
به گزارش توس اکو، «مهدی برجی»، مدیرکل بهزیستی خراسان رضویدر مراسم «مسابقه و جشنواره منطقهای طعم امید ۵» با بیان اینکه هدف اصلی این مسابقه، توانمندسازی جامعه تحت پوشش بهزیستی است، اظهار داشت: «برگزاری چنین نمایشگاهها و جشنوارههایی، بستری برای آشکارسازی استعدادهای این عزیزان در حوزههای مختلف است.»
وی با اشاره به خدمات گسترده بهزیستی در استان، افزود: «ما به بیش از ۹۷ مرکز توانبخشی شبانهروزی در حوزههای اداری، آموزشی و مهارتی خدمات ارائه میدهیم و با ایجاد موقعیتهایی مانند جشنواره طعم امید، انگیزه زندگی و بهرهگیری از مهارتها را در جامعه هدف تقویت میکنیم.»
برجی خاطرنشان کرد: این دوره از مسابقات برای سه گروه نابینایان، معلولان جسمی-حرکتی و افراد با نیازهای ویژه (شامل سالمندان و معلولان ذهنی) طراحی شده است.
پیوند گردشگری و توانمندسازی
«موسوی»، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، نیز در این مراسم از اجرای نخستین مدل گردشگری امیدآفرین و دسترسپذیر در مشهد خبر داد و گفت: «حضور پررنگ جامعه دارای معلولیت در عرصههای عمومی، نهتنها الهامبخش، که لازمه تزریق نگاه امید به تمام حوزههاست.»
وی تصریح کرد: «برنامه محوری ما، تعریف بستههای گردشگری کاملاً دسترسپذیر است و افتخار داریم که اولین مدل دستیابی به این هدف را در خراسان رضوی پایهگذاری کنیم.»
چهار هدف کلیدی جشنواره طعم امید
«سید مهدی یاسینی»، رئیس گروه تسهیل سفر معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، با تشریح اهداف چندوجهی این رویداد، اظهار داشت: جشنواره طعم امید تنها یک مسابقه آشپزی نیست، بلکه استراتژی توسعهای است که بر چهار محور استوار است:
۱٫ حمایت از جامعه معلولان و ایجاد بستری برای خودباوری
۲٫ ایجاد فرصتهای شغلی از طریق پیوند با صنعت گردشگری
۳٫ ارتقای مهارتهای آشپزی و مدیریت
۴٫ معرفی و احیای غذاهای سنتی با محوریت جامعه معلولان بهعنوان حافظان میراث غذایی
یاسینی سابقه این مسابقات را از سال ۱۴۰۱ اعلام کرد و افزود: «مسابقات از ۲۴ مهرماه با شروع در استان سمنان آغاز شده و با یک برنامه منظم منطقهای پیش میرود. فینال منطقهای طعم امید ۵ در استان خراسان رضوی، طبق برنامه، اول آبان ماه برگزار خواهد شد.»
یاسینی همچنین از دو ابتکار عمل تخصصی وزارتخانه در طراحی این مسابقات خبر داد: «میز گردشگری دسترسپذیر» و «میز گردشگری خوراک».
جزئیات برگزاری مرحله منطقهای
«محمد رکنی»، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، با اعلام جزئیات اجرایی مرحله منطقهای گفت: «در این مرحله، میزبان ۳۰ نفر از معلولان حرکتی و افراد با سندروم داون بودیم که در قالب یک مسابقه فشرده، دو غذای اصیل خراسانی را طبخ کردند.»
وی افزود: «فینال منطقهای با حضور برگزیدگان استانهای خراسان جنوبی، خراسان شمالی و سمنان، اول آبانماه در مشهد برگزار میشود تا نمایندگان قدرتمندی برای رقابتهای ملی انتخاب شوند.»
پروژه اشتغالزایی پایدار در مؤسسه همدم
دکتر «زهرا حجت»، مدیرعامل مؤسسه خیریه توانبخشی همدم به عنوان میزبان این رویداد از برنامهریزی برای راهاندازی «کارگاه خیاطی حمایتی» در این مؤسسه خبر داد و گفت: «عملیات بازسازی و آمادهسازی زیرساخت این کارگاه با حمایت یکی از خیرین به پایان رسیده است.»
وی در ادامه با اشاره به نیاز مبرم این کارگاه، اظهار داشت: «برای فعالسازی کامل و آغاز تولید، به تجهیزاتی مانند چرخهای صنعتی، میزهای برش و تجهیزات ایمنی نیاز داریم و از هموطنان و خیرین گرامی برای مشارکت در این امر نیک درخواست همکاری داریم.»
https://tooseco.ir/?p=27017