
به گزارش توس اکو، دومین همایش ملی «رویش امید» روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور دبیر ستاد ملی جوانی جمعیت و بیش از هزار نفر از والدین و نوزادان سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد.
سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، این طرح را نمادی از شکرگزاری به خداوند دانست و از استقبال خانوادههای ایرانی از آن تقدیر کرد. وی طرح ملی رویش امید را که با همکاری مؤسسه درمان بسیجیان، خیرین و مسئولین استانی اجرا میشود، فرصتی برای خانوادههایی توصیف کرد که به دلایل مختلف صاحب فرزند نشدهاند. این طرح بدون محدودیت مکانی در سراسر کشور قابل اجراست و ثبتنام از طریق سامانه مربوطه انجام میشود.
سلیمانی با اشاره به پیشرفتهای بینظیر ایران در حوزه بهداشت و درمان طی ۴۶ سال گذشته، این طرح را گامی در راستای امیدآفرینی و تقویت انسجام خانوادهها خواند.
وی فرزندآوری و توجه به جمعیت جوان را از ارکان اساسی تحقق ایران قوی دانست و بر اهمیت نقش نسل حاضر در تقویت خانواده و جامعه ایرانی تأکید کرد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین همچنین به ظرفیتهای بالای کشور برای پشتیبانی از طرحهای مرتبط با تحکیم خانواده و جوانی جمعیت اشاره کرد و هرگونه کمبود را به نقص در برنامهریزیها نسبت داد.
وی بر توانایی بالای ملت ایران در حل مشکلات تأکید کرد.
ستاد ملی جمعیت به دنبال افزایش مشوقها برای فرزندآوری اول و دوم
مرضیه وحید دستجردی دبیر ستاد ملی جمعیت کشور با تاکید بر اهمیت فرزندآوری اول و دوم برای رسیدن به نرخ باروری مورد نظر در برنامه هفتم توسعه ابراز کرد: ارائه مشوقهای بیشتر در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
وی تاکید کرد: باید مشوقها را روی فرزندآوری اول و دوم ببریم.
وحید دستجردی با اشاره به مشکلات اقتصادی زوجهای جوان در ابتدای زندگی، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با کمک دولت و مجلس شورای اسلامی کاری کنیم که هزینه ۲ سال اول هر فرزند به طریقی تامین شود بسیاری به فرزندآوری روی خواهند آورد، از بسیج هم میخواهیم در برنامه ریزی ها در این زمینه کمک کند.
تسهیلات جوانی جمعیت باید کامل اجرا شود
عباس گودرزی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با اشاره به تلاشهای مجلس برای حمایت از جمعیت و خانواده بیان کرد: تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در این راستا صورت گرفته است و تسهیلاتی به زنان باردار، دانشجویان دارای فرزند و عشایر در نظر گرفته شده و باید کامل و بدون تبعیض اجرا شود.
وی با بیان اینکه برخی از خانوادهها برای تامین هزینههای درمان ناباروری با مشکلات جدی روبرو هستند، از مسئولان خواست تا با ارائه تسهیلات و حمایتهای مالی، به این خانوادهها کمک کنند.
آینده ایران در گرو فرزندآوری
فاطمه محمد بیگی رئیس فراکسیون زنان و خانواده در مجلس با اشاره به اینکه ایران در مسیر درمان ناباروری جزو کشورهای پیشرفته منطقه است، افزود: آینده کشور در گرو فرزندان امروز است. اجرای قوانین موجود، تسهیل ازدواج و فرزندآوری، و فرهنگسازی مناسب، میتواند امید به آینده را در دل خانوادهها زنده نگه دارد.
طرح ملی درمان ناباروری؛ ۱۵۰ هزار زوج تحت پوشش
عیسی مالمیر، مدیرعامل موسسه خدمات درمانی بنیاد تعاون بسیج نیز در جمع خبرنگاران از پیشرفت قابل توجه طرح ملی درمان ناباروری خبر داد و گفت: این طرح که از سال ۱۴۰۰ با هدف کمک به نیمی از جمعیت نابارور کشور تا پایان برنامه توسعه هفتم آغاز شده، با همکاری گسترده خیرین، نهادهای همسو، کارخانجات، شهرداریها، فرمانداریها و دانشگاههای علوم پزشکی به موفقیتهای چشمگیری دست یافته است.
مالمیر با اشاره به شبکهسازی در سه حوزه بیمه، درمان و بسیج، از پوشش بیمهای مناسب زوجهای نابارور توسط بیمههای پایه و تکمیلی گفت و اعلام کرد که شعب این موسسه در سراسر کشور آماده ارائه خدمات به زوجهای نابارور هستند.
وی افزود: که در سال گذشته بیش از ۱۵۰ هزار زوج نابارور شناسایی شدهاند که ۴۰ هزار زوج تحت درمان و ۴۰ هزار زوج دیگر خدمات بهداشتی درمانی دریافت میکنند و ۲۵ هزار زوج دیگر نیز در حال بررسی هستند. نرخ موفقیت طرح حداقل ۴۰ درصد اعلام شده و استانهای کرمان و سمنان بیشترین پیشرفت را داشتهاند.
در انتهای مراسم از مدیران و مسئولینی که نقش موثری در راستای اجرای طرح “رویش امید” داشتند و نور امید در خانواده ها ایجاد و آن را صاحب فرزند کردند، تجلیل و تقدیر شد.
https://tooseco.ir/?p=24872