغندر در استان داریم.

قنبری با اشاره به شعار سال اظهار کرد: اگر بتوانیم میزان تولید را افزایش دهیم، قیمت تمام شده تولید محصول نیز کاهش پیدا می‌کند. امروزه موجی در کشور ایجاد شده که محصولات را دولت باید خریداری کند. در کنار کاهش قیمت تمام شده، کیفیت محصولات نیز باید افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: امروزه مشکل اصلی محصولات کشاورزی ایران در بازار جهانی قیمت تمام شده و کیفیت آن‌ها است. در همین راستا با مدیریت و راهبری استاندار، در بخش‌های مختلف برنامه‌های تحولی تدوین شده که یکی از این برنامه‌ها در جهاد کشاورزی بوده و ذیل برنامه‌های تحولی طرح افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی و بهبود ضریب تبدیل در مزارع دامداری است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه ۱۷ میز محصولی در استان ایجاد شده است، گفت: از این بین ۱۴ میز محصول با محوریت محصولات اساسی در سطح استان تشکیل و بنای کلی این است با طرح تحول کشاورزی راندمان تولید محصولات کشاورزی ۳۰ درصد افزایش پیدا کند.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.