×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 20 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
ضرورت همگرایی و هم افزایی موسسات خیریه برای ترویج نوع دوستی

به گزارش توس اکو و به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، عصر امروز همایش مدیران مؤسسات خیریه فعال استان خراسان رضوی با هدف تبیین اهداف و بیان عملکرد ستاد امور هماهنگی امور خیریه استان با سخنرانی رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان و فرماندار مشهد در تالار فرهنگی نور مشهد برگزار شد.
رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف در این مراسم با بیان اینکه برای ترویج فضای مهربانی در جامعه، باید از طریق ستاد هماهنگی امور خیریه خراسان رضوی کار خیر، نوع دوستی، انسان دوستی و هم نوع دوستی را در جامعه ترویج کنیم و این را در بین مردم فرهنگ سازی نماییم.
وی تصریح کرد: بر اساس آمار سال ۲۰۲۱ اندونزی در رتبه اول، کنیا دوم، نیجریه سوم و میانمار رتبه چهارم و ایران در رتبه ۳۲ قرار گرفته است در حالی که رتبه ایران با توجه زکات، خمس، صدقه ، ساختار وقف و … در این رتبه نباید باشد و این نشان می دهد ایران متاسفانه در موضوع خیریه ها واگرایی حکمرانی دارد و چون مجموعه ای نیست که آمار و اطلاعات را جمع آوری کند در رتبه ۳۲ جهان قرار دارد.

وی با بیان اینکه ۲۰۰ هزار موقوفه در کشور داریم و ۱۱۰۰ سال پیش وقفی ایجاد شده که الان نیز وجود دارد، گفت: در کشور ما کار خیر تعریف مشخصی ندارد و زکات و خمس به عنوان کار خیر تلقی نمی شود در حالی که در اندونزی و کشورهای مسلمان تعریف شده است.
حجت الاسلام شرفخانی بیان کرد: بخش قابل توجهی از کشورها نگاه بشردوستانه در کار خیر دارند و نگاه معنوی و دینی حاکم نیست ولی کشور ما کارهای خیر بر اساس نگاه دینی و معنویت انجام می شود.
وی اظهارکرد: در قانون مالیاتی کشورهای مختلف، از افراد ثروتمند از جمله کارخانه دارها می خواهند به جای پرداخت مالیات، پول آن را صرف ساخت بیمارستان کنند و خود نیز عهده دار اداره آن باشند ولی متاسفانه در ایران چنین اتفاقی نمی افتد
وی با بیان اینکه ‌چالش و مسئله بزرگ بین موسسات نداشتن همگرایی و هم افزایی بین مجموعه های خیریه و عدم تسهیل گری توسط حاکمیت است؛ گفت: اوقاف می خواهد هم گرایی صورت گیرد و ساختار حکمرانی امر خیر مردمی است که از طریق خود مردم شکل می گیرد و امروز اگر می خواهیم هم افزایی داشته باشیم و دررتبه های اول جهان باشیم باید موسسات کنار هم قرار گیرند.
رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: موسسه خیریه ای اگر ۱۰۰۰ نفر مشارکت بگیرد ولو با مبلغ اندک، از نظر پایش و رتبه بندی بالاترین رتبه است چرا که مشارکت کردن یعنی مسئولیت اجتماعی را در جامعه رواج دادن و موجب توسعه می شود.
وی با بیان اینکه نگاه ما استفاده از ظرفیت مردمی است، افزود: موسسات خیریه را به سمت نوآوری های تامین‌مالی در امر خیر و مشارکت های مردمی ببرید.

 

شیوه خدمت دهی به نیازمندان نو شود
محسن داوری، فرماندار مشهد در این همایش ضمن قدردانی از سازمان اوقاف و اوقاف خراسان رضوی بابت اقدامات موثر خود، بیان کرد: ما به دلایل متعددی ظرفیت خوبی برای خدمت رسانی به مردم با عنوان خیریه داریم ولی جامعه ما بی نیاز نیست.
فرماندار مشهد با بیان اینکه برای کار خیر موسسات پیش قدم شوند و ما ساختار قانونی آن را ایجاد خواهیم کرد، گفت: این‌ همگرایی باید رخ دهد و امروز لازم است که ما به آن‌ نگاه ویژه داشته باشبم اما باید شیوه خدمت دهی را نو کنیم و به گونه ای به نیازمندان خدمت دهیم که بی نیاز شوند.
وی اظهار کرد: با توجه به تعداد قابل توجه زنان سرپرست خانوار که نیازمند خدمت رسانی هستند، باید برخی از موسسات خیریه با ایجاد شغل آنها را خودکفا کنند و حتی این افراد دیگران را نیز خودکفا کنند. این کار ضمن بی نیاز شدن خانواده، از مشکلات اجتماعی نیز جلوگیری خواهد کرد.
داوری با بیان اینکه مشهد در برخی از شاخص ها چون آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، آب و ورزش و جوانان از شاخص متوسط کشوری پایین تر است، گفت: باید از ظرفیت خیریه ها و مردم برای رساندن به شاخص کشور استفاده شود.

 

۱۳۰ موسسه خیریه با ستاد هماهنگی امور خیریه مرتبط و هماهنگ شده اند

حجت الاسلام محمد احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی نیز در این همایش بیان کرد: فعالیت ستاد هماهنگی امور خیریه مدتی است در سازمان اوقاف آغاز به کار کرده که در استان خراسان رضوی نیز این ستاد آثار و برکات فراوانی داشته است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: حدود۱۳۰موسسه خیریه با این ستاد مرتبط شده و فعالیت های خود را از ثبت جامعه هدف، هماهنگ کردن نوع فعالیت ها و خدماتی که انجام می می دهند و هم افزایی هایی که شکل می گیرد، را پیش می برند؛ اینها اقدامات شایسته ای است که به برکت هم افزایی و هم گرایی موسسات خیریه و ستاد هماهنگی امور خیریه اتفاق می افتد.

وی افزود: سازمان اوقاف مجوز هیچ موسسه خیریه را صادر نمی کند اما نقش محوری و هماهنگی بین موسسات خیریه را به عنوان بخش مغفول دارد که با کمک موسسات خیریه انجام می شود و جمعی از افراد غیر کارمند اوقاف به عنوان ستاد هماهنگی امور خیریه، روزانه در اداره اوقاف حضور و موضوعات را پیگیری و از مسئولین و خیرین دعوت و هماهنگی بین موسسات انجام می دهند.

حجت الاسلام احمدزاده با بیان اینکه کارهای بزرگی در مدت فعالیت ستاد هماهنگی امور خیریه در استان، انجام شده است؛ گفت: تهیه بسته های معیشتی، جهیزیه و .. اقداماتی است که تاکنون انجام شده است و این نشان از هماهنگی بین موسسات خیریه می باشد.

وی نقش اوقاف را در این خصوص نقش حاکمیتی و هماهنگ کننده دانست و افزود: هر گاه انگیزه، ایمان و حضور مردم در اجتماع وجود داشته باشد مشکلات بزرگی حل و اتفاقات خوبی رقم می خورد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی ضمن تشکر از رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه بابت تشکیل این ستاد، بیان کرد: در استان ستاد هماهنگی امور خیریه و در شهرستان ها شوراهای هماهنگی امور خیریه خدمت رسانی می کنند که جای قدردانی دارد.

همچنین در بخش دیگر این همایش مدیران دو مؤسسه خیریه به بیان تجربیات موفق خود پرداختند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.