محمدرضا هاشمی، سرپرست دفتر پایش طرحها و برنامههای اتاق مشهد در این باره اظهار کرد: در این دوره علیرغم تنزل اندک یک درصدی شاخص استان نسبت به فصل گذشته، شاهد صعود ۳ پلهای رتبه استانی نسبت به فصل تابستان ۱۴۰۱ هستیم که گویای تنزل بیشتر سایر استانها نسبت به خراسان رضوی است.
وی در خصوص نامناسبترین مؤلفههای کسبوکار خراسان رضوی در پاییز ۱۴۰۱ نسبت به سایر مولفهها که توسط فعالان اقتصادی ارزیابی شدهاند، افزود: این مولفهها شامل غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تأمین مالی از بانکها و بیثباتی سیاستها، قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسب وکار است.
صعود ۳ پلهای رتبه کسبوکار خراسان رضوی نسبت به تابستان امسال
هاشمی از نحوه استقبال مشتریان از نوآوری و ابتکار در ارائه خدمات و محصول، محدودیت دسترسی آب و محدودیت دسترسی به حاملهای انرژی به عنوان مناسبترین مؤلفههای کسبوکار استان در پاییز ۱۴۰۱ نسبت به سایر مولفهها نام برد که توسط فعالان اقتصادی ارزیابی شدهاند.
وی در تشریح وضعیت شاخص محیط کسب و کار خراسان رضوی طی دو سال اخیر تصریح کرد: شاخص استان در مقایسه با فصل مشابه سال گذشته (پاییز ۱۴۰۰) دارای افت ۸٫۹۳ درصدی است.
سرپرست دفتر پایش طرحها و برنامههای اتاق خراسان رضوی گفت: در این دوره ۳۷۴ فعال اقتصادی از خراسان رضوی در طرح پایش محیط کسب و کار از سوی اتاق ایران شرکت کردند و اعلام نظر و تکمیل پرسشنامه طی مدت یک ماه به صورت آمارگیری تلفنی انجام گرفت.
وی ادامه داد: در این طرح همچون دورههای گذشته ۲۸ مانع اصلی در محیط کسبوکار مورد سنجش قرار گرفت و به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور، شاخص ملی محیط کسب و کار با احتساب اثر کرونا به عنوان یکی از موانع کسب و کار محاسبه گردید.
هاشمی، سه مؤلفه محدودیتهای دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت، ضعف زیرساختهای حمل و نقل جادهای، ریلی، هوایی، دریایی و بندری و فقدان ارتباط مناسب میان عوامل تأمین مواد اولیه، تولید و عرضه یک محصول در بازار را دارای بیشترین تغییر منفی (افول) نسبت به فصل گذشته عنوان کرد.
افول چشمگیر رضایت از میزان دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت
سرپرست دفتر پایش طرحها و برنامههای اتاق مشهد اذعان کرد: نکته قابل توجه، افول چشمگیر رضایت فعالان اقتصادی از میزان دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت در فصل پاییز است. قطعیهای مکرر اینترنت و فیلترینگ شبکههای اجتماعی موجب شده است که نمره این مؤلفه نسبت به فصل گذشته ۳۰% افت نماید.
به گزارش روابط عمومی اتاق مشهد، وی خاطرنشان کرد: سه مؤلفه فساد و سوءاستفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاههای اجرایی، نحوه استقبال مشتریان از نوآوری و ابتکار در ارائه خدمات و محصول و محدودیت دسترسی به آب دارای بیشترین تغییر مثبت (بهبود) نسبت به فصل تابستان ۱۴۰۱ بودهاند.
https://tooseco.ir/?p=14447