×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 22 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر
ورود ۲۴ میلیارد مترمکعب گاز به شبکه توزیع در سال جاری

به گزارش توس اکو ، محمد کامل امروز ۱۲ بهمن ماه در نشست خبری که در حین بازدید خبرنگاران از محل مجتمع شهید باقری مشهد برگزار شد، تصریح کرد: ماموریت اصلی منطقه چهار عملیات انتقال گاز انتقال پاک، پایدار و ایمن گاز طبیعی است. ۳۸ هزار کیلومتر خطوط انتقال گاز در کشور وجود دارد که سهم منطقه ۴ از این عدد ۵۸۰۰ کیلومتر بوده و این منطقه بیشترین حجم خطوط انتقال گاز را در بین مناطق مختلف کشور دارد. منطقه چهار، گاز خود را از پالایشگاه و مخزن ذخیره‌سازی خانگیران و خطوط انتقال گاز تهران دریافت می‌کند.

مدیر منطقه ۴ عملیات انتقال گاز کشور با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۰۵ میلیون مترمکعب گاز وارد منطقه ۴ شده است، عنوان کرد: حدود ۶۶ میلیون متر مکعب از این حجم به سمت استان‌های تحت پوشش منطقه ۴ و حدود ۴۰ میلیون متر مکعب نیز به سمت استان‌های شمالی گلستان و مازندران منتقل شده‌اند. تامین بخشی از گاز استان‌های شمالی به عهده منطقه ۴ عملیات انتقال گاز است. در ۱۰ ماهه نخست سال جاری بالغ بر ۲۴ میلیارد مترمکعب گاز در منطقه ۴ منتقل شده که حدود ۱۶ میلیارد متر مکعب از آن در داخل چهار استان تحت پوشش منطقه ۴ به مصرف رسیده و حدود ۶ میلیارد مترمکعب نیز از طریق منطقه ۴ به استان‌های گلستان و مازندران منتقل شده است.

وی ادامه داد: در سال جاری حدود ۲.۵ کیلومتر و در سال گذشته ۱۵ کیلومتر پوشش لوله‌های انتقال گاز تعویض شده است. ۵۶۰۰ کیلومتر خطوط انتقال منطقه ۴ طبق پروتکل‌ها مانند سال‌های گذشته نشت‌یابی شده و نشتی‌های لازم رفع عیب شده‌اند. همچنین در سال جاری بالغ بر ۶۸۰۰ مورد تعمیرات انجام شده است.

مدیر منطقه ۴ عملیات انتقال گاز در خصوص تمهیدات در نظر گرفته شده این منطقه برای آمادگی مقابله با برودت هوا خاطرنشان کرد: در سال جاری با توجه به پیش‌بینی برودت هوا، تزریق متانول به خطوط را انجام دادیم تا در مکان‌هایی که امکان یخ‌زدگی وجود دارد از آن جلوگیری شود. همچنین پیش از برودت هوا توربین ایستگاه تقویت فشار گاز دشت دچار نقص فنی شد که توانستیم قبل از شروع سرما توربینی از منطقه هشت و تبریز را جایگزین آن کنیم. در سال جاری یک خط تقویتی ۳۰ اینچ ۶۴ کیلومتری را از دیزباد به تربت حیدریه قبل از زمستان به سرویس آوردیم که خود هم یک مخزن ذخیره بوده و هم در تامین گاز محور تربت حیدریه، کاشمر و خلیل آباد به ما کمک می‌کند. دریافت گاز ما از سمت پالایشگاه ثابت بوده و از سمت تهران با همکاری دیسپچینگ ملی گاز تا جایی که می‌توانستیم گاز بیشتری را دریافت کردیم و فشار گاز را بالا بردیم.

کامل اضافه کرد: با هماهنگی ستاد انتقال گاز و قبل از فصل سرما با توجه به بهتر شدن روابط احساس کردیم که می‌توانیم گاز ترکمنستان را از سمت خانگیران وارد کنیم. در همین راستا زیر ساختی در خانگیران به همین جهت ایجاد و اعلام آمادگی کردیم که در صورت همکاری ترکمنستان می‌توانیم با هر فشاری آن گاز را تحویل بگیریم اما تاکنون این موضوع محقق نشده است.

