به گزارش توس اکو، هادی سیدخوانی، دبیر جشنواره در نشست خبری دومین جشنواره ملی خوشنویسی نستعلیق شکوه شاهنامه که در سالن مسی مجتمع فرهنگی هنری امام رضا(ع) برگزار شد، عنوان کرد: جشنواره شکوه شاهنامه به لطف خدا و به برکت نام فردوسی به دومین گام خود رسید. در اولین دوره استقبال خوب شهروندان و هنرمندان را داشتیم که انگیزهای شد تا گام دوم را استوارتر برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه آمدهایم که به سی سال رنج فردوسی آفرین بگوئیم، ادامه داد: فردوسی فقط یک حماسه سرا نیست بلکه شخصی است که به همه ما ادب آموخت. ابن دوره جشنواره را قصد داریم طوری برگزار کنیم که در کشور نام فردوسی بلند شود و نام مشهد، توس و اهالی فرهنگ و ادب کشور را داشته باشیم.
دبیر دومین جشنواره شکوه شاهنامه اظهار کرد: موضوع امسال جشنواره، فرهنگ است. دنبال آن هستیم مقداری از فرهنگ را درحد توان به منزل ایرانیها ببریم و از زبان هنر خوشنویسی به منزل ایرانیان ورود کنیم.
سیدخوانی با اشاره به اینکه تنها جشنواره تخصصی نستعلیق در کشور است، گفت: بخاطر تخصصی بودن جشنواره، داوریها نیز تخصصی شده است. داوریها در سه بخش جداگانه چلیپا و کتابت، قطعه و سطر و سیاه مشق انجام خواهد شد و نفرات اول تا سوم در اختتامیه که اردیبهشت ۱۴۰۳ خواهد بود، معرفی خواهند شد.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره تصریح کرد: موضوع تمامی آثار اشعار فردوسی است. انتخاب فرم، قالب ارائه اثر، ترکیب و دیگر تمهیدات خلق اثر در اختیار هنرمند است. هر متقاضی مجاز است یک تا سه اثر را در وبسایت جشنواره بارگذاری نماید. در صورت ارسال دو یا سه اثر، انتخاب اثر اصلی توسط هیات داوران صورت میگیرد.
وی با معرفی، اساتید غلام حسین امیرخانی، علی شیرازی، سید حیدر موسوی، علی اشرف صندوق آبادی و رسول مرادی به عنوان داوران دومین جشنواره ملی خوشنویسی نستعلیق شکوه شاهنامه، تصریح کرد: جوایز نفرات اول تا سوم، تندیس جشنواره، سپاس نامه و به ترتیب مبالغ ۳۰۰، ۲۰۰ و ۱۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی است. همچنین به جهت قدرشناسی به ۵ نفر از بانوان خوشنویس برتر، به جهت شناسایی و تشویق خوشنویسان خردسال و نوجوان به سه نفر، هر کدام مبلغ ۵۰ میلیون ریال به همراه تندیس جشنواره و سپاس نامه تقدیم خواهد شد.
دستاوردهای برگزاری اولین جشنواره فراتر از انتظار
علی اشرف صندوق آبادی، نایب رئیس شورای عالی خوشنویسان ایران در ادامه این نشست خبری گفت: جشنواره شکوه شاهنامه یک تفاوت با دیگر حرکتهای فرهنگی هنری در کشور دارد، که این جشنواره معرفی زبان فارسی است. حکیم فردوسی در حوزه خرد، دانش و معرفت پراکنی سهم بسزایی دارد.
https://tooseco.ir/?p=17355