×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۳۰ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Monday, 21 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
همایش آموزشی ترویجی معرفی سبد محصولات کودی؛ گامی نو برای بازنگری مصرف کود و افزایش بهره‌وری در کشاورزی

به گزارش توس اکو، هفتمین همایش آموزشی ترویجی معرفی سبد محصولات کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی، با هدف تقویت حلقه ارتباطی بین تولیدکنندگان، عاملین توزیع نهاده و بهره‌برداران، امروز دوشنبه ۳۰ تیرماه در هتل توریست توس مشهد برگزار شد.

این همایش با حضور مقامات کشوری و استانی، کارشناسان، تولیدکنندگان برتر کودهای شیمیایی، آلی و زیستی، و نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان، به منظور تعامل با تولیدکنندگان بخش خصوصی و معرفی سبد محصولات کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی برگزار گردید.

مدیریت صحیح کود و توجه به سلامت خاک، کلید افزایش بهره‌وری در کشاورزی

در حاشیه همایش آموزشی و ترویجی معرفی سبد محصولات کودی خدمات حمایتی کشاورزی، مجید جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، بر لزوم بازنگری در رویکردها و اولویت‌بندی صحیح در تأمین و مصرف کودهای کشاورزی تأکید کرد.

وی با اشاره به نزدیک شدن به فصل کشت پاییزه و تغییرات اقلیمی، ضرورت ارتباط مستقیم تولیدکنندگان با کشاورزان و ارزیابی وضعیت موجود را امری حیاتی دانست.

جعفری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: “تغییرات اقلیمی و تغییر الگوهای کشت، نیازمند ارائه نکات ترویجی و آموزشی نوین به کشاورزان عزیز است. واقعیت‌های میدانی گاه با دانش روز متفاوت است، اما پیش از هرگونه اقدام در زمینه توصیه‌های کودی و صدور حواله، باید به وضعیت خاک توجه ویژه‌ای کرد.”

وی بر لزوم انجام آزمون‌های خاک به عنوان اولین قدم برای تعیین نیاز آبی و کودی زمین‌های کشاورزی تأکید کرد.

جعفری مرحله دوم را حاصلخیزی خاک و مرحله سوم را تعادل‌بخشی در عناصر غذایی دانست و تنها در مرحله چهارم، در صورت نیاز واقعی، باید به سراغ توصیه‌های کودی رفت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با انتقاد از روند فعلی که اغلب کشاورزان مستقیماً به سمت مرحله آخر (توصیه‌های کودی و دریافت کود) می‌روند، هشدار داد: “این رویکرد منجر به مصرف بی‌رویه کود در اراضی غیرضروری و کمبود آن در اراضی نیازمند می‌شود. این در حالی است که بهره‌وری تولید، که از خاک سرچشمه می‌گیرد، برای ما بسیار حائز اهمیت است.”

جعفری با تأکید بر اینکه “اگر آب را مایه حیات می‌دانیم، خاک خود حیات است”، خواستار توجه ویژه به وضعیت خاک، انجام آزمون‌های لازم و رعایت اصول حاصلخیزی شد.

وی برگزاری همایش‌های ترویجی با این رویکرد را گامی مؤثر در جهت ارتقای دانش کشاورزان با اصول علمی جدید دانست.

وی همچنین یادآور شد: “با توجه به تغییر اقلیم، خشکسالی و شرایط موجود، نمی‌توان با روش‌ها، برنامه‌ها، ارقام و توصیه‌های قدیمی به کار ادامه داد. امیدواریم این همایش‌ها بتوانند کمکی هرچند کوچک به بهره‌برداران کرده و زنگ خطرها و هشدارهای لازم را با توجه به شرایط فعلی اقلیمی و زیست‌محیطی برای تولیدکنندگان روشن سازند.”

در پایان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بر ضرورت تقویت ارتباط بین مروجان بخش کشاورزی و تولیدکنندگان از طریق برگزاری چنین همایش‌هایی تأکید کرد.

کودی

برگزاری هفتمین همایش معرفی سبد کودی، گامی در جهت حمایت از تولیدکنندگان و کشاورزان

حسین عطایی سلامی، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان خراسان رضوی،نیز در حاشیه این همایش، بر اهمیت برقراری ارتباط مؤثر بین تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و مصرف‌کنندگان (کشاورزان) تأکید کرد.

وی با اشاره به استقبال چشمگیر تولیدکنندگان دانش‌بنیان و فعالان بخش کشاورزی از این رویداد، از کسب رتبه دوم کشوری توسط این استان در برگزاری همایش‌های مشابه در سال گذشته خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این موفقیت در سال جاری نیز تکرار شود.

عطایی اظهار داشت: “این همایش با هدف تسهیل دسترسی کشاورزان به محصولات کودی از طریق شبکه گسترده کارگزاری شرکت خدمات حمایتی برگزار می‌شود. امسال شاهد افزایش چشمگیر متقاضیان شرکت از سوی تولیدکنندگان بودیم که نشان‌دهنده بازدهی مثبت و اثرگذاری همایش‌های سال گذشته در ایجاد ارتباط با شبکه کارگزاری و ترویج محصولات جدید، به‌ویژه کودهای ارگانیک است.”

وی با بیان اینکه “برگزاری این همایش‌ها خود گواهی بر حمایت ما از بخش تولید است”، به تقاضای کارگزاران برای برگزاری این رویداد دو بار در سال (برای فصول بهار و پاییز) اشاره کرد و گفت: “این نشان‌دهنده نیاز واقعی بخش کشاورزی به نوآوری و معرفی فرمول‌ها و محصولات جدید است.”

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان، از آمادگی این شرکت برای تأمین و توزیع کودهای یارانه‌ای برای کشت پاییزه خبر داد و اعلام کرد: “تاکنون بالغ بر دوازده هزار تن انواع کودهای NPK (ازت، فسفات و پتاس) تأمین شده است و حدود دو هزار تن دیگر نیز در انبارهای کارگزاران سراسر استان مهیا شده است.”

عطایی سلامی سهمیه ابلاغی وزارتخانه برای استان خراسان رضوی را در زمینه کودهای ازته ۱۳۶ هزار تن، کودهای فسفاته ۲۱ هزار تن و کودهای پتاسه ۹ هزار تن اعلام کرد و افزود: “تلاش ما بر این است که این میزان را از ابتدای سال تا پایان آن تأمین و در اختیار کشاورزان عزیز قرار دهیم.”

وی همچنین به فعالیت ۱۹۲ کارگزار فعال در استان خراسان رضوی اشاره کرد که عضو شبکه بزرگ کارگزاری شرکت خدمات حمایتی هستند.

در خصوص تفاوت‌های همایش امسال با دوره‌های گذشته، عطایی سلامی عنوان کرد: “جایگاه شرکت خدمات حمایتی در کشور بسیار برجسته است؛ به‌طوری که در سال گذشته رتبه دوم کشوری را در برگزاری این همایش‌ها کسب کردیم. استقبال گسترده تولیدکنندگان و کشاورزان بزرگ استان در این همایش، که محدودیت مکانی نیز در آن لحاظ شده بود، گواه این موفقیت است. حضور مدیران و مسئولین ترویج سازمان نظام مهندسی و جهاد کشاورزی نیز بر اهمیت این رویداد می‌افزاید.”

وی در پایان به حضور ۲۲ شرکت تولیدکننده در این همایش اشاره کرد که پنج شرکت از آن‌ها دانش‌بنیان هستند.

کودی

همایش‌های منطقه‌ای شرکت خدمات کشاورزی کشور؛ گامی در راستای خودکفایی و حمایت از تولیدکنندگان

محمدمهدی سعیدی، مدیر بازاریابی و امور مشتریان شرکت خدمات کشاورزی کشور، در حاشیه هفتمین همایش منطقه‌ای این شرکت که در استان خراسان رضوی برگزار شد، اهداف کلان این سلسله همایش‌ها را تشریح کرد. سعیدی با بیان اینکه این هفتمین همایش از مجموع ۳۲ همایش برنامه‌ریزی شده برای ۳۲ استان کشور در سال جاری است، بر دو محور اصلی تمرکز شرکت خدمات کشاورزی تأکید ورزید: «خودکفایی در حوزه کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی.»

وی افزود: «هدف ما معرفی جدیدترین محصولات کودی کشور به کارگزاران و کشاورزان سراسر کشور است. همچنین، تلاش می‌کنیم با حذف واسطه‌ها، دسترسی مستقیم مصرف‌کنندگان به تولیدکنندگان کود را تسهیل کنیم.»

سعیدی با اشاره به حضور بیش از ۳۵۰۰ کارگزار فعال در سراسر کشور، از شرکت‌های تولیدکننده دعوت کرد تا با مراجعه به شرکت خدمات کشاورزی کشور و عقد قرارداد و تفاهم‌نامه، از پتانسیل شبکه کارگزاری این شرکت برای توزیع محصولات خود بهره‌مند شوند. وی خاطرنشان کرد: «شرکت‌های تولیدکننده می‌توانند از طریق شبکه کارگزاری ما، محصولات کودی خود را به دست جامعه هدف کشاورزان عزیز برسانند.»

در پاسخ به سوالی درباره نحوه ارزیابی عملکرد استان‌ها، سعیدی توضیح داد: «ما در این همایش‌ها هیچ‌گونه قیاسی بین استان‌ها انجام نمی‌دهیم، بلکه بر اساس مجموعه‌ای از آیتم‌های مشخص، امتیازدهی می‌کنیم. سال گذشته، استان خراسان رضوی در این ارزیابی‌ها رتبه دوم کشور را کسب کرد. امسال نیز که هفتمین استان برگزاری همایش است، هنوز ارزیابی‌ها ادامه دارد و نمی‌توانم جایگاه فعلی را مشخص کنم، اما امیدواریم بتوانیم رتبه خوبی را کسب نماییم.»

وی در خصوص رضایتمندی جامعه کشاورزی و کارگزاران از خدمات شرکت، اظهار داشت: «به طور کلی، رضایت کامل وجود دارد. البته گاهی در تأمین برخی نهاده‌ها مانند کود، وقفه‌هایی ایجاد می‌شود که این مسائل لزوماً به شرکت خدمات حمایتی مربوط نمی‌شود. از آنجایی که تأمین‌کنندگان اصلی، شرکت‌های پتروشیمی کشور هستند، گاهی در تأمین به‌موقع کود برای شرکت خدمات کشاورزی کشور تعلل صورت می‌گیرد که این امر می‌تواند مشکلاتی را در فرآیند تأمین ایجاد کند.»

محمدمهدی سعیدی در پایان با تأکید مجدد بر اهمیت حمایت از تولید داخلی و تسهیل دسترسی کشاورزان به نهاده‌های مورد نیاز، ابراز امیدواری کرد که این همایش‌ها گامی مؤثر در جهت تحقق اهداف ترسیم شده باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.