به گزارش توس اکو، حجتالاسلام والمسلمین محمد احمدزاده، امروز ۲۸ شهریورماه در نشست با اصحاب رسانه اعلام کرد که دومین سال هفته وقف از ۱۶ ربیعالاول آغاز شده است. این هفته تا ۵ مهرماه ادامه دارد و به بزرگداشت وقف، خیرین و واقفین اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه وقف یک سرمایه اجتماعی ارزشمند است که از سوی مردم، برای مردم و به نفع مردم ایجاد میشود، گفت: یکی از برنامههای اصلی این هفته، برگزاری همایش یاوران وقف در ۱۲ شهرستان استان و همایش ملی در مرکز استان است.
وی تصریح کرد: فعالیتهای عمرانی در حوزه سرمایهگذاری و احیای موقوفات انجام شده که نتیجه آن نیز به هم استانیها اعلام خواهد شد. حدود ۱۹ پروژه سرمایهگذاری و عمرانی در موقوفات و ۱۱ پروژه عمرانی در بقاع متبرکه به بهرهبرداری میرسد و افتتاح خواهد شد.
احمدزاده از کلنگزنی و عملیات اجرایی ۱۰ پروژه احیاء و سرمایهگذاری در موقوفات و بقاع متبرکه در هفته وقف خبر داد.
وی افزود: بخشی از موقوفات درآمدزایی ندارند و به صورت رایگان در خدمت وقف قرار گرفتهاند که شامل مدرسه، بیمارستان، مسجد، حسینیه، درمانگاه و … میشود که درآمد ریالی ندارند. البته در این میان بخشی از موقوفات دارای درآمد ریالی باید در جهت نیت واقف هزینه شوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی اضافه کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان طی یک سال گذشته برای اجرای نیت خیر واقفین و خیرین در حوزههای مختلف مذهبی، اجتماعی، فرهنگی و امور خیریه در نظر گرفته شده است.
وی فعالیتهای اوقاف در معاونت اقتصادی را تشریح کرد و گفت: ۴ استخر ذخیرهای با ظرفیت ۱۹ هزار متر مکعب و اشتغال ۲۰۰۰ نفر در روز، اجرای ۷ هزار و ۱۰۰ متر مربع پروژههای سرمایه گذاری، ۴۵ هزار متر مربع پروژه عمرانی در بقاع متبرکه، ۶۹۰۰ تن لبنیات و پروتئینی و ۱۴ هزار روز اشتغال بوده است.
احمد زاده بیان کرد: در عرصه کشاورزی، برداشت ۴۶۰۰ تن گندم جو ذرت یونجه که منجر به اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ۱۲۰ هزار نفر روز کارگر شده است، ۶۴ تن ماهی و ۷۱۰۰ راس دام سبک و سنگین در مجموعه دامپروریهای موقوفات، تولید شیر گوشت و کود از ثمرات دامپروری موقوفات است.
وی افزود: در حوزه سرمایهگذاری، ۸۰ جلسه با سرمایهگذاران بخش خصوصی برگزار شد. همچنین، ۴۴ هزار تغییر کاربری در قوچان برای حمایت از طرح نهضت ملی مسکن انجام شد. علاوه بر این، ۱۶ هزار و ۹۲۰ رقبه از موقوفات بهروزرسانی شد و برای ۸۲۰ موقوفه سند مالکیت صادر گردید.
وی ادامه داد: توزیع بیش از ۲۲۰۰ بسته لوازمالتحریر در آستانه سال تحصیلی جدید از برنامههای در دست انجام است. طرح «شمیم حسینی» دوازدهم هر ماه اجرا میشود. حمایت از ۳۰۰ هیئت و مسجد برای اجرای برنامههای ماه محرم صفر انجام شد. همچنین طرح «پیوند آسمانی» برای کمک به تامین جهیزیه بیش از ۴۰۰ زوج تازه ازدواج کرده صورت گرفت، علاوه بر این نیز طرح «مهر تندرستی» با هدف کمک به تامین هزینههای دارو درمان بیش از ۵۰ هزار بیمار طی سال انجام شد.
احمدزاده اظهار کرد: ۱۲۰ وقف جدید از ابتدای هفته وقف سال گذشته تاکنون ثبت شده است، برگزاری بیش از ۸۰ نشست علمی و صنفی با اقشار مختلف به منظور تبیین موضوع دستاوردهای وقف انجام شد، همچنین ۲۰۰ برنامه اعم از همایش، برپایی ایستگاه مشاوره وقف، ویژه برنامههای همایش یاوران وقف، تجلیل از خیرین و واقفین در هفته وقف انجام خواهد شد.
وی افزود: این ۲۰۰ برنامه در شهرستانهای مختلف استان پیشبینی شده و در بخشی دیگر نیز فعالیتهای حوزه امور خیریه مورد توجه است که توسط ستاد هماهنگی امور استان که در اداره کل اوقاف تشکیل شده انجام و فعالیتها، تعامل و ارتباط با نهادها، دستگاهها و موسسات خیریه در جهت هماهنگی، توسعه و همافزایی فعالیتهای مرتبط صورت گرفته است.
