
به گزارش توس اکو، روز شنبه، ششم اردیبهشتماه ۱۴۰۴، تالار تلاش مشهد میزبان سیوششمین جشنواره امتنان و تجلیل کارگران نخبه، گروههای کار و واحدهای نمونه خراسان رضوی بود. در این مراسم، غلامحسین مظفری (استاندار خراسان رضوی)، محمدعلی محسنیبندپی (معاون امور پارلمانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، محمدرضا رجبی (مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی)، عقیل مختاری (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان) و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی، نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی حضور داشتند.
افزایش دستمزد کارگران زمانی شیرین است که تورم کنترل شود
معاون امور پارلمانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جشنواره امتنان خراسان رضوی با اشاره به افزایش ۴۵ درصدی دستمزد کارگران، تاکید کرد که این افزایش تنها در صورت کنترل تورم، به نفع کارگران خواهد بود.
محمدعلی محسنی بندپی ضمن بیان این مطلب افزود: پیشنهاد افزایش دستمزد کارگران هر ۶ ماه یکبار نیز مطرح شد، چرا که افزایش دستمزد حتی تا ۷۰ درصد نیز در صورت افزایش مداوم تورم، اثر مثبتی نخواهد داشت.
محسنی بندپی با ابراز خرسندی از سرمایهگذاری ۹۰ درصدی بخش خصوصی در اقتصاد خراسان رضوی، گفت: «اقتصاد تک محصولی نفت کشور را آسیبپذیر کرده است؛ تحریمهای اقتصادی باوجود سختیها، به کشور فرصت داد تا ظرفیتهای عظیم داخلی را شکوفا کند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توسعه اقتصادی را در گرو سرمایهگذاری و وفاق در بین نهادهای مختلف دانست و افزود: «اگر تمامی نهادها به سمت سرمایهگذاری مشترک حرکت کنند، بستر ورود سرمایهگذاران داخلی و خارجی افزایش مییابد.» وی با اشاره به تمایل آمریکا برای سرمایهگذاری در ایران، اولویت را سرمایهگذاران داخلی دانست و خواستار فراهم کردن بستر مناسب برای سرمایهگذاری به منظور جلوگیری از خروج سرمایهداران نخبه داخلی شد.
محسنی بندپی با بیان اینکه وفاق برای سرمایهگذاری از خود آن جدیتر است، اظهار داشت: «اگر وفاق برای سرمایهگذاری در نهاد تک تک ما وجود داشته باشد، هر سرمایه گذار جرات سرمایهگذاری به خود را می دهد، اما وفاق در بخش خصوصی تنها کافی نیست و در بخش دولتی نیز باید وجود داشته باشد تا بتوان از منابع داخلی نهایت بهره را برد و به سمت توسعه حرکت کرد.»
معاون وزیر کار با انتقاد از تمرکز نظام آموزشی کشور بر کسب دانش و مدرک، خواستار توجه بیشتر به تخصص و مهارت شد و گفت: «دولت چهاردهم بر آموزش مهارتی تأکید دارد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعتبار لازم برای آموزش مبتنی بر مهارتها اختصاص داده است. هدف اصلی این سیاستها، ورود به بازار کار، افزایش کیفیت و کمیت تولید و بهرهوری است.»
محسنی بندپی در پایان بر اهمیت ایمنی و سلامت کارگران تاکید کرد و افزود: «هیچ چیز نباید با ایمنی و سلامت رابطه برقرار کند. هر حادثه در محیط کار، خانوادههای کارگران را دچار رنج و سختی میکند، بنابراین رعایت موارد ایمنی چه از سوی کارگران و چه توسط کارفرمایان، باید همواره در اولویت قرار گیرد.»
۹۰ درصد اقتصاد استان خصوصی است و کارگران موتور محرک آن هستند
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، با اشاره به کسب رتبه نخست اشتغالزایی توسط استان در سال گذشته، اظهار داشت: «۹۰ درصد از اقتصاد استان خصوصی است و توجه به اشتغال کارگران بهعنوان موتور محرک این زنجیره ضرورت پیدا میکند.»
وی با اشاره به وجود بیش از شش هزار حوزه صنعتی فعال در استان، بر اهمیت مهارتآموزی کارگران و نقش آنان در اقتصاد استان تاکید کرد. مظفری همچنین حوزه خدمات را ظرفیت فوقالعاده مؤثری دانست که کمتر به آن توجه شده است و تعهد مدیران اجرایی استان برای حل مشکلات کشور را یادآور شد. وی با اشاره به اجرای موفق طرح کالابرگ در استان، بر این باور تاکید کرد که «اگر بخواهیم و تلاش کنیم، میشود.»
مشکلات معیشتی کارگران، مانع پیشرفت صنعت و اقتصاد است
عقیل مختاری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت بیش از ۱۳۴۶ تشکل کارگری و کارفرمایی در استان، از تشکیل ۱۰۲ تعاونی جدید و احیای ۲۲ تعاونی در سال گذشته خبر داد. وی همچنین از صادرات بیش از ۱۰۲ هزار دلار محصولات تولیدی تعاونیهای استان به کشورهای همسایه در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
مختاری با اشاره به انتخاب ۲۱ کارگر نمونه از میان ۳۸۵ تشکل فعال کارگری برای تجلیل، تاکید کرد: «اگر جامعه قرار است توانمند باشد، باید کارگران توانمند داشته باشد. باوجود مشکلات معیشتی و رفاهی متعددی که تشکلهای کارگری در خراسان رضوی دارند، نمیتوان آینده روشن و روبهرشدی برای صنعت و اقتصاد استان تصور کرد.» وی با اشاره به تقدیم بیش از ۱۳۳۶ شهید از جامعه کارگری به اسلام و انقلاب، خواستار توجه به مسائل اشتغال، مسکن و معیشت کارگران شد.
https://tooseco.ir/?p=24621