
به گزارش توس اکو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کمیته امداد، رضا سلم آبادی بیان کرد: قسمتی از منابع کمیته امداد دولتی است که به خانواده های نیازمند بر اساس ضوابط کمک می کند اما این مبلغ کفایت نمی کند و مشارکت های مردمی در تامین نیازهای مددجویان نقش موثری دارد.
مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی با بیان اینکه ریشه انفاق و احسان در بین خانواده های ایرانی و به ویژه خراسانی ها عمیق است، گفت: انتهای سال قبل و آغاز سال جدید مقارن با جشن نیکوکاری، شب های قدر، عید نوروز و عید فطر شد که هر کدام برای کمیته امداد در کار خیر ظرفیت هایی را ایجاد کرد و به دلیل همراهی خوب مردم ایام بسیار پر کارو شیرین بود.
وی افزود: یکی از برنامه های کمیته امداد تامین بسته های معیشتی در ماه مبارک رمضان بود که برنامه ریزی این نهاد در استان تهیه ۲۵۰ هزار بسته بود ولی بیش از ۳۰۱ هزار بسته معیشتی را مردم خیر تهیه کردند و بین نیازمندان توزیع شد در حالی که استان بعد از ما ۱۲۲ هزار بسته تهیه کردند و این نشان می دهد مردم در خراسان رضوی از برنامه ریزی های انجام شده جلوتر هستند.
سلم آبادی تصریح کرد: در طرح اطعام مهدوی با مشارکت مراکز نیکوکاری و خیرین ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار پرس غذای گرم در ماه رمضان بین مددجویان توزیع شدو استان بعد از ما ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار پرس توزیع کرده است و در افطاری ساده نیز ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار افطاری ساده توزیع شده است.
وی گفت: یکی دیگر از اقدامات ما ثبت نام از خیرین برای حمایت از خانواده های دارای فرزندان یتیم و یا محروم از داشتن نعمت پدر است که در این راستا با برپایی پایگاه های جذب حامی و تبلیغات صورت گرفته حدود ۱۹ هزار خیر در ماه رمضان بعنوان حامی ثبت نام کرده اند در حالی که استان بعد از ما حدود ۱۳ هزار حامی ثبت نام کرده است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی با اشاره به نقش موثر صدا و سیما و رسانه و تشکر از آنها، بیان کرد: نیکوکاران برای ثبت نام در طرح اکرام و ایتام محسنین وارد سایت ekram.emdad.ir شوند و فرزند خود را انتخاب می کنند و یا عدد ۱ را به سامانه ۳۰۰۰۳۳۳۳۵۱ ارسال کنند.
وی با اشاره به نقش موثر حامیان در اینده فرزندان تحت حمایت، افزود: تعدادی از این فرزندان دانش آموز هستند که اگر این کمک ها انجام نمی شد قطعا ترک تحصیل ها زیاد می شد.
سلم آبادی با اشاره به قرض ماندگار گفت: مردم به دو صورت در صندوق امداد ولایت به نفع نیازمندان سرمایه گذاری می کنند، عده ای مبلغی را برای یک مدت زمانی مشخص تحت عنوان وجوه اداره شده در صندوق سپرداه گذاری می کنند و کمیته امداد نیز به همان میزان هم افزایی می کند و به مددجویان وام پرداخت می شود و عده ای نیز در صندوق قرض الحسنه امداد ولایت تحت عنوان قرض ماندگار سپرده گذاری و یا هبه می کنند و کمیته امداد دوبرابر آن مبلغ هم افزایی می کنند و به مددجویان و افراد نیازمند بین دهک های یک تا ۳ وام پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی در وجوه اداره شده و قرض ماندگار رتبه اول کشور را دارا است، در خصوص چگونگی تحت پوشش قرار گرفتن خانواده های نیازمند گفت: از سال ۱۴۰۱ کمیته امداد سامانه های بسیار خوب طراحی کرد و از بانک های اطلاعاتی مختلف اطلاعات افراد را بدون نیاز به هیچ گونه مکاتبه از جمله دهک و صدک و وضعیت بیمه و مستمری بگیری، بیمه پایه و تکمیلی و … دریافت می کند و نیازمند واقعی شناسایی می شود و همه مردم می تواند فرد نیازمند را از طریق سامانه سها معرفی کنند،
مدیر کل کمیته امداد در خصوص ایجاد اشتغال و توانمند سازی گفت: افردی که مهارت دارند اما سرمایه ندارد وظیفه کمیته امداد ارائه تسهیلات اشتغال است و این نهاد در سال۱۴۰۳ بیش از۶۲۵۰ خانواده را توانمند و از چرخه حمایت مستمر خارج کرده است .
سلم آبادی در خصوص نحوه ارائه تسهیلات اشتغال گفت: در تسهیلات ارائه شده اولویت با مددجوی تحت حمایت کمیته امداد است که ۸۰ درصد وام ها برای مددجویان و ۲۰ درصد مربوط به غیر مددجو و برای دهک های بین ۱ تا ۵ است که البته باید شغلی ایجاد شود و تا سه سال امداد طرح را بازدید می شود.
وی در خصوص حمایت از مردان سرپرست خانوار گفت: این نهاد مردان بالای ۶۰سال و بدون درآمد و شغل و در صورتی که مستمر بگیر سازمانی نباشند را تحت حمایت قرار می دهد و افراد کمتر از ۶۰سال که به دلیل بیماری توانایی انجام کار ندارند با ثبت نام در سامانه سها و بعد از معرفی به کمیسیون پزشکی و ارائه مدارک کافی و تایید تحت پوشش قرار می گیرند.