×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 25 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
هدف از برگزاری همایش سبد محصولات کودهای کشاورزی، انتقال دانش تولید کنندگان کشور به شبکه کارگزاران برای بهره‌برداری بخش کشاورزی است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی توس اکو، حسین عطائی سلامی، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی، در حاشیه همایش آموزشی ترویجی معرفی سبد محصولات کودهای کشاورزی که در محل هتل توریست توس مشهد با حضور ریاست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، تعدادی از تولیدکنندگان برتر کود سراسر کشور، تعدادی از شرکت های دانش بنیان در حوزه تولید کودهای شیمیایی، آلی و زیستی و مسئولین بخش کشاورزی استان برگزار شد، در جمع اصحاب رسانه گفت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی وظیفه تدارک، تامین و توزیع انواع نهادهای کشاورزی را برعهده دارد. وزارت جهاد کشاورزی ۲۳۱ هزار سهمیه کود یارانه ای به استان خراسان رضوی اختصاص داده است.

وی افزود: از این سهمیه، ۱۷۶ هزار کود ازته، ۳۲ هزار کود فسفاته و ۱۴ هزار و ۶۰۰ کود پتاسه بود که تاکنون ۹۰ درصد تامین و تدارک شده است و امیدواریم تا پایان سال به صد در صد برسیم. همچنین ۷۹ درصد سهمیه بین شهرستان‌های استان از طریق سامانه رصد و پایش کودی و حواله الکترونیک بین کشاورزان توزیع شده است.

عطایی با اشاره به اینکه در تمام ۳۳ شهرستان استان خراسان رضوی کارگزار داریم و ۱۷۶ انبار استاندارد برای سهولت دسترسی کشاورزان ایجاد شده است، اطهار کرد: هدف از برگزاری این همایش انتقال دانش و اطلاعات تولید کنندگان کشور به شبکه کارگزاران برای بهره‌برداری بخش کشاورزی به جهت بهره‌وری اقتصاد کشاورزی است.

وی گفت: این دومین همایش است که در خراسان رضوی برگزار می‌شود و در کل کشور ۳۷ همایش برگزار شده است. در این همایش ۱۴ شرکت حضور داشتند که ۷ شرکت هم استانی بودند. ۲۳ شرکت در خراسان رضوی تولید کننده کود هستند که ۹ شرکت با ما تفاهم‌نامه دارند، که اکثریت دانش بنیان هستند. همه این ۲۳ شرکت زیر مجموعه انجمن تولیدکنندگان کود استان هستند.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: یکی از اهداف اصلی شرکت، بحث خودکفایی کود و انگیزه برای تولیدکنندگان داخلی است. در حال حاضر ۹۰ درصد تولیدات کود یارانه‌ای، توسط تولیدات داخلی تامین می‌شود.

حسین عطایی تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان وارد تولید موادی شده‌اند که کمترین وابستگی به مواد اولیه وارداتی دارند. شرکت‌ها از تولید راضی بودند و نیاز خارجی آنها کمتر شده است. کشاورزان نیز محصول آنها اعلام رضایت داشته‌اند.

احمد قربانی جوکار، دبیر برگزاری همایش‌های آموزشی ترویجی و معرفی سبد کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در کشور نیز در این همایش بیان کرد: ما سعی داریم در بحث خودکفایی کشاورزی قدم برداریم. چون شرکت خدمات کشاورزی مجری خودکفایی کودهای کشاورزی است، ۸۰ درصد این امر محقق شده است.

وی افزود: سعی داریم حمایت از شرکت‌های داخلی باشد تا اینکه وارد کننده باشیم، شرکت‌های هستند که قابلیت رقابت با بخش خارجی را دارند. اگر وزارتخانه منع صادرات نداشت، می‌توانستند با شرکت‌های خارجی در صادرات به کشورهای دیگر رقابت نمایند. اما ما فضا را برای کودهای جدیدی که در ایران نیست نمی‌بندیم.

قربانی جوکار در خصوص مشکل کودهای نسل قبل و عدم محلول در آب نیز توضیح داد: کودهای هستند که با تکنولوژی روز به سمتی رفته‌اند که صد در صد حلالیت در آب دارند و برای آبیاری در نوارهای تپ یا آبیاری بارانی استفاده می‌شود و کاملا مشکل رسوب گذاری را ندارند.

مجری همایش‌های آموزشی ترویجی سازمان خدمات حمایتی کشاورزی کشور در خصوص میزان نیاز کشور به کود نیز عنوان کرد: آمار دقیق نه موسسه آب و خاک و نه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی که مسئول کودهای یارانه‌ای است ندارند. ما شبکه فروش خود را رایگان در اختیار تولید کننده گذاشته‌ایم، اما هیچ سیستم برای داده ها نداریم. در موسسه آبرو خاک هم این سیستم وجود ندارد که بدانند چه مقدار نیاز برآورده شده و چه مقدار باید تولید گردد.

وی افزود: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برای سال ۱۴۰۲ یک سیستم هوشمند را بررسی و اجرا خواهد کرد که مقدار و فروش هر استان را از نظر کودهای غیر یارانه‌ای بررسی می‌نماید تا یک تحلیل بهتر به دست آورد.

همچنین غلامحسین ساربان نیز در این همایش اظهار کرد: کودهای شیمیایی در تولید کشاورزی ۴۰ درصد نقش دارند و در این میان کود ازته مهمترین نقش در تولید محصولات کشاورزی را دارد. در سال جاری ۱۷۶ هزار تن کود ازته، ۳۲ هزارتن کود فسفاته و ۱۴ هزارو ۵۰۰ تن کود پتاسه برای استان در نظر گرفته شده و با همراهی شرکت خدمات حمایتی کود استان نیز بین کشاورزان توزیع می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه به مقدار کافی کود در خراسان رضوی وجود داشته وانتظار داریم استان قطب تولید کود و بذر کشور باشد. این قابلیت در استان وجود دارد. در این رویداد شرکت‌هایی که این توانایی را دارند و با شرکت خدمات حمایتی کود خراسان رضوی قرارداد دارند، حضور پیدا کرده‌اند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: اعتقاد بنده بر این است که مدیریت تغذیه انقلابی در بخش کشاورزی ایجاد خواهد کرد. اگر این مساله جدی گرفته شود، ابتلا به آفات و بیماری‌ها کاهش می‌یاید.

ساربان ادامه داد: ماده آلی خاک‌های خراسان رضوی پایین است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که پی اچ خاک ۷.۹ و ماده آلی در خاک‌های استان ۰.۴ درصد است که این رقم باید ۱.۵ درصد باشد. قطعا توجه به مواد آلی، استفاده از کودهای آلی، زیستی و بهسازی خاک‌ها به بهبود تولیدات کشاورزی کمک خواهد کرد.

وی ادامه داد: سالیانه ۵۷۵ هزار تن کودهای غیر یارانه‌ای توسط شرکت‌ها در خراسان رضوی خریداری و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد که این عدد باید افزایش پیدا کند. خاک‌های ما نیاز به اسید هیومیک، آهن، روی و  … دارند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.