به گزارش توس اکو، جانشین فرماندهی سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی در نشست خبری جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد،گفت: مراسم پایانی این جشنواره همزمان با دهه فجر در بهمن ماه امسال در مشهد برگزار میشود.
سرهنگ پاسدار ابوطالب جوانی با بیان اینکه دبیری جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی بر عهده بسیج کارخانجات خراسان رضوی قرار گرفته، افزود: به همت بسیج این ماموریت بر زمین مانده دولت در بحث اقتصاد مقاومتی در حال اجرا است و امیدواریم اجرای این ماموریت در سال های بعد مطالبه رسانهها باشد.
وی بیان کرد: سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۲ از سوی مقام معظم رهبری به روسای قوای سهگانه ابلاغ شد و امسال بند ۲۰ این سیاستها مبنی بر اعطای نشان در دستور کار قرار می گیرد.
جانشین فرماندهی سپاه امام رضا(ع) ادامه داد: در استان خراسان رضوی ۵۲ شهرک صنعتی و پنج هزار واحد صنعتی استقرار دارند که توسط تیمهای ارزیابی از امروز ۳۳۵ واحد مورد بررسی قرار می گیرد که ۲۰ واحد برگزیده در مراسم اختتامیه مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز اظهار کرد: تاکید بر اصول اقتصاد مقاومتی، فشار بر مردم در شرایط بحرانی را کاهش می دهد.
حسن نوریزاده افزود: بر اساس بند ۲۰ اصول ۲۴ گانه ابلاغیه مقام معظم رهبری، دولت موظف است با شناسایی واحدهای اقتصادی که در این مسیر حرکت می کنند به آنها تسهیلات لازم در حوزه های مختلف همچون مشوق های صادراتی و امور مالیاتی را اعطا کند.
امیررضا رجبی امروز،نیز اظهار کرد: یکی از موضوعات مهمی که از قدیم در دستور کار حوزههای صنعت، معدن و تجارت بوده، داخلیسازی مجموعه قطعات و تولیدات وارداتی بوده است.
وی افزود: هرچقدر بتوانیم فضای داخلیسازی تجهیزات، قطعات و ماشینآلات را گسترش دهیم، به اقتصاد درونزا کمک کردیم. وجه دیگر اقتصاد مقاومتی فضای برونزایی است که منجر به صادرات محصولات واحدهای تولیدی میشود. در قالب برنامه تحولی که برای حوزه صنعت، معدن و تجارت تدوین شد، فضای توسعه اقتصاد درونزا و برونزا در قالب بیش از ۳۰۰ پروژه در حال پیگیری است.
رجبی بیان کرد: در ششماهه اول امسال، با افزایش سهم تولید داخل محصولاتی که قبلاً وارد میشد، بیش از ۲۰۰ میلیون دلار جلوگیری از خروج ارز داشتیم که در کل سال ۱۴۰۲، بیش از ۴۰۰ میلیون دلار بوده است. صادرات هفتماهه ما در استان نیز بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۲ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: هر دو این آمارها نشان میدهد حرکتی که آغاز شده بهخوبی ادامه پیدا میکند و توانمندی شرکتهای تولیدی این باور را میدهد که بتوانیم تولیدات مؤثر و باکیفیتی برای عرضه به جامعه داشته باشیم و بازارهای همسایه را نیز بیبهره نگذاریم و صادرات انجام دهیم.
وی اضافه کرد: این دو بال، محور اصلی اعطای نشان اقتصاد مقاومتی هستند که امیدوارم شرکتهای استان از این فضای رقابتی استقبال کنند تا در نهایت بتوانیم شرکتهایی که بیشترین نقش را در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی داشتند، به جامعه معرفی کنیم و بعد از آن نیز از مزایا بهرهمند شوند.
رجبی خاطرنشان کرد: این اولین جشنواره رسمی است که با همکاری همه دستگاههای مرتبط اتفاق میافتد. اکثر واحدهای تولیدی ما مشمول این نشان میشوند؛ زیرا همه در مسیر ارزش افزوده بیشتر از تولید داخل و صادرات، گامهای مؤثر برمیدارند.
دبیر جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی استان خراسان رضوی نیز در ادامه گفت: سازمان بسیج کارگران و کارخانجات استان به عنوان دبیرخانه برگزاری این رویداد امیدوار است، اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به یک رویه سالانه تبدیل شود تا زمینه عملیاتی شدن اصول اقتصاد مقاومتی بیش از پیش فراهم شود.
سرهنگ محمد هادی قوی پنجه افزود: از امروز کار ارزیابی ۳۳۵ واحد تولیدی استان خراسان رضوی آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: برگزاری جشنواره فرصتی برای اقتصاد استان خراسان رضوی است که می تواند در راستای تبیین و اجرایی شدن سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بکار آید.
سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری با هدف تأمین رشد پویا و بهبود شاخصهای مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشمانداز بیستساله با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درونزا، پیشرو و برونگرا در ۲۴ بند ابلاغ شده است.
در انتهای مراسم از پوستر نخستین جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی با حضور مسوولان اقتصادی و بسیج استان رونمایی شد.
https://tooseco.ir/?p=22307