احمدزاده اضافه کرد: تشکیل ۳۱ شورای هماهنگی در شهرستانهای مختلف، تشکیل کارگاه تولید چادر و ملزومات حجاب تحت نظر ستاد هماهنگی خیریه از دیگر اقدامات طی یک سال گذشته بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: آزادی ۳۷ زندانی جرائم مالی غیرعمد به همت ستاد هماهنگی امور خیریه، برگزاری جشن ازدواج برای ۱۵۰ زوج تحت پوشش موسسه خیریه در سال گذشته و برگزاری بیش از۳۷۰۰ مراسم مذهبی و انقلابی در بقاع متبرکه از محل اجرای نیات واقفین و خیرین در مناسبتهای طول سال و اجرای طرحهای فرهنگی مانند شمیم، آرامش بهاری، ضیافت الهی، سوگواره حسینی و … اجرای طرح های امور خیریه مانند قرار دوازدهم با محوریت تهیه و توزیع کمک معیشتی از دیگر اقدامات در سال گذشته بوده که البته این فعالیتها تداوم دارد.
وی افزود: علاوه بر این، اوقاف و امور خیریه برنامههایی همچون اشتغالزایی، برگزاری کلاسهای سبک زندگی اسلامی در بقاع متبرکه و طرح نشاط معنوی برای دانشآموزان را در دستور کار دارد.
احمدزاده با اشاره به روزشمار هفته وقف، گفت: هر روز از این هفته به موضوع خاصی اختصاص یافته است. از جمله:
جمعه ۳۰ شهریور: وقف جبهه مقاومت و ترویج فرهنگ وقف
شنبه ۳۱ شهریور: وقف، قرآن و سیره معصومین
یکشنبه اول مهر: اقتصاد پایدار و رشد تولید
دوشنبه دوم مهر: اخلاق و معنویت، تکریم خیرین
سهشنبه سوم مهر: حمایت از خانواده، اشتغالزایی و ترویج سبک زندگی اسلامی
چهارشنبه چهارم مهر: سلامت جامعه و حمایت از دانشبنیانها
پنجشنبه پنجم مهر: امامزادگان، گردشگری مذهبی و ترویج فرهنگ زیارت
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضویافزود: با توجه به این نامگذاری، موقوفات در راستای نیات واقفین، به موضوعات مختلفی خواهند پرداخت.
رتبه برتر خراسان رضوی در کشور برای ثبت سند موقوفات
حجتالاسلام جمال ایزدی معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی نیز درادامه گفت:موضوع وقف یکی از مصادیق امور خیریه است و تمام امور خیریه نیست.
وی افزود: فرهنگ وقف از میان کلیه امور خیریه مصداق بارز و ماندگاری از امور خیریه است وگرنه غیر از وقف ما نذورات، تعاون، قرض الحسنه و مواردی از این قبیل را داریم که هر یک از این موارد در جامعه توسعه یابد مساوی با خدمت بیشتر به جامعه است.
ایزدی عنوان کرد: از ابتدای پایهگذاری فرهنگ وقف چه قبل اسلام که عناوینی دیگری داشته و چه بعد از اسلام که وقف نام گرفته سال به سال با ثبت موقوفات جدید شاهد توسعه این فرهنگ هستیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی اضافه کرد: لذا هر چقدر ما فرهنگ وقف و نیکوکاری و امور خیریه را در جامعه با تبلیغات ترویج دهیم ارائه خدمت بیشتر به مردم آن جامعه صورت میگیرد.
وی گفت: از زمانی که موقوفات ثبت سامانه یعنی قانونمند و ضابطهمند شد و حتی قبل از آن با نگاهی به تاریخ وقف میبینیم در واقع وقف از یک مورد آغاز شده و بعد به رقمها و تعداد بالاتر طی سالیان سال رسیده است.
ایزدی افزود: اکنون نزدیک ۲۰۰ هزار رقبه در استان داریم که البته این سالانه در حال توسعه است، وسعت یافتن موقوفات نشان میدهد خدمت به جامعه در عرصههای مختلف در حال توسعه است.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: واقفین در ثبت وقفهای جدید به نیاز جامعه توجه دارند و بر اساس نیاز جامعه وقف میکنند، ضمن اینکه وقف بن بست ندارد، لذا اگر به یک وقف روزی نیاز جامعه نباشد بر اساس فتوای مراجع در اموری که به نیت واقف نزدیک باشد صرف خواهد شد.
وی در خصوص اسناد به روز شده اجارهای گفت: در واقع به روزرسانی اسناد اجارهای در استان بیش از ۹۰ درصد بوده، این بر اساس رقم اسناد طی یک سال گذشته است که تعداد ۸۴۲ سند تک برگ در موقوفات تنظیم شده است.
ایزدی اظهار کرد: همچنین ۱۸۱۵ سند تک برگ اولیه صادر شده است که در این راستا خراسان رضوی، رتبه برتر ثبت سند موقوفات را در کشور دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: در خصوص اسناد اجاره موقوفات تعداد ۷۳۶ رای له موقوفات صادر شده است، علاوه بر این نیز بیش از ۲۹۳۶ موقوفه فرایند صدور شناسه ملی را طی کرده است.
وی اضافه کرد: تمدید ۴۲ هزار رقبه منقضی و تمدید و سند اجاره جدید آن برای تنظیم صورت گرفته است، ضمن اینکه ۳۱۰۰ رقبه فاقد قرارداد، دارای سند اجارهای شده است.
https://tooseco.ir/?p=21626