همزمان با آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی، آیین افتتاح ۳۳۰ پروژه محرومیتزدایی در استان خراسان رضوی و اهدای ۳۵۰ سری جهیزیه به نوعروسان و ۵۰ویلچر برقی به توانخواهان نیازمند استان توسط سازمان بسیج سازندگی و اداره کل بهزیستی با حضور معاون هماهنگکننده قرارگاه محرومیتزدایی سپاه، رئیس سازمان بسیج سازندگی خراسان رضوی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، دستیار ریاست سازمان بهزیستی کشور در امور ظرفیتهای اجتماعی و جمعی از مسئولین استانی در محل اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در قالب همایش «فجر مهربانی» برگزار شد.
۳۰۰ پروژه در راه اتمام و ۱۳۰ پروژه فعال در خراسان رضوی
سردار حزنی، معاون هماهنگکننده قرارگاه محرومیتزدایی سپاه پاسداران، در همایش فجر مهربانی با تاکید بر تعهد سپاه به رفع محرومیت در مناطق محروم و مرزی اظهار داشت: سپاه پاسداران در کنار ماموریت اصلی خود که دفاع از نظام و تامین امنیت است، به موضوع محرومیتزدایی نیز به صورت جدی پرداخته است.
سردار حزنی با ابراز امیدواری نسبت به انجام وظایف تمامی مسئولان در قبال محرومان، از اتمام قریبالوقوع ۳۰۰ پروژه دیگر در این زمینه خبر داد و گفت: ۱۳۰ پروژه محرومیتزدایی در خراسان رضوی در حال اجرا است که شامل تسهیل ازدواج، تامین آب، ساخت جاده، ایجاد امنیت و اشتغالزایی میشود.
دبیر قرارگاه محرومیت زدایی سپاه پاسداران همچنین از اختصاص ۸ میلیارد تومان برای تهیه ویلچر برقی و اهدای ۵۰ دستگاه ویلچر برقی و ۳۵۰ سری جهیزیه به بهزیستی خراسان رضوی خبر داد. او تاکید کرد که نیازهای بهزیستی و کمیته امداد استان و جامعه هدف آنها به طور کامل رفع شده است.
وی با تشریح جزئیات پروژههای افتتاح شده، به ساخت و تجهیز ۹ واحد اشتغال، ساخت و تکمیل ۲۳ مسجد، ساخت ۱۵ خانه عالم، مرمت و احیا ۲۲ قنات و چاه کشاورزی، تکمیل و ساخت ۱۱ واحد غسالخانه، ساخت و تکمیل ۸ سالن و زمین ورزشی، ساخت ۷ واحد نمازخانه مدارس، اهدای ۸ هزار متر مربع فرش سجادهای در ۴۴ مسجد و مرمت و تکمیل ۱۹۱ واحد مسکونی خانه محرومان اشاره کرد.
سردار حزنی همچنین از افتتاح یک مدرسه هوشمند در حاشیه شهر مشهد و ۸ واحد مسکونی ساخته شده توسط گروههای جهادی خبر داد و افزود: طرحهای فجر مهربانی در خراسان رضوی با بودجهای بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان انجام شده است.
وی در پایان تاکید کرد که سپاه تاکنون ۴۳ هزار جهیزیه در خراسان رضوی اهدا کرده و اقدامات موثری در راستای تسهیل ازدواج جوانان انجام داده است.
یک میلیون و ۸۰۰هزار فرد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی
دستیار ریاست سازمان بهزیستی در امور ظرفیتهای اجتماعی نیز در این مراسم، گفت: به زودی تفاهم نامه بهزیستی به سپاه تقدیم میشود که با انعقاد این تفاهم نامه اتفاقات خوبی در حوزه تعمیر، مناسب سازی و ساخت مسکن مددجویان بهزیستی خراسان رضوی رقم خواهد خورد.
حمید قلیپور افزود: باتوجه به نیاز، ظرفیت و زیستبوم برای هر استان برنامههایی تدوین گردیده تا بتوانیم با تعامل و بهرهمندی از ظرفیت سایر نهادها در مسیر ارائه خدمات مطلوب به جامعه هدف گام برداریم. به طور مثال در زمینه تامین مسکن مددجویان تفاهمنامهای به زودی بین بهزیستی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تنظیم خواهد شد.
وی ادامه داد: یک میلیون و ۸۰۰هزار فرد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی قرار دارند، برای تمامی این افراد کمیسیون پزشکی تشکیل گردیده و باتوجه به نوع و شدت معلولیت از خدمات حوزه توانبخشی بهرهمند میگردند.
دستیار ریاست سازمان بهزیستی درامور ظرفیتهای اجتماعی عنوان کرد: اقدامات سپاه پاسداران در زمینه محرومیت زدایی بسیار قابل تقدیر است. سپاه تاکنون همکاریهای بسیاری در زمینه تامین جهیزیه، ویلچر، پوشینه و… برای مددجویان تحت پوشش بهزیستی داشته و در زمینه مناسب سازی، ساخت و تعمیرات مسکن مددجویان نیز همواره حامی و همراه بهزیستی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: به دنبال آنیم تا پروژههای بهزیستی را در مقیاس کوچک طراحی و اجرا کنیم. به زودی طرح جدیدی به عنوان بهزیست محله و طرح آموزشهای سالمندی را با بهرهگیری از ظرفیتهای هر منطقه و همکاری سایر دستگاهها آغاز خواهیم کرد و نیازمند همراهی افراد نیک اندیش داوطلبی هستیم که بتوانیم پیوندی بین بهزیستی و محلات ایجاد کنیم و از ظرفیت محلات برای ارائه خدمات استفاده نمائیم.
