
نشست خبری چهارمین کنگره بینالمللی امام رضا (ع) و علوم روز با حضور دکتر ابراهیم دانشیفر، سرپرست دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع)، و جمعی از اصحاب رسانه در محل این دانشگاه برگزار شد. در این نشست، جزئیات این رویداد مهم علمی که با استقبال گسترده اساتید و پژوهشگران بینالمللی مواجه شده است، تشریح شد.
دانشیفر با بیان این که این کنگره که با استقبال بینظیر استادان و پژوهشگران سراسر جهان مواجه شده است، افزود: روز چهارشنبه، هفتم خرداد ماه، همزمان با روز ملی ازدواج، سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)، برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری موفق سه دوره قبلی این کنگره، از افزایش قابل توجه آمار مشارکت در دوره اخیر خبر داد و افزود: در مجموع، ۶۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش واصل شده است و همکاران ما در حال داوری مقالات هستند.
سرپرست دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) یکی از وجوه ممیزه همایش امسال را برگزاری ۴۸ پیشنشست، در ۲۳ استان و ۱۷۰ شهر مختلف، با مشارکت فعال افرادی از شهرهای گوناگون ذکر کرد و گفت: حضور پررنگ مخاطبان بینالمللی، از ۱۴ کشور مختلف و دریافت ۵۳ مقاله از آنان، نشاندهنده ابعاد بینالمللی این کنگره است.
وی با اشاره به اینکه حجتالاسلام و المسلمین دکتر مودب، دبیر علمی دائمی این همایش هستند، تصریح کرد: امسال، با توجه به برش علوم تربیتی، دکتر جمیله علمالهدی، به عنوان دبیر علوم تربیتی، فعالیت خواهند داشت. دبیر اجرایی همایش نیز دکتر فیروزی از اعضای هیات علمی دانشگاه امام رضا(ع) هستند که میتوانند اطلاعات بیشتری در مورد اجرای این رویداد ارائه دهند.
سرپرست دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) ابراز امیدواری کرد: این همایش بتواند گامهای موثری در گسترش و تعمیق علوم تربیتی و اسلامی در سطح بینالمللی بردارد.
دانشی فر، محور اصلی همایش امسال را تربیت اسلامی و خانواده دانست و گفت: این رویکرد جدید، برنامههای متعددی را برای انتشار مقالات منتخب، نه تنها در مجله امام رضا(ع)، بلکه پس از ترجمه به زبانهای بینالمللی و در عرصه بینالمللی، پس از همایش، در پی خواهد داشت.
وی موضوعاتی همچون علوم آموزشی، روان شناسی، تربیتی، رفتاری، شناختی، خانواده، مشاوره و راهنمایی و سلامت معنوی را از محورهای چهارمین کنگره بینالمللی امام رضا(ع) و علوم روز دانست.
مشارکت گسترده بینالمللی از ۵ قاره جهان
دکتر نعمتالله فیروزی، دبیر اجرایی کنگره بینالمللی امام رضا(ع) و علوم روز نیز در ادامه این نشست خبری با اشاره به مشارکت گسترده بینالمللی پژوهشگرانی از ۵ قاره جهان و دریافت بیش از ۶۰۰ مقاله علمی، بر نوآوریها و ویژگیهای متمایز این دوره از کنگره، از جمله توجه ویژه به هوش مصنوعی در تعالیم رضوی و حمایت از پژوهشگران نوپا، تأکید کرد.
فیروزی دلیل انتخاب هفتم خردادماه، برای برگزاری کنگره را مصادف شدن با سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) و روز ملی ازدواج دانست و با تاکید بر گستردگی جغرافیایی شرکتکنندگان، گفت: در این کنگره جهانی، ۱۴ ملیت از آمریکای لاتین، آسیا، آفریقا (مانند تونس و الجزایر) و اروپا حضور دارند.
وی این گستردگی را از لطف امام رضا(ع) دانست و تاکید کرد که این افراد از فرهنگ ایرانی، شناخت خوبی دارند.
دبیر اجرایی کنگره بینالمللی امام رضا(ع) و علوم روز خاطر نشان کرد: امسال به همت سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، شاهد تجربهای علمی، تحت عنوان «زیر سایه خورشید» در سراسر کشور بودیم؛ نزدیک به دو سوم استانها، برای حضرت رضا(ع) نشست برگزار کردند. این برنامه، از اصفهان تا تبریز، یزد تا کاشان و بیرجند تا زاهدان را در برگرفته و از ۱۷۰ شهر مختلف، حدود ۲۰۰ مقاله علمی، دریافت شده است.
وی تأکید کرد: نزدیک به ۵۰ درصد مقالات، توسط استادان دانشگاه، دانشجویان دکترا و طلاب سطح چهار حوزه ارائه شده که نشاندهنده سطح بالای علمی شرکتکنندگان است.
فیروزی به مقالات جذاب و نوین پژوهشگران در این کنگره اشاره کرد که شامل پنلهای مختلفی چون تربیت اقتصادی، تربیت سیاسی و اجتماعی، تربیت خانوادگی، تربیت اخلاقی و معنوی، و تربیت در عصر رسانه میشود.
وی همچنین از دریافت بیش از ۱۰ مقاله در حوزه هوش مصنوعی، فضای مجازی و فناوریهای نوظهور در ارتباط با تعالیم امام رضا(ع) خبر داد و گفت: این مقالات بدون ارائه ایده قبلی به پژوهشگران نگاشته شدهاند که نشاندهنده ظرفیت بالای معارف اهل بیت(ع) در این زمینهها است.
دکتر فیروزی با تاکید بر اینکه در مراسم اختتامیه این کنگره جهانی، با وجود حضور نخبگان علمی، جایزه ویژهای برای دانشجویان و طلاب نو قلم و همچنین دانشجویان کارشناسی ارشد در نظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: جایزهای ویژه نیز برای مقالات خانواده بزرگ رضوی؛ شامل خادمان، خادمیاران، پرسنل آستان قدس و کانونهای خدمت، در نظر گرفته شده تا از نوآوریهای آنها نیز قدردانی شود.
https://tooseco.ir/?p=25009