
حسین کوه زاد
به گزارش توس اکو، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نشست با فعالان اقتصادی خراسان رضوی که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، با تأکید بر لزوم اصلاح سیاستهای ارزی، اظهار داشت: باوجود ظرفیتهای فراوان ایران در حوزههای مختلف، مشکلات زیربنایی در اقتصاد کشور، دغدغه اصلی فعالان اقتصادی است.
رضا علیزاده، سیاستهای ارزی را از چالشهای مهم بخش خصوصی دانست و با ناکارآمد توصیف کردن راهبردهای موجود، گفت: کمیسیون صنایع و معادن مجلس در چارچوب قوانین به دنبال حل این مشکلات است. وزیر پیشنهادی اقتصاد در دولت چهاردهم نیز بر اهمیت اصلاح سیاستهای ارزی تأکید داشته است.
وی افزود: کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بهطور جدی پیگیر اصلاح سیاستهای ارزی خواهد بود.
علیزاده به موضوع ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: کمبودها محدود به برق نیست و در صورت عدم سرمایهگذاری در حوزه گاز و عدم راهاندازی تأسیسات فشارافزا، با بحران قطعی گاز مواجه خواهیم شد.
وی تأکید کرد: به وزیر پیشنهادی نفت نیز پیشنهاد شد از صنایع پتروشیمی برای سرمایهگذاری در انتقال گاز حمایت شود و در مقابل، تعهد قطع نشدن گاز به آنها داده شود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر شرایط فعلی بهدرستی مدیریت شود و تعاملات بینالمللی بهبود یابد، میتوان مسیر توسعه ۱۰ ساله را در مدتزمان کوتاهتری طی کرد. انتظارات از کابینه دولت چهاردهم در دست بررسی است و بهزودی در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.
علیزاده با اشاره به نشست اعضای کمیسیون با وزرای پیشنهادی دولت، بیان کرد: مطالبه اصلی از وزیر پیشنهادی صمت، ایجاد تعادل بین حوزههای صنعت، معدن و تجارت و تعامل مؤثر با سایر وزارتخانههای اقتصادی است. او افزود: کمیسیون صنایع و معادن با رأی مثبت به وزیر پیشنهادی، خواستار مدیریت کارآمد و پیگیری مشکلات فعالان اقتصادی شد.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد اقتصاد خراسان رضوی متعلق به بخش خصوصی است، گفت: باوجود این ظرفیت، استان نتوانسته سهم خود را از اقتصاد کشور بگیرد. انتظار میرود با تقویت تشکلهای بخش خصوصی، زنجیره فولاد در استان تکمیل شود.
علیزاده تأکید کرد: ایجاد صنایع مادر متناسب با اقلیم خراسان رضوی و بازگرداندن درآمد شرکتهای سرمایهگذار به استان برای توسعه منطقه ضروری است. همچنین تکنرخی شدن ارز و رفع ناترازی انرژی از مطالبات مهم کمیسیون است. باز شدن مسیر تسهیلات بانکی برای بخش تولید نیز از اولویتهای این کمیسیون است.
مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در این نشست به تصمیمات اتخاذشده برای بهبود نرخگذاری ارز اشاره کرد و گفت: مقرر شد صنایع غیر از پتروشیمی ارز صادراتی خود را در سامانه توافقی عرضه کنند، اما این طرح متوقف شده و امیدواریم مجدداً اجرایی شود.
وی افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه تلاش شد زیرساختهای توسعه فراهم شود و کمیسیون همواره شفاف عمل کرده است. تمرکز بر رفع قطع انرژی در صنایع و واردات گاز از روسیه از جمله اقدامات این کمیسیون است.
سیدجواد حسینیکیا، یکی دیگر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به صادرات ریالی خراسان رضوی به افغانستان و پاکستان، گفت: رفع تعهد ارزی برای صنایع استان مشکلآفرین است و باید استثنائاتی در نظر گرفته شود.
علیاکبر رنجبرزاده، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست خواستار همکاری مستمر اتاق بازرگانی با کمیسیون صنایع و معادن شد و بر همافزایی بیشتر میان بخش خصوصی و مجلس تأکید کرد.
مصطفی پوردهقان، دیگر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز مدیریت اقتصادی کشور را نادرست دانست و گفت: باید سهم بخش خصوصی در تدوین قوانین افزایش یابد و دولت از تصدیگری اقتصادی فاصله بگیرد.
میثم ظهوریان، نماینده مشهد و کلات، سهم پایین خراسان رضوی از صنایع بزرگ را عامل کاهش تولید ناخالص داخلی استان دانست و گفت: تمرکز بیشازحد بر بنگاههای کوچک و متوسط، تابآوری صنایع را کاهش داده است.
احسان قاضیزاده هاشمی، نبود صنایع بزرگ را خلأ جدی در استان دانست و خواستار تکمیل زنجیره فولاد با سرمایهگذاری مشترک دولت و فعالان اقتصادی شد.
وی همچنین به کمبود گاز در استان اشاره کرد و از مذاکره با ترکمنستان برای تقویت خطوط انتقال گاز خبر داد.
قاضیزاده افزود: اجرای خط ۱۱ گاز عسلویه و انتقال انرژی از جنوب به خراسان رضوی از پروژههای مهم در دست پیگیری است.
https://tooseco.ir/?p=21283