همکاری ۷۰ گروه جهادی با بهزیستی
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در ادامه این مراسم افزود: در حال حاضر ۷۰ گروه جهادی در حوزههای مختلف، از جمله ساخت و تأمین مسکن، در حال همکاری با بهزیستی استان هستند که در سال جاری بیش از ۱۹ میلیارد تومان اعتبار را برای اجرای پروژههای محرومیتزدایی از طریق سپاه پاسداران به بهزیستی تخصیص دادهاند.
مهدی برجی با اشاره به اهمیت خدمات این نهاد در خدمترسانی به محرومترین و آسیبپذیرترین اقشار جامعه، اظهار داشت: خدمترسانی به این قشر از جامعه باعث افتخار ما است و بهزیستی با تمامی تلاشهایش در راستای اهداف انقلاب اسلامی قرار دارد.
وی افزود: بهزیستی یکی از نهادهای برجسته انقلاب اسلامی است که با تلاشهای شهید فیاضبخش در سال ۱۳۵۹ شکل گرفت. این نهاد از جمله دستگاههایی است که مردم به آن نگرش مثبتی دارند و در حوزه حقوق بشر و عدالت اجتماعی فعالیتهای چشمگیری انجام داده است.
مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی در ادامه با اشاره به همکاریهای گسترده بهزیستی با گروههای جهادی، گفت: در حال حاضر ۷۰ گروه جهادی در حوزههای مختلف، از جمله ساخت و تأمین مسکن، در حال همکاری با بهزیستی استان هستند. این گروهها در سال جاری بیش از ۱۹ میلیارد تومان اعتبار را برای انجام پروژههای محرومیتزدایی از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به بهزیستی تخصیص دادهاند.
برجی بر لزوم توجه ویژه به مناطق محروم و آسیبپذیر تاکید کرد و افزود: مؤسسات و مراکز بهزیستی در این استان شبانهروزی و به صورت آنلاین در خدمت مردم هستند. کارکنان بهزیستی با تمامی توان و در سختترین شرایط در حال ارائه خدمات به قشرهای مختلف جامعه هستند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره بر لزوم تقویت زیرساختهای خدمات بهزیستی تصریح کرد: مراکز بهزیستی در سراسر استان در حال ارائه خدمات به خانوادههای نیازمند و افراد آسیبپذیر هستند. این مراکز در زمینههایی همچون تأمین مسکن، اشتغالزایی، مشاوره و حمایتهای روانی، حمایت از معلولان و سالمندان و سایر خدمات ضروری به افراد تحت پوشش بهزیستی فعالیت میکنند.
مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی گفت: امیدواریم که با همکاری بیشتر گروههای جهادی و خیرین، بتوانیم خدمات بیشتری را به اقشار آسیبپذیر ارائه دهیم و شرایط زندگی آنان را بهبود بخشیم.
اختصاص ۴۰ میلیارد تومان به پروژههای محرومیتزدایی
سرهنگ پاسدار محمد روحانی، نیز در این مراسم از اجرای ۳۳۰ پروژه محرومیتزدایی خراسان رضوی همزمان با دهه فجر خبر داد و اظهار داشت: در راستای خدمترسانی به مددجویان بهزیستی، ۵۰ دستگاه ویلچر برقی با مشارکت سپاه و بهزیستی تهیه و به افراد نیازمند اهدا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه۲۵۰نفر در استان در نوبت دریافت ویلچر برقی قرار دارند، افزود: همچنین با مشارکت بهزیستی و خیرین، ۲۰۰ سری جهیزیه برای محرومین سطح استان و ۱۵۰ سری نیز به مددجویان بهزیستی اهدا میشود.
روحانی به سومین برنامه بسیج سازندگی در دهه فجر اشاره کرد و گفت: امروز ۳۳۰ پروژه محرومیتزدایی در سطح شهرستانهای خراسان رضوی به بهرهبرداری میرسد. در حوزه امنیت غذایی، طرح اردوی دامپزشکی و واکسیناسیون ۲۵۰ هزار راس دام انجام میشود علاوه بر این، احیای قنوات، تسطیح اراضی کشاورزی و توزیع دستگاه علوفه دام کوچک در شهرستان فیروزه در حال انجام است.
مسئول بسیج سازندگی خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات انجام شده در حاشیه شهر مشهد و سراسر استان اشاره کرد و افزود: در حاشیه شهر مشهد، در حوزه اشتغال در مجتمع شهید برونسی با کمک خیرین و گروههای جهادی فعالیتهایی صورت گرفته است. هوشمندسازی مدارس اسماعیل آباد و مدارس امام حسین (ع) از جمله اقدامات انجام شده است. در سراسر استان نیز ۴۴ مسجد دارای فرش سجاده، ۱۵ واحد خانه عالم، مرمت ۱۹۱ واحد مسکونی محرومین، ۸ واحد سالن ورزشی، ۷ واحد نمازخانه مدارس، مرمت ۲۳ واحد قنات و تجهیز ۹ واحد کارگاه اشتغال انجام شده است.
وی تصریح کرد: مجموع اعتبارات این پروژهها ۴۰ میلیارد تومان بوده که با حمایت قرارگاه محرومیتزدایی، خیرین و مردم تامین شده است. این پروژهها در طول ایام شعبانیه در شهرستانهای مختلف استان اجرا خواهد شد.