به گزارش توس اکو، حسین زمانی در نشست خبری «همایش بین المللی غذای طیب» با اشاره به ویژگیهای این طرح اظهار کرد: نشان طیب با هدف رتبه بندی کیفیت محصولات غذایی و فرهنگسازی در راستای ارتقاء کیفیت زندگی طراحی شده است.
مدیرعامل موسسه دانش بنیان کیفیت رضوی با ابراز امیدواری برای افزایش حمایتها از توسعه سامانه رتبهبندی کیفیت محصولات مواد غذایی گفت: این طرح میتواند برای تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و صادرکنندگان ارزش اقتصادی داشته باشد.
ثبت اطلاعات بیش از ۵۰۰ محصول
وی ادامه داد: در مسیر توسعه این طرح، سامانه رتبهبندی کیفیت محصولات، اصناف و سازمان ها به همت موسسه دانش بنیان کیفیت رضوی فعال شده و هم اکنون بیش از ۵۰۰ محصول در این سامانه ثبت و برای هر یک شناسنامه کیفیت همراه با کد QR و برچسب اصالت سنجی صادر شده است تا مخاطب با اسکن آن، مشخصات و اطلاعات غذایی محصول را دریافت کند.
حرکتی نوآورانه برای توسعه دهنده نشان حلال
زمانی ادامه داد: نشان طیب متشکل از ۵ رکن اصلی از جمله حلیت، سلامت، اصالت، برکت و جذابیت است و الگویی از کیفیت را معرفی میکند.
به گفته او، این نشان یک حرکت نوآورانه و توسعه دهنده نشان حلال است.
وی در ادامه گفت: نشان حلال، صرفا خطوط قرمز را در محصولات غذایی مشخص میکند اما نشان طیب نماد کیفیت و بیانگر بالاترین میزان کیفیت در یک محصول و خدمت است و میتواند این مفهوم را توسعه دهد
.مدیرعامل موسسه دانش بنیان کیفیت رضوی تصریح کرد: مصرف انواع مواد غذایی روی ژنتیک انسان و نسلهای آینده تاثیر گذار است و از منظر دین مبین اسلام نیز، غذا یک مسئله سرنوشت ساز است.
وی افزود: با توجه به این میزان اهمیت، نشان طیب صرفا روی محصولات دارای اصالت و کیفیت درج میشود و ارزیابی مستمر این محصولات نیز از طریق بازدید های مستمر ارزیابان طیب در محل خط تولید شرکت یا کارخانه صورت می گیرد.
مشارکت علمی بیش از ۴۰۰ استاد و دانشجو
زمانی با اشاره به پشتوانه قوی علمی و دانشگاهی این طرح اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، و آستان قدس رضوی با همکاری بیش از ۴۰۰ استاد، دانشجو و محقق از این طرح ملی و سلامت محور پشتیبانی میکنند.
وی با تاکید بر اینکه نشان طیب ابزاری معتبری برای برندسازی است، گفت: در صورت اعتبار بخشی به نشان کیفیت طیب، بدون شک این نشان، ارزش افزوده اقتصادی برای تولیدکننده، مصرف کننده و صادر کننده خواهد داشت.
مشارکت ۵ کشور و ۴۰ مرکز دانشگاهی در برگزاری همایش بینالمللی غذای طیب
دکتر محمدعلی رضوی، رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز در این نشست به مبنای طراحی نشان طیب اشاره کرد و گفت: این نشان در قالب سه پروژه تحقیقاتی با موضوع بررسی شاخصههای طیب در قرآن و حدیث طراحی شده است.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم حیات طیبه به معنی زندگی با کیفیت است، گفت: باید نشان طیب با نماد کیفیت و باعنوان استانداردهای زندگی به عنوان یک برند شناخته شود.
رضوی در ادامه به ارکان اصول طیب اشاره کرد و گفت:حلیت، سلامت، برکت، اصالت و جذابیت از اصول نشان طیب هستند که شاخصهای متعددی دارند.
مرضیه رضوی زاده، دبیر علمی همایش غذای طیب نیز در این نشست عنوان کرد: همایش غذای طیب بصورت بین المللی توسط موسسه کیفیت رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار میشود. ۱۸۶ مقاله برای همایش پذیرفته شده است که ۱۰۰ مقاله بصورت شفاهی و ۸۶ مقاله بصورت پوستر ارائه خواهد شد.
وی ادامه داد: ۶ مهمان از ۵ کشور خارجی در این همایش حضور خواهند یافت و مقالات همایش در ۴ محور، پژوهشهای کاربردی، تجارت و مدیریت، فقه و شریعت و قوانین و استانداردها خواهد بود. تاکنون ۳۴۷ نفر جهت شرکت در این همایش ثبت نام کردهاند.
دبیر علمی همایش با بیان اینکه محل برگزاری همایش در موسسه پژوهش صنایع غذایی پارک علم و فناوری خراسان است، خبر داد: ۲ کارگاه آموزشی و یک میزگرد در رابطه حلال و طیب و در زمینه فقه و شریعت در حاشیه همایش پیشبینی گردیده است.
وی افزود: حدود ۳۵ پیش نشست توسط مراکز دانشگاهی و علمی- پژوهشی از مدت ها قبل در این رابطه برگزار شده است.