×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۳۰ مهر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Wednesday, 22 October , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 3 خبر
کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی تولید زعفران خراسان رضوی در سال جاری

به گزارش توس اکو، محمد رجب‌زاده، در آستانه فصل برداشت زعفران در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: «استان خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ با ۹۵ هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید ۲۶۸ تن، همچنان با سهم ۷۵ درصدی از کل سطح زیر کشت کشور، مقام اول را دارا بوده است.»

وی افزود: «با این حال، بررسی‌های میدانی از مناطق مختلف زعفران‌کاری استان نشان می‌دهد که به دلیل کاهش محسوس بارندگی‌ها و افزایش دما، تولید سال جاری ممکن است بین ۱۰ تا ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یابد. البته برای ارائه پیش‌بینی دقیق‌تر، باید منتظر اوج تولید محصول در آبان ماه باشیم.»

 

 نوسازی مزارع و چالش‌های هزینه‌ای

رجب‌زاده با اشاره به آمار نهایی سطح زیر کشت، که پس از برداشت توسط همکاران شهرستانی اعلام خواهد شد، بیان کرد: «بر اساس بازدیدها، به نظر می‌رسد امسال جابجایی و نوسازی مزارع زعفران نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.»

وی مهمترین چالش‌ها در فصل کاشت را «افزایش شدید هزینه‌های تولید نظیر آماده‌سازی زمین، ادوات و کارگر» دانست و تصریح کرد که در فاز حساس برداشت نیز «نوسانات قیمت گل زعفران، کمبود و افزایش دستمزد کارگران» از اصلی‌ترین دغدغه‌های کشاورزان هستند. همچنین، بارش‌های بی‌موقع یا سرمازدگی زیر صفر ممکن است خساراتی را به محصول وارد کند.

 

 طرح اصالت ملی و آموزش برای بهره‌وری

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص راهکارهای مقابله با این چالش‌ها و افزایش بهره‌وری گفت: «با هدف مدیریت مصرف نهاده‌ها و تسریع در رسیدن به عملکرد بالا، روش‌های نوین کاشت مانند کشت به صورت دانه تسبیحی، افزایش تراکم پیازچه در هکتار و رعایت عمق و فاصله مناسب به کشاورزان آموزش داده می‌شود و مزارع الگویی متعددی در سنوات قبل ایجاد شده است.»

وی همچنین با تأکید بر حفظ اصالت و کیفیت «طلای سرخ» ایران، از برگزاری طرح اصالت و استاندارد زعفران در مشهد به صورت ملی در سال جاری با مشارکت سازمان فائو (FAO) و وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.

رجب‌زاده در پایان به اقدامات حمایتی اشاره کرد و گفت: «درخواست خرید حمایتی زعفران و تعیین قیمت متناسب در شورای قیمت‌گذاری، توسط سازمان انجام شده است. جهت ارتقاء دانش کشاورزان نیز، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی به طور مداوم از طریق مدیریت ترویج، همکاران شهرستانی و متخصصین از طریق شبکه‌های تصویری و مجازی در حال اجراست. همچنین، آموزش بازرگانان نیز باید از طریق اتاق بازرگانی و شورای ملی زعفران پیگیری شود.»

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.