
به گزارش توس اکو، غلامرضا خالدی ادامه داد: در جزء ۳ و ۴ مجموعا برای ۴هزار ۷۱۵ طرح اشتغالزایی، اعتباری معادل ۷۱۸میلیارد تومان هزینه شده است. شهرستان مشهد با ایجاد اشتغال برای ۷۴۷ نفر به مبلغ ۱۲۳ میلیارد تومان، بیشترین سهم را در راستای اشتغالزایی مددجویان داشته که ۴۷۰ نفر از آنها را معلولین تشکیل میدهند.
وی افزود: در حال حاضر ۲۶ هزار و ۴۳۷ نفر پشت نوبت دریافت تسهیلات اشتغال میباشند.
معاون امور مشارکتهای مردمی و اشتغال بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در سال گذشته برای ۲۹ توانخواه گواهی سه درصد استخدام معلولین جهت ارائه به سازمان های دولتی صادر گردید. با توجه به تفاوتهای ویژه ای که در معلولیتها مشاهده میشود، ایجاد اشتغال برای هر گروه شرایط ویژه ای را میطلبد. قطعا یکی از مهمترین شرایط مورد نیاز برای اشتغال توانخواهان، مناسبسازی محیط و مبلمان شهری از جمله تامین وسائل نقلیه مناسبسازی شده، تامین مسیرهای عبور و مرور ، تامین مبلمان مناسب شهری مانند ارتفاع تلفن همگانی، حذف موانع عبور و مرور، نصب صندلی های ویژه در مکانهای مناسب و … میباشد.
وی ادامه داد: پس از ایجاد مناسبسازی محیط، تامین شغلهای مرتبط با هر نوع از معلولیتها مورد اهمیت قرار دارد. باتوجه به وضعیت افراد دارای معلولیت، تعریف مشاغل نیمه وقت و پاره وقت کارفرمایی با وجود حقوق و مزایای کافی نیزبسیار مهم است . به نحوی که در این میان دولت بابت معلولینی که مشغول به کار می شوند، سهمی از حقوق شان را پرداخت کند و به علاوه کارفرمایی که ایشان را به کارگماری میکند از معافیت مالیاتی برخوردار گردد. در این زمینه برخی مشوق ها وجود دارند که بسیار محدود بوده و در موضوع معافیت های مالیاتی نیز کاری انجام نشده است.
خالدی افزود: پدیده مهاجرت جوانان به شهر آسیب جدی دیگری است که به ویژه گروه های معلولین را درگیر نموده است.برنامه ریزی بابت پرداخت تسهیلات به کارفرمایان باعث ایجاد محورهای تولیدی در جوار روستاها، رونق روستا و تولید میشود و نقش موثری در به کار گیری افراد دارای معلولیت و ایجاد اشتغال برای آنها دارد.
وی تاکید کرد: فقدان اطمینان کارفرمایان به قابلیت های معلولین و استفاده نکردن از تجهیزات مناسب با توانمندی های آنها، فقدان همکاری نهاد ها و سازمان ها در به کارگیری معلولین در مشاغل، نامناسب بودن قوانین اجتماعی و بیمه ای حمایت کننده از معلولین، فقدان تعریف و طبقه بندی مشخص از مشاغل در دسترس برای معلولین در قوانین، کمبود مراکز آموزشی مهارت های شغلی و توانبخشی حرفه ای به معلولین، مشکلات تردد تا محل کار، فقدان رفتار حمایتی اعضای خانواده از شاغل شدن فرد معلول، فقدان نگرش مثبت و اعتماد اعضای خانواده نسبت به توانایی های فرد معلول، انزوا، گوشه گیری و بی انگیزگی در برخی معلولین، پایین بودن قدرت خطر پذیری در ایجاد شغل و کاریابی و…از چالشها و مشکلاتی است که در مسیر ایجاد اشتغال پایدار برای معلولین وجود دارد.
معاون امور مشارکتهای مردمی و اشتغال بهزیستی خراسان رضوی درخصوص فرآیند بهره مندی از تسهیلات اشتغال، گفت: در مرحله اول شناسایی، ارزیابی اولیه و نیازسنجی افراد تحت پوشش واجد شرایط دریافت وام انجام میگیرد. بعد از اطلاع رسانی به افراد جهت تشکیل پرونده وام اشتغال، تکمیل فرم های مربوطه و تکمیل پرونده انجام گرفته و موضوع در کمیته اشتغال شهرستان مطرح میشود. درصورت تائید کمیته اشتغال بهزیستی شهرستان، ثبت در سایت و ارجاع به کارتابل دستگاه اجرایی استان و بانک استان انجام گرفته و فراخوان مددجو جهت مراجعه به شعبه جهت تحویل مدارک و معرفی ضامن و نهایتا اخذ وام به منظور راه اندازی، توسعه و تقویت شغل انجام میگیرد.
https://tooseco.ir/?p=24525