
به گزارش توس اکو به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، خراسان رضوی مهندس شکاری، سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی، با اعلام جزئیات اجرایی این طرح گفت: «از ابتدای اجرای این طرح تاکنون، بیش از ۴۱ میلیون و ۳۴ هزار و ۶۶۰ اصله نهال در بخشهای دولتی و خصوصی استان تولید شده که شامل گونههای جنگلی، زراعت چوب و گونههای بیابانی است. همچنین، بیش از ۸ میلیون و ۷۰۵ هزار و ۵۸۴ اصله نهال میان مردم و نهادهای مشارکتکننده توزیع شده است.»
وی با اشاره به اینکه سامانه ساتک سامانه ای است که تمام نهال های کاشته شده در آن ثبت می شود و قابل رصد است افزود: «از این تعداد، ۴ میلیون و ۶۴۲ هزار و ۱۹۲ اصله نهال و بذر در سامانه ساتک ثبت شده است.
شکاری در خصوص گونههای تولیدشده در این طرح گفت: بیش از ۳۵ گونه مختلف جنگلی و بیابانی از جمله ارغوان، اقاقیا، زبان گنجشک، کاج تهران، سنجد، زیتون تلخ، بنه، توت، داغداغان، تاغ، آتریپلکس، قرهداغ، عجوه و… تولید شده است.
وی گفت : در این طرح ملی و مردمی که با هدف مقابله با تغییرات اقلیمی، حفظ منابع طبیعی و افزایش سرانه فضای سبز اجرایی شده، خراسان رضوی به عنوان الگوی پیشرو در نهضت سبز کشور معرفی شده و مشارکت گستردهی مردم، سازمانهای مردمنهاد و دستگاههای اجرایی استان، نقش کلیدی در تحقق این موفقیت داشته است.
شکاری افزود: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و قرار است در این طرح طی ۴ سال یک میلیارد درخت در کشور کاشته شود که در دومین سال خود ،خراسان رضوی با برنامهریزی منسجم و اجرای دقیق، گام بلندی در راستای اهداف زیست محیطی کشور برداشته است. این دستاورد، نویدبخش تحقق اهداف بزرگتر در زمینهی توسعهی پایدار و حفظ منابع طبیعی خواهد بود.
https://tooseco.ir/?p=24564