
تاکید بر افزایش اختیارات شوراها برای توسعه کشور
به گزارش توس اکو، حجتالاسلام علی عسکری، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی، امروز، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴، در همایش شوراها که در هتل ثامن مشهد مقدس برگزار شد، بر لزوم افزایش اختیارات شوراها و شهرداران برای تحقق توسعه کشور تاکید کرد.
عسکری با اشاره به اینکه انتخاب شوراها توسط مردم، راه خداست، افزود: این انتخاب زمانی به ثمر میرسد که قانون اصلاح و اختیارات شوراها و شهرداران افزایش یابد. وی همچنین تصریح کرد که شوراها میتوانند از طریق ارائه طرحهای قانونی به مجلس، در ارتقای جایگاه خود و شهرداران نقشآفرینی کنند.
معاون استاندار با بیان اینکه شورا ها باید به مجالس محلی و استانی تبدیل شوند و مصوبات خود را به شورای عالی ارائه دهند تا این شورا نیز نقش موثری در مجلس داشته باشد، این فرایند را مبنای نظر قانونگذار دانست.
عسکری ابراز امیدواری کرد که جایگاه شورا ها ارتقا یابد و با ایفای نقشهای قانونگذاری و اجرایی، به توسعه کشور کمک کنند. وی همچنین بر ضرورت چابکسازی شوراها و توجه ویژه به شوراهای روستایی تاکید کرد و خواستار واگذاری اختیارات بیشتر از سوی دولت به شوراها، به عنوان بازوی اجرایی دولت در استانها و شهرستانها شد.
مدیران شوراباور شوند
موسیالرضا حاجیبگلو، رئیس شورای عالی استانها، نیز در این همایش، با انتقاد از عدم تحقق کامل اهداف جامعه شورایی کشور، خواستار تغییر نگرش مدیران نسبت به شوراها شد.
حاجیبگلو با تاکید بر نقش محوری مردم در تصمیمگیریها، به تاکیدات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بر شورا ها اشاره کرد و گفت: پس از گذشت بیش از ۲۰ سال، هنوز نتوانستهایم برخی اقدامات را انجام دهیم. جامعه ۱۲۷ هزار نفری شورا ها، جمعیتی نخبه است که میتواند در کنار دولت، مجلس و قوه قضائیه در خدمت به مردم تاثیرگذار باشد، اما نیازمند تغییراتی هستیم که اولین آن، تغییر نگاه برخی مدیران به شوراهاست.
وی با لحنی قاطع افزود: مدیران باید شوراباور شوند، اگر تغییر نمیکنند ما تغییرشان میدهیم؛ زیرا امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری تأکید فراوانی بر جامعه شورایی داشتهاند. حاجیبگلو با اشاره به اصول ششم و هفتم قانون اساسی، تصریح کرد که هیچکس نمیتواند فراتر از قانون اساسی عمل کند و نگاه برتری در جمهوری اسلامی جایگاهی ندارد.
رئیس شورای عالی استانها ضمن تاکید بر نقش تعیینکننده مردم، مجلس شورای اسلامی را پارلمان ملی و شورای عالی استانها را پارلمان محلی دانست و از تعامل مثبت مجلس با شوراها قدردانی کرد. وی همچنین از دکتر پزشکیان در دولت به عنوان فردی “شوراباور” یاد کرد که دلسوزانه پیگیر موضوعات شوراها است.
حاجیبگلو با انتقاد از برخوردهای رسانهای و قضایی با اعضای شوراها پیش از اثبات تخلفات، بر اهمیت اصلاح قوانین برای رفع مشکلات شوراها تاکید کرد و از آغاز گفتگوهایی در این زمینه خبر داد.
شوراها دیگر مزاحم دولت نیستند، به بلوغ رسیدهاند
مهدی ناصحی، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در همایش شوراها با گرامیداشت یاد شهدای خدمت، گفت: متاسفانه مشارکت مردم در قالب شوراهای اسلامی شهر، یکی از مهمترین نهادهای مغفول در جمهوری اسلامی ایران بوده است.
ناصحی با اشاره به تغییر نگرش کنونی مدیران کشور نسبت به شوراها، افزود: امروزه، به اعتبار تلاش شوراها، نام شوراها بر سر زبان مدیران کشور میچرخد. قبلا اینگونه نبود و به شورا به عنوان نهادی مزاحم برای دولت و تهدیدکننده حاکمیت دولت نگاه میشد، نه نهادی که قرار بود باری از دوش دولت بردارد و مشارکت مردم را در اداره خود تضمین کند.
رئیس شورای شهر مشهد با تاکید بر بلوغ نهاد شورا، تصریح کرد: امروز نهاد شورا به بلوغی دست پیدا کرده که نادیدهانگاشتن آن برای سایر دستگاههای مرتبط امکانپذیر نیست. تسلط اعضای شورا به امور درون شهر در حوزههای مختلف نشان میدهد که اگر مدیری بخواهد تصمیم بگیرد، باید نظر شورا را جویا شود.
ناصحی با اشاره به جایگاه والای شورا در قانون اساسی، خواستار پاسخگویی سایر دستگاهها به شورا شد و تاکید کرد: شورا، شورای شهرداری نیست، بلکه شهرداری خدمترسان است و شورا بودجه آن را تعیین میکند.
ناصحی همچنین با تمجید از عملکرد موسیالرضا حاجیبگلو در شورای عالی استانها، گفت: میزان توجهی که به واسطه تلاش و سطح ارتباطات آقای حاجیبگلو در شورای عالی استانها ایجاد شده، در طول تاریخ بیسابقه بوده است.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در پایان سخنان خود بر لزوم وحدت و همدلی در شوراها برای مدیریت امور و جلوگیری از اعمال اراده دیگران تاکید کرد و گفت: دوره اعمالنظر دیگران گذشته و شورا به بلوغ رسیده که خودش میتواند تصمیم بگیرد، عمل کرده و نظارت کند.