به گزارش توس اکو، بانک مرکزی به تازگی شاخص کل تولید کارگاههای بزرگ صنعتی کشور در نیمه نخست امسال را منتشر کرده است که براساس آن شش گروه شامل «موادغذایی»، «فلزات اساسی»، «محصولات شیمیایی»، «کانی غیر فلزی (مانند سیمان و کاشی)»، «وسایل نقلیه موتوری، تریلیر و نیم تریلیر» و «دارو و فرآوردههای دارویی (مجموع داروهای شیمیایی و گیاهی)» بیشترین اثرگذاری را در کاهش یا افزایش شاخص کل رشد تولید داشتهاند.
ملاک تعیین کارگاههای بزرگ، داشتن ۱۰۰نفر پرسنل به بالا بوده و مبنای شاخص نیز، سال پایه۱۴۰۰ بوده است؛ این شاخص (کل تولیدکارگاههای بزرگ صنعتی) با عدد ۶/۱۱۳ در ششماهه نخست امسال در مقایسه با شش ماهه اول سال گذشته رشد ۳/۱ درصدی داشته است.
بیشترین رشد شاخص کل تولید کارگاههای بزرگ صنعتی در ششماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال (صرفا در میان شش گروه با بیشترین اثرگذاری در شاخص) به تولید موادغذایی با افزایش ۱/۵درصد تعلق دارد و بیشترین میزان افت تولید در اختیار گروه تولیدات دارویی با منفی ۱/۷درصد است.
تولیدات گروه خودرویی و وسایل نقلیه موتوری سبک و نیمه سبک هم منفی ۷/۴درصد و محصولات کانی غیرفلزی (سیمان و کاشی و…) نیز منفی ۲دهم درصد کاهش داشته است.
تولیدمحصولات شیمیایی و فلزات اساسی هم به ترتیب ۶/۱ و یکدرصد افزایش نشان میدهد.
در میان سایر گروههای صنعتی بیشترین میزان رشد تولیدات مربوط به گروه «چاپ و انتشارات» با ۵/۱۹درصد و بیشترین میزان افت برای گروههای «سایر وسایل نقلیه» با منفی ۸/۱۴ و سپس «تولیدات چرم (کیف، کفش و چمدان)» با منفی ۵/۱۳درصد بوده است.
رشد تولید فرآوردههای نفتی (به جز پالایشگاهها) ۶/۱۰ و صنایع و ماشینآلات مولد برق ۶/۷درصد بوده است؛ شاخص کل تولید صنایع مبلمان نیز ۴/۱۵ درصد در مقایسه با ششماهه سال گذشته افزایش در پی داشته است.
البته نکتهای که باید درباره صنعت خودروسازی متذکