مینا نیکخو نیز در سیزدهمین جلسه کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی مشهد افزود: سازمان «سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران» برای نخستین بار در پی تصویب قانون جلب و حمایت سرمایههای خارجی در سال ۱۳۳۴ آغاز به کار کرد. این سازمان تنها نهاد رسمی تشویق و جذب سرمایهگذاری خارجی در کشور است که شامل دو معاونت «تشویق و جذب» و «طرحهای سرمایهگذاری خارجی» است. مجوز سرمایهگذاری خارجی توسط هیاتی در این سازمان صادر میشود. جلسات این هیات در پایان هر ماه با حضور معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون وزیر امور خارجه، معاون ارزی بانک مرکزی، معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی، رئیس اتاق بازرگانی ایران، رئیس اتاق تعاون و معاونت وزارتخانه ذیربط برگزار میشود.
مدیر اجرایی مرکز خدمات سرمایهگذاری خراسان رضوی به خدمات ارائه شده توسط مرکز خدمات سرمایهگذاری خراسان رضوی، قبل و بعد از اخذ مجوز سرمایهگذاری اشاره و تصریح کرد: از ابتدای سال جاری، ۶۷۰ فعال اقتصادی و ۲۲۳ سرمایهگذار به این مرکز مراجعه کردهاند که حدود ۹۰ درصد آنان را اتباع کشور افغانستان تشکیل میدهند. از آنجا که موضوع اقامت و تحصیل برای این افراد اهمیت بسیاری دارد؛ تلاش کردیم مشکلات آنان را در این خصوص رفع کنیم.
وی در ادامه درباره مسائل و مشکلات موجود بر سر راه سرمایهگذاری خارجی در استان خاطرنشان کرد: یکی از چالشهای ما در صدور مجوز سرمایهگذاری خارجی، انحصار صدور مجوز توسط هیات یاد شده در مرکز و عدم تفویض اختیار استانی است. همچنین از دیگر مشکلات موجود میتوان به «مسائل صدور مجوز اشتغال»، «عدم ابلاغ مصوبه خرید ارز با نرخ بالاتر از ETS در سال ۱۴۰۳ توسط بانک مرکزی»، «توقف هرگونه عملیات ثبت و تغییرات شرکت اتباع از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سطح استان» و «عدم صدور پروانه کسب صنفی کارگاهی از طریق درگاه ملی مجوزها برای اتباع سرمایهگذار حقیقی و حقوقی» اشاره کرد.
https://tooseco.ir/?p=21313