×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۱۸ مهر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 9 October , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر
سهم ایران از بازار کشورهای اوراسیا تنها نیم درصد است

مجید محمدنژاد امروز، ۲۷ خرداد ماه، در اولین نشست تجاری و سرمایه‌گذاری ایران و ترکمنستان که در اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد، در خصوص دیپلماسی اقتصادی میان ۲ کشور اظهار کرد: تجار و بازرگانان کشور پیش از آنکه کالا را به کشورهای هدف صادراتی صادر کنند، ابتدا فرهنگ و آیین کشورمان را صادر می‌کنند و بازرگانان سفرای دوستی کشورها هستند. در واقع تجار ورای مرزها و دولت‌ها عمل کرده‌اند؛ سفرای واقعی کشورها تجار هستند.

وی با اشاره به اینکه امروز باید اول از همه مساله دیپلماسی اقتصادی را دریابیم، افزود: تجارت امروز مانند گذشته نیست. اکنون شرایط دشوار شده و برنامه‌ریزی‌های کلان اقتصادی دولت‌ها بر تجارت‌ بین‌الملل سایه انداخته است.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان بیان کرد: دیپلماسی اقتصادی میان ایران و ترکمنستان باید احیا و موانعی مانند مشکلات مربوط به صدور ویزا و رفت و آمد بازرگانان که ارتباط ۲ کشور را کاهش می‌دهد، باید برطرف شود.

وی با اشاره به چشم‌انداز تجارت ایران و ترکمنستان خاطرنشان کرد: تجارت ایران با کشورهای اوراسیا حدود ۱.۵ تا ۲ میلیارد دلار است؛ این در حالی است که اندازه بازار منطقه اوراسیا ۴۰۰ میلیارد دلار بوده و این یعنی سهم ایران از بازار کشورهای اوراسیا تنها نیم درصد است. ایران ظرفیت‌های بالقوه‌ای دارد که باید بالفعل شود. سال گذشته چین ۴۰ میلیارد دلار در این بازار سرمایه‌گذاری کرده است.

محمدنژاد تصریح کرد: ایران و ترکمنستان منافع مشترک زیادی داشته که لازم است این منافع را تقسیم کرد. ‌ نسخه‌ای که کشورهای خارج از منطقه برای اقتصاد ۲ کشور برنامه‌ریزی کند، ضامن منافع ۲ کشور نیست. امروز به یک باور برای توسعه روابط تجاری نیازمندیم. اگرچه در هر رابطه تجاری نواقص و کاستی‌هایی وجود دارد اما وظیفه اتاق‌های بازرگانی رفع این نواقص است. همچنین توسعه اتاق‌های فکر بسیار ضروری است و باید زیرساخت راه‌اندازی آن فراهم شود. بدون تحقیقات بازار نمی‌توان به نیازهای صادارتی پاسخ داد.

وی افزود: ایران ظرفیت‌ صادارت محصولات دانش‌بنیان، خدمات فنی و مهندسی، فولاد، کشاورزی و… به ترکمنستان را دارد؛ از طرفی ترکمنستان نیز ظرفیت تامین محصولاتی مثل پنبه، روغن‌های پایه، گوگرد و… برای ایران را دارد. امید است در کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور که ماه آینده برگزار می‌شود، ریل‌گذاری‌های جدیدی برای اقتصاد ۲ کشور ایجاد شود. ترکمستان با داشتن ۱۰۰۰ کیلومتر مرز آبی و خاکی با ایران، محصولاتی مانند نفت و گاز و کالاهای کشاورزی را از طریق استفاده از حق عضویت خود در سازمان‌های بین‌المللی صادر و وارد کند و دروازه امنی برای ایران جهت واردات کالا به منطقه اوراسیا باشد. ایران نیز می‌تواند دروازه کشورهای آسیای میانه برای ورود به آب‌های آزاد باشد. در اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکمنستان رسالت اصلی ما حفظ و تقویت منافع بخش خصوصی ۲ کشور است.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان درباره تسهیل صدور ویزا بیان کرد: تقاضا می‌کنیم شرایط صدور ویزا برای بازرگانان تسهیل شود؛ اگر ویزای ترانزیتی صادر شود، ایران می‌تواند با سایر کشورها از طریق ترکمنستان ارتباط برقرار کند. امید است تفاهم‌نامه‌های به تصویب رسیده بین ۲ کشور در این زمینه‌ها هرچه سریعتر عملیاتی شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.