
به گزارش توس اکو، در مراسم افتتاح یازدهمین مرکز نگهداری از کودکان بیسرپرست مؤسسه خیریه گلستان علی (ع) با عنوان «خانه چتر»، سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، بر رویکرد جدید این سازمان در توانمندسازی کودکان تحت پوشش تأکید کرد. وی هدف اصلی بهزیستی را فراتر از نگهداری صرف کودکان تا سن ۱۸ سالگی دانست و گفت: «میخواهیم آنها را برای زندگی مستقل و سازنده توانمند کنیم.»
حسینی در این مراسم که با حضور مسئولان استانی و خیرین برگزار شد، بر اهمیت استعدادسنجی، آموزش مهارتهای نرم و شغلی، و ایجاد فرصتهای لازم برای ورود کودکان به جامعه تأکید کرد. وی برنامهریزی این امر را در سه فاز شامل غربالگری عمیق شغلی و تحصیلی، آموزش مهارتهای زندگی توسط مربیان مجرب، و فراگیری یک مهارت شغلی متناسب با استعداد فردی و محیط زندگی آینده، تشریح کرد.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به پرداخت ۱۶ هزار میلیارد تومان وام اشتغال در سال گذشته، کودکان تحت پوشش بهزیستی را اولویتدارترین گروه برای دریافت این وامها دانست و افزود: «اگر ما بتوانیم برای آنها شغل پایدار فراهم کنیم، آنها نهتنها خودشان را اداره خواهند کرد، بلکه میتوانند کارآفرین شوند و دیگران را هم تحت پوشش بگیرند.» وی این رویکرد را در راستای مسیر «از خشت تا بهشت» و ایجاد تأثیرگذاری اجتماعی مثبت در جامعه خواند.
حمایت از تولید، راهکار پیشگیری از جرم و آسیبهای اجتماعی
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، نیز در این مراسم بر اهمیت نقش خیرین و تولیدکنندگان در شرایط کنونی کشور تأکید کرد و گفت: «اگر امروز، با وجود همه فراز و فرودها، خیران نیکوکار و تولیدکننده با تمام مشکلاتی که بر ایشان تحمیل شده همچنان پای کار هستند… باید قدردان چنین افراد بزرگی باشیم.» وی اعتقاد داشت که توجه به تولید و خلق ثروت، کلید پیشگیری از جرم و کاهش آسیبهای اجتماعی و افزایش سطح رفاه عمومی است.
مشارکت مردمی، کلید موفقیت در پیشگیری از جرم
سید امیر مرتضوی، قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، بر نقش محوری مشارکت مردم و نهادهای مدنی در موفقیت برنامههای پیشگیرانه تأکید کرد. وی بیان داشت: «مشارکت بین سازمانها، دستگاهها و تشکیلات و نهادهای مردمی، اصلی بسیار مهم است که هر کجا به این اصل توجه شود، موفقیت را به دنبال دارد.» مرتضوی همچنین بر لزوم کاربردی بودن تحقیقات در حوزه پیشگیری از جرم و توجه ویژه به نسل نوجوان و جوان برای تبدیل شدن آنها به نخبگان جامعه تأکید کرد.
سرمایهگذاری بر آموزش و ساختار مناسب برای فرزندان بیسرپرست
سید حمیدرضا زاده، مدیرعامل موسسه خیریه گلستان علی، با اشاره به پنج سال زمان صرف شده برای آمادهسازی «خانه چتر» و هزینه ۲۴۰ میلیارد ریالی آن، بر حساسیت و دقت در ساخت این مرکز تأکید کرد. وی گفت: «حق بچههای خودسرپرست بسیار بیشتر است، چراکه آموزش خوب در یک ساختار خوب شکل میگیرد.» این اظهارات نشاندهنده تعهد این موسسه به فراهم کردن محیطی ایدهآل و حمایتی برای کودکان بیسرپرست است.