قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به تدوین برنامههای عملیاتی سهساله در تمامی واحدهای زیرمجموعه این آستان گفت: طبق این برنامه، معاونت بهرهوری املاک و اراضی آستان قدس رضوی در راستای اجرای سند سیاستهای کلان و ارتقای بهرهوری موقوفات، مدیریت یکپارچه اراضی موقوفه در مشهد، استان و سراسر کشور را عملیاتی خواهد کرد.
به گزارش توس اکو و به نقل از آستان نیوز، مالک رحمتی در نشست هماندیشی با مدیران و کارکنان حوزه معاونت بهرهوری املاک و اراضی آستان قدس رضوی اظهار کرد: این معاونت هسته اصلی مدیریت موقوفات و موتور محرک اقتصادی آستان قدس رضوی است، چرا که اداره امور این آستان بر پایه وقف و نذر استوار است و عمده منابع مالی مورد نیاز برای خدمت به زائران، مجاوران و محرومان از این محل تأمین میشود.
رحمتی افزود: اولین و مهمترین مأموریت در این معاونت، توجه به صیانت و امانتداری نسبت به زمینها و املاک موقوفه است که دلدادگان امام رضا(علیه السلام) به نام ایشان وقف کردهاند و ما در قبال آن مسئولیت شرعی و قانونی داریم.
وی تصریح کرد: دومین مسئولیت مهم این حوزه، اجرای دقیق نیات واقفان خیراندیش است و بر این مهم نیز تأکید داریم چرا که عاملی مؤثر برای ترویج فرهنگ وقف است.
تکریم ارباب رجوع و حفظ اعتماد مردم
وی تصریح کرد: اعتماد مردم، بزرگترین سرمایه آستان قدس رضوی است و به همین دلیل، تعامل مثبت و رفتار کریمانه مسئولان معاونت بهرهوری املاک و اراضی با مردم، بدون شک موجب ترویج سنت حسنه وقف و افزایش موقوفات میشود، بنابراین وظیفه شما بزرگواران حفاظت و صیانت از موقوفات همراه با تکریم ارباب رجوع است.
لزوم مدیریت یکپارچه اراضی
رحمتی، مدیریت یکپارچه اراضی موقوفه را یکی از ابزارهای لازم برای انجام مأموریتهای این معاونت برشمرد و افزود: معاونت بهرهوری املاک و اراضی این آستان مقدس امانتدار اموال امام رضا(علیه السلام) است و در همین راستا باید برای انجام وظیفه امانتداری، مدیریت یکپارچه زمینهای متعلق به این آستان در سراسر کشور با توجه به بافت و اقلیم جغرافیایی هر شهر و ذیل برنامه عملیاتی سهساله محقق شود.
هوشمندسازی فعالیتها در راستای شفافسازی
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی بر هوشمندسازی همه فعالیتها و بخشهای زیر مجموعه معاونت بهرهوری املاک و اراضی نیز تأکید کرد و افزود: باید این کار در راستای شفافسازی و تسهیل خدمترسانی به مردم و تسریع روند ثبت و صدور اسناد اجرایی شد.
رحمتی گفت: نقشههای معماری و طراحی اراضی، اخذ سند تک برگی، بایگانی اسناد و پروندهها و سایر فعالیتها را باید با بهرهگیری از تکنولوژی روز دنیا هوشمندسازی کرد و علاوه بر آن، از سیستم GIS نیز برای نقشهبرداری هوشمند بهره گرفت.