به گزارش توس اکو، شاکررضا مریدی گفت: یکی از مهمترین چالشهای نظام مالیاتی کشور، شکلگیری شرکتهای فاقد اعتبار است که زیانهای مالی فراوانی را به همراه دارند. شرکتهای فاقد اعتبار روی کاغذ بوده و هیچ فعالیت اقتصادی واقعی ندارند، اخلال در نظم اقتصادی جامعه ایجاد میکنند و مانع از شفاف شدن وضعیت اقتصادی میشوند، و با فروش فاکتورهای فاقد اعتبار، اجرای نظام مالیات را با اختلال و فعالان اقتصادی را با چالش سرمایه در گردش روبهرو میکنند.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی افزود: شرکتهای فاقد اعتبار پس از ثبتنام در نظام مالیاتی و دریافت کد اقتصادی اقدام به فعالیت کرده و به انجام فعالیتهای غیرقانونی و زیرزمینی در اقتصاد دامن میزنند. در این راستا بسیاری از شرکتها که تمایل به پنهان کردن فعالیت خرید یا فروش خوددارند، به این شرکتهای فاقد اعتبار مراجعه و اقدام به تهیه فاکتور فاقد اعتبار مینمایند.
وی گفت؛ با توجه به اقدامات موثر اداره بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی این اداره کل، از ابتدای امسال بالغ بر ۱۴۲ مورد شرکت کاغذی و صوری شناسایی شده اند که بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان مراودات مالی داشته اند.
مدیرکل امور مالیاتی استان بیان داشت: بخشی از معوقات مالیاتی مربوط به همین شرکتهای صوری است که با شناسایی این شرکت ها و رسیدگی پرونده آنها بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان بدهی مالیاتی تعیین شده است.
در پایان شاکررضا مریدی گفت: اهمیت پدیده شرکتهای صوری و فاقد اعتبار به گونه است که به استناد بند ۵ ماده ۲۷۴ ق.م.م جرم انگاری شده و از طرفی فعالیتهای آنها بر اساس دستورالعمل صادره سازمان امور مالیاتی کشور، به عنوان یکی از مصادیق فعالیتهای مشکوک به پولشویی تلقی شده است.