به گزارش توس اکو ، احمد گل محمدی در نشست خبری که با محوریت طرح ارتقای بهره وری محصولات راهبردی و دام سبک سازمان بسیج جامعه کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با حضور اصحاب رسانه در شهرستان نیشابور در حاشیه تور رسانهای به مناسبت روز قشر بسیج جامعه کشاورزی برگزار شد، به اهمیت موضوع علمی شدن کشاورزی اشاره کرد و گفت: شکاف عملکردی بین کشاورزان نمونه و کشاورزان متوسطه وجود دارد و این خلأ و شکاف عملکردی باید پر شود که همه باید دست به دست دهیم تا شکاف عملکردی کاهش پیدا کند و در همین راستا بسیج طرح ارتقای بهره وری محصولات راهبردی و دام سبک را با هدف جهش تولید و تامین امنیت غذایی پایدار از طریق افزایش بهره وری و علمی سازی کشاورزی و دامپروری دنبال میکند.
وی در ادامه بیان کرد: به منظور اجرای این طرح با وزارت جهاد کشاورزی قراردادی منعقد شده است و از مهندسین کشاورزی، کارشناسان دامپروری، دامپزشکان و تمام ظرفیت موجود برای ارتقای سطح بهره وری استفاده میشود.
گل محمدی بیان کرد: کشاورز در همین راستا باید علمی قدم بردارد و چون در این مساله نیاز به کمک و آموزش دارند، بسیج ورود پیدا کرده است.
رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی خراسان رضوی در خصوص پیشینه این طرح نیز عنوان کرد: طرح ارتقای بهره وری محصولات راهبردی از سال ۱۴۰۱ شروع شدهاست.
وی افزود: از زمانی که موضوع امنیت غذایی پر رنگ شده است و تأکیدات رهبری درباره خودکفایی در محصولات راهبردی مطرح شد، این طرح به محصولات راهبردی تغییر رویکرد داشت و این تفاهم نامه با وزارت بسته و روی محصولات خاصی که کشور نیاز دارد و وابسته کشورهای خارجی هستیم متمرکز شده ایم.
گل محمدی افزود: اگر در شهرستانهای جنوب استان روی موضوع زعفران، پسته و محصولات مزیت دار دیگر خیلی ورود نکنیم و کاری انجام ندهیم، در سفره کلان طبقه کشور اتفاق خاصی نمیافتد، اما اگر نسبت به محصولاتی همچون جو، گندم، دانههای روغنی، علوفه و گوشت قرمز کار نکنیم و خلأ عملکردی را پوشش ندهیم در سفره مردم در سطح کلان کشور دچار اشکالاتی خواهیم شد.
رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: در طرح ارتقای بهره وری روی محصولات خاص راهبردی همچون گندم، جو، ذرت، دانههای روغنی مانند کلزا و آفتابگردان، سیب زمینی و گوجه فرنگی و دام سبک که به عنوان محصولات راهبردی و استراتژیک کشور تمام مردم روزانه استفاده میکنیم، سرمایه گذاری میشود.
وی با اشاره به تولید میانگین گندم در سطح شهرستان نیشابور افزود: تولید ۳ و نیم تن گندم میانگین این شهرستان است در حالی که یازده تن هم در همین شهرستان تولید داشتیم و اگر ۳ و نیم را به بیش از ۵ تن برسانیم، به راحتی خودکفایی پایدار در محصولات راهبردی را میتوانیم شاهد باشیم.
گل محمدی در ادامه اظهار کرد: بسیج جامعه کشاورزی خراسان رضوی در قالب ۳۶ کانون بسیج در سطح تمام شهرستانهای استان فعالیت خود را انجام میدهد و در طرح ارتقای بهره وری بیش از ۶۲۱ نفر کارشناس زراعی سازمان دهی شدند. در بحث دامی ۸۴ تیم جهادی دامپزشکی و دامپروری در قالب ۲۸۲ نفر کارشناس دامی فعالیت خود را انجام میدهند.
رئیس سازمان بسیج جامعه کشاورزی خراسان رضوی افزود: بالغ بر ۲۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در محصولات پاییزه و بهاره تحت پوشش این کارشناسها قرار گرفته است و از مهرماه ۱۴۰۱ کار جهت ارتقای بهرهوری اراضی شروع و همچنان ادامه دارد.
در ادامه سرهنگ علی نیک یاد فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه نیشابور ضمن اشاره به اهمیت تغذیه و تولید محصولات کشاورزی سالم در سلامت جامعه، از استفاده بی رویه از سموم و کودها به عنوان مرگ خاموش جامعه نام برد.
وی آب را از مهمترین مولفههای بخش کشاورزی دانست و از آمادگی بسیج برای استفاده از ظرفیت عظیم این نهاد برای آموزش بخش کشاورزی و افزایش آگاهی های بهره برداران این بخش، کمک و همیاری در بحث احیای قنوات شهرستان، همراهی در طرح های آبخیزداری و آبخوانداری و ارائه طرح هایی برای تغییر کشت خبر داد.
در طی این طور رسانهای از انسکتاریوم پرورش حشرات مفید برای مبارزه با آفات، مزرعه گوجه فرنگی همزمان با رهاسازی عوامل کنترل بیولوژیکی، دامداری پرورش دام سبک، مزرعه پنبه، جو، گندم و ذرت در شهرستان نیشابور بازدید به عمل آمد.