مدیر منطقه ۴ عملیات انتقال گاز در خصوص قطع گاز چند روزه تربت جام اظهار کرد: همزمان با روز دوم برودت هوا گاز استان گلستان از سمت ترکمنستان قطع شد و استان‌های شمالی دچار چالش شدند. خط انتقال تهران هم گاز منطقه ما و هم بخش زیادی از گاز استان‌های شمالی را تامین می‌کند. افزایش بی‌رویه مصرف گاز در استان‌های ما باعث شد باوجود پیش‌بینی دچار افت فشار بشویم. یعنی بحران اصلی ما از قطع گاز ترکمنستان شروع شد در حالی که با پیش‌بینی‌های انجام شده می‌توانستیم سرما را رد کنیم.

وی افزود: شبکه انشعابات گاز تربت‌جام در سال‌های گذشته گسترش چشمگیری داشته‌ و با توجه به قدیمی بودن خط انتقال این شهر، این خط دیگر جوابگو نیست. تا سال آینده خط انتقال تقویتی گاز به تربت‌جام اجرا و به بهره‌برداری خواهید رسید.

وی در ادامه تصریح کرد: با تغییر برخی رویه‌ها و تعمیر شیرهای گاز حتی در حالی که به شبکه متصل هستند، به جای جایگزینی آن توانسته‌ایم تاکنون بیش از ۱۵۰ شیر گاز دورریز و اسقاط را تعمیر کنیم که بالغ بر ۲۲ میلیارد تومان صرفه‌جویی داشته است. طبق محاسبات با تعمیر دو شیر ۴۲ اینج توانسته‌ایم در بخش تعمیرات و هدر رفت گاز ۵۶ میلیارد تومان صرفه‌جویی داشته باشیم.

مدیر منطقه چهار عملیات انتقال گاز در خصوص حریم‌های خطوط انتقال گاز عنوان کرد: حریم ایمنی خطوط انتقال گاز حدودا ۲۵۰ متر بوده و ساخت‌وساز در این حریم خطرناک است. هر شهروندی که قصد ساخت‌وساز در این حریم را دارد باید برای صدور پروانه لازم از منطقه چهار انتقال گاز استعلام بگیرد. حریم اختصاصی خطوط انتقال گاز حدود ۲۵ متر بوده و یکی دیگر از مشکلات ما تخلیه نخاله‌ها در این حریم است.

کمالی افزود: ساختمان‌هایی که در حریم ایمنی خطوط انتقال گاز بدون استعلام و مجوز ساخته شده‌اند ما را دچار چالش کرده‌ و علی‌رغم میل باطنی این موضوع را از مراجع قضایی پیگیری می‌کنیم. در همین راستا در سال جاری ۱۵ مورد تخریب با حکم مراجع قضایی انجام دادیم.

 

همچنین سید محمود حسینی، مدیر روابط عمومی منطقه ۴ عملیات انتقال گاز کشور نیز در این نشست بیان کرد:  ۱۰ منطقه عملیات انتقال گاز در کشور وجود دارد که ۳۱ استان کشور را پوشش می‌دهند و گاز را از مبداء دریافت و منتقل می‌کنند.

وی ادامه داد: ۳۸ هزار کیلومتر خط لوله گاز در ۳۱ کشور داریم که ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر آن در منطقه ۴ وجود دارد. گازی که از پالایشگاه هاشمی نژاد و کشور ترکمنستان وارد خطوط می‌شود فشار حدود ۹۰۰ پوند را دارد که در منزل فشار یک چهارم پوند استفاده می‌گردد. بخاطر طول مسیر انتقال گاز دچار افت فشار می‌شود که در هر حدود ۱۵۰ کیلومتر باید فشار تقویت گردد که ۳ ایستگاه رضوی، فاروج و دشت در این منطقه کار تقویت فشار را انجام می‌دهند.

مدیر روابط عمومی منطقه ۴ عملیات انتقال گاز کشور افزود: در سه سال اخیر منطقه خوش درخشیده است. رتبه اول نظام سلامت اداری، دریافت لوح تقدیر مسئولیت اجتماعی، رتبه اول و دوم نظام پیشنهادات، رتبه اول HSE، مهندسی معکوس و تبدیل فرهنگ تعمیر کاری بجای تعویض کاری و در نتیجه صرفه جویی ریالی و کسب عنوان کارمند نمونه شرکت گاز در دو سال متوالی از جمله این موفقیت‌ها بوده است.

لازم به ذکر است ؛ در این بازدید، خبرنگاران و اصحاب رسانه از مراحل انتقال گاز و فعالیت ها و موفقیت‌های منطقه ۴ عملیات انتقال گاز بازدید و با مراحل مختلف آن آشنا شدند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.