×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Wednesday, 16 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر
مدرسه «دارالعلم» مشهد؛ حرکتی تمدنی برای تربیت نیروی حوزوی پیشرو و پاسخگو

دکتر عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، امروز چهارشنبه ۲۵ تیرماه، در نشست خبری سومین دوره مدرسه تابستانی دارالعلم که در محل دانشگاه اسلامی رضوی برگزار شد، اعلام کرد که سومین دوره مدرسه تابستانی «دارالعلم» از ۲۹ تیرماه با حضور ۸۰۰ طلبه و نخبه دانشگاهی و حوزوی به صورت حضوری و ۳۰۰۰ نفر به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

این رویداد علمی با مشارکت فعال حوزه علمیه خراسان بزرگ و آستان قدس رضوی، در راستای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر شکل‌گیری حوزه‌ای پیشرو، تمدن‌ساز و پاسخگو به نیازهای جامعه برنامه‌ریزی شده است.

دکتر طالبی با اشاره به ویژگی‌های حوزه علمیه سرآمد که توسط رهبر معظم انقلاب برشمرده شده‌اند، از جمله مرکزیت علمی با تخصص‌های مشخص، مرکز تهذیب و هدایت اخلاقی، خط مقدم مقابله با تهدیدات دشمن، و مرکز تولید اندیشه اسلامی، تأکید کرد که مدرسه دارالعلم از این ویژگی‌ها برخوردار است. این دوره در ۶ مدرسه تخصصی با محوریت پاسخ به مسائل فکری، فرهنگی و تمدنی برگزار می‌شود و هدف آن تربیت نیروی متعهد، کارآمد و مهذب است. اساتید برجسته‌ای از مشهد و تهران در این دوره‌ها حضور دارند و علاوه بر محتوای علمی، به مباحث اخلاقی و تهذیب نفس نیز خواهند پرداخت.

با اشاره به پیشینه غنی حوزه علمیه مشهد به عنوان یکی از ارکان علمی جهان تشیع، دکتر طالبی از برگزاری مدرسه دارالعلم به عنوان حرکتی تمدنی در راستای آینده‌پژوهی و صدور پیام جهانی اسلام یاد کرد و ابراز امیدواری نمود که با پیوستن حوزه نجف، قطب علمی بزرگی در جهان اسلام شکل گیرد. وی همچنین بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی مشهد برای گسترش معارف قرآنی و آموزه‌های اهل بیت (ع) و پاسخگویی به نیازهای فکری جامعه تأکید کرد. انتظار می‌رود این حرکت علمی با برنامه‌ریزی پنج‌ساله، نقشی مؤثر در گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی ایفا کند.

 

حضور ۳۸۰۰ طلبه و نخبه علمی در سومین مدرسه دارالعلم

حجت‌الاسلام والمسلمین رضایی، معاون علمی حوزه علمیه خراسان، نیز در ادامه در تشریح جزئیات سومین دوره مدرسه تابستانی دارالعلم اظهار داشت:«این مدرسه از ۲۹ تیر تا ۹ مرداد در جوار حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود و هدف اصلی آن، تحقق مرجعیت علمی حوزه‌های علمیه و حرکت در مسیر تمدن نوین اسلامی است.»

وی افزود: «این مدرسه در ۶ رشته فقه و اصول، قرآن و حدیث، علوم عقلی، زبان‌شناسی، منطق و روان‌شناسی، و مطالعات بین‌الملل برگزار خواهد شد. از ویژگی‌های برجسته این دوره، بهره‌مندی از فضای معنوی حرم رضوی، سیاست‌گذاری هدفمند، و تعامل علمی حوزه و دانشگاه است.»

معاون علمی حوزه علمیه خراسان به تمایزهای برنامه امسال اشاره کرد و گفت: «برنامه امسال شامل تدوین برنامه پنج‌ساله با مشارکت نخبگان، تعریف ساختار مدیریتی دقیق، استفاده از بستر فضای مجازی برای حضور گسترده‌تر مخاطبان، و بهره‌گیری از ظرفیت مراکز تخصصی است.»

حجت‌الاسلام والمسلمین رضایی همچنین اعلام کرد: «در مجموع ۳۸۰۰ نفر در این دوره شرکت می‌کنند که شامل ۸۰۰ نفر به صورت حضوری و ۳۰۰۰ نفر به صورت مجازی است. همچنین ۱۵۰ طلبه غیرایرانی و بیش از ۷۰۰ طلبه خواهر (شامل ۱۰۰ نفر حضوری) در این برنامه حضور دارند.»

وی در خصوص کادر آموزشی و محتوای برنامه گفت: «اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در این برنامه تدریس خواهند کرد و بخشی از دروس با محوریت کتاب «عیون اخبار الرضا(ع)» توسط آیت‌الله سبحانی ارائه می‌شود. کلاس‌ها صبح و عصر برگزار شده و درس اخلاق نیز هر روز صبح برگزار خواهد شد. کارگاه‌هایی با موضوعاتی چون هوش مصنوعی، فضای مجازی و تبلیغ دینی نیز به صورت حضوری و مجازی دایر است.»

ایشان همچنین به برنامه‌های جانبی اشاره کرد و افزود: «برنامه‌های جانبی شامل گعده‌های علمی شبانه، سخنرانی‌های فرهنگی، جهاد تبیین، پخش پادکست بیانات رهبری، و برنامه‌های رفاهی است. این مدرسه در چهار محور علمی، فرهنگی، رسانه‌ای و پشتیبانی دنبال می‌شود و نهادهای مختلف علمی از جمله حوزه علمیه، دانشگاه‌ها، آستان قدس رضوی و مراکز تخصصی در آن مشارکت فعال دارند.»

در پایان، حجت‌الاسلام والمسلمین رضایی خاطرنشان کرد: «دغدغه‌های مطرح‌شده توسط تولیت آستان قدس رضوی نیز در قالب کارگروهی بررسی و نقشه راه مشخصی برای ادامه مسیر ترسیم شده است.»

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.