×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Thursday, 24 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
خیز خراسان رضوی برای تولید برق پاک: افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی

به گزارش توس اکو، روز چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، مراسم بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی نیروگاه‌های خورشیدی به ظرفیت ۲۹۶ مگاوات در استان خراسان رضوی برگزار شد. در این مراسم، غلامحسین مظفری (استاندار خراسان رضوی)، محسن طرزطلب (معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر)، علیزاده خدابنده (مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی)، حسین محمودی خراسانی (رئیس انجمن مدیران صنایع استان) و جمعی از مدیران اجرایی حضور داشتند. این مراسم در مجتمع چسب «سامد» برگزار شد.

 

طرح توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در استان

محسن طرزطلب با ابراز امیدواری نسبت به گسترش این پروژه‌ها در استان، اعلام کرد که صدور پروانه احداث نیروگاه‌ها به طور کامل به استان واگذار شده است.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر افزود: که برای سال ۱۴۰۶، برنامه‌ریزی برای توسعه ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در خراسان رضوی انجام شده که معادل ۱۰ درصد از ظرفیت ملی است. او ابراز امیدواری کرد که با تلاش مسئولین استان، این هدف محقق شود.

به گفته وی، در حال حاضر ۲۹۶ مگاوات پروژه نیروگاه خورشیدی در استان در حال اجرا یا افتتاح است. او همچنین از تجمیع نیازهای بخش کشاورزی و آمادگی برای کمک به این بخش خبر داد و این رویکرد را قابل تعمیم به بخش صنعت دانست.

طرزطلب با اشاره به ناترازی انرژی در تابستان، بر لزوم تلاش برای تولید بیشتر و مدیریت مصرف تاکید کرد.

او همچنین اعلام کرد که برنامه رئیس‌جمهور برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر در سراسر کشور با تأمین مالی دولت در حال پیگیری است.

معاون وزیر نیرو به اهمیت توسعه نیروگاه‌های بادی اشاره کرد و افزود که دولت برای تامین تجهیزات لازم تلاش خواهد کرد و سرمایه‌گذاران و صنایع می‌توانند با همکاری دولت و استان در این پروژه‌ها مشارکت کنند.

 

افزایش ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در خراسان رضوی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی اظهار کرد که در حال حاضر حدود ۱۲۸ مگاوات از ظرفیت تولید برق استان از طریق منابع تجدیدپذیر تامین می‌شود. هدف‌گذاری فعلی، ایجاد سه نیروگاه بزرگ‌مقیاس جدید به همراه ده‌ها پروژه متوسط و خردمقیاس است تا ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در استان طی سه سال آینده به سه هزار مگاوات برسد.

او افزود: که پروژه امروز شامل ۲۰۰ نیروگاه چاه کشاورزی، ۴۵ واحد صنعتی، ۷۴۳ مشترک خانگی، ۲۱ اداره و پنج مورد سرمایه‌گذاری است.

 

وضعیت پروژه‌های در دست احداث در مشهد

عبدالوحید مهدوی‌نیا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد، با اشاره به وجود بیش از یک میلیون و ۸۵۰ هزار مشترک فعال در مشهد، گفت که ۳۸ درصد مصرف مربوط به بخش خانگی، ۲۵ درصد صنعتی، ۱۲ درصد تجاری، ۱۲ درصد عمومی و روشنایی معابر و ۸ درصد کشاورزی است.

او با اشاره به بهره‌برداری از یک نیروگاه ۴۰۰ کیلوواتی و آغاز احداث یک نیروگاه دیگر با همین ظرفیت، اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون ۱۶.۵ مگاوات و در سال گذشته ۳۰.۵ مگاوات نیروگاه برق تجدیدپذیر خورشیدی به بهره‌برداری رسیده و در حال حاضر حدود ۶۷ مگاوات زیرساخت تولید برق پاک در دست اقدام است.

 

چالش‌های سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر

رئیس انجمن مدیران صنایع استان به چالش‌های سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در این حوزه اشاره کرد و نبود تسهیلات مالی مناسب، کاهش سود اقتصادی و بلاتکلیفی سرمایه پس از احداث نیروگاه‌ها را از جمله مشکلات عنوان کرد.

او همچنین از تمرکز اختیارات در تهران انتقاد کرد و خواستار همکاری بیشتر و توسعه راهکارهای مالی و زیرساختی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در کشور و استان شد.

مدیرعامل شرکت چسب «سامد» نیز بر لزوم ایجاد یک مدل پایدار و اقتصادی برای توسعه این نیروگاه‌ها تاکید کرد.

تجدید‌پذیر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.