×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۳ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 24 October , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 6 خبر
ایران رتبه چهارم تولید علم در طب‌های مکمل و جایگزین

به گزارش توس اکو، دکتر نفیسه حسینی یکتا روز چهارشنبه در نشست خبری همایش ملی “طب ایرانی و طب سوزنی و داروسازی سنتی” که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد گفت: هم اینک در حوزه درمان و مراکز تخصصی ارایه خدمات طب ایرانی، ۵۶ سلامتکده دولتی و خصوصی در سراسر کشور فعال است. از این تعداد سلامتکده ۲۹ مورد دولتی و ۲۷ سلامتکده، خصوصی هستند که این مراکز دارای متخصصان طب ایرانی دارای مدرک پی.اچ.دی تخصصی طب ایرانی و پزشکان عمومی دارای مدرک دوره کوتاه مدت طب سنتی از مرکز ملی مهارت‌های وزارت بهداشت هستند.

وی ادامه داد: هم اینک ۹ دانشکده علوم طب ایرانی و مکمل و ۱۱ گروه متخصصان طب ایرانی در سطح کشور دایر است که در این دانشکده ها پزشکان متخصص طب ایرانی و داروسازان طب سنتی تحصیل می‌کنند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هم اکنون ۵۱۶ متخصص طب ایرانی در کشور حضور دارند که در حال ارایه خدمت یا به صورت عضو هیات علمی یا ارایه خدمات درمانی هستند همچنین علاوه بر این افراد، ۹۲ داروساز سنتی نیز در کشور فعالیت می کنند.

حسینی یکتا افزود: ایران برای چهارمین سال پیاپی رتبه چهارم تولید علم را در حوزه طب های مکمل و جایگزین بعد از کشورهای چین، هند و آمریکا کسب کرده است که این موضوع نشان دهنده اوج تحقیقات و پژوهش‌هایی است که در ایران انجام شده است و ۹۰ درصد این پژوهش‌ها را متخصصان طب رایج و متخصصان طب ایرانی در کنار هم انجام داده اند.

وی ادامه داد: هم اکنون سه خدمت درمانی در حوزه طب ایرانی، ۵۶ قلم داروی گیاهی و همچنین ویزیت متخصصان طب سنتی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است تا پرداخت هزینه از جیب بیمار کمتر شود و بیماران به سمت مراکز تخصصی طب ایرانی سوق داده شوند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:ادغام طب سنتی ایرانی و طب رایج در نظام سلامت و استفاده این ۲ در کنار یکدیگر به منظور ارتقای سطح سلامت جامعه مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی است که این موضوع در وزارت بهداشت نیز در حال اجراست.

 

حجامت برای سه چهارم مردم مناسب نیست

در ادامه دکتر سید مهدی میرغضنفری، معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، اظهار کرد: رایج‌ترین و مهم‌ترین روش درمان در طب سنتی پیشگیری است. پیشگیری مبتنی بر مزاج که شامل رعایت ۶ اصل درمان با غذا، نوشیدنی، خواب، امیال نفسانی و در کل کنترل ورودی و خروجی‌های بدن است که بر روی سبک زندگی تاثیر به سزایی دارد.

وی ادامه داد: داروها با منشا طبیعی از نباتات، حیوانات و مواد نیز در ادامه می‌تواند به پروسه درمان کمک کند، گام سوم اعمال درمان‌های دستی مانند ماساژ، رگ گیری و حجامت است، که البته حجامت برای سه چهارم مردم خوب نیست و تنها یک گروه تحت شرایط ویژه می‌توانند حجامت کنند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: براساس تحقیقات، مزاج‌شناسی مورد تاکید و اثبات شده است و البته باز تعریفی‌هایی در خصوص مزاج رقم خورده است. وجود مزاج نیاز به اثبات ندارد. رنگ پوست، درون‌گرا و برون‌گرایی، چاقی و لاغری و بسیاری از عوامل برآمده از مزاج شخص است.

وی ادامه داد: ابن‌سینای فیلسوف بزرگ، مزاج را به معنای توصیف حرارت و رطوبت یک جسم یا شی، تعریف می‌کند.

 

تدریس رشته طب سوزنی در  مقطع PhDدر دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دکتر سید کاظم فرهمند، رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: در زمان وزارت آقای دکتر پزشکیان طرح اعزام ۲۰ تن از پزشکان عمومی به کشور چین برای آموختن طب سوزنی آغاز شد که یکی از موثرترین و سیستماتیک‌ترین اقدامات برای ورود علمی ناشناخته در ایران بود.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۹ رشته طب سوزنی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مقطع PhD در حال تدریس است. امید است فارق‌التحصیلان این رشته، علم طب سوزنی را در کشور توسعه دهند تا جامعه را از شر مداخله‌گران امر درمان مصون دارند.

رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: درمان بیماری‌های عفونی آنتی‌بیوتیک بوده و هر درمان دیگری اشتباه است و طب‌ ایرانی و مکمل صرفا می‌تواند در بهبود شرایط بیمار کمک‌کننده باشد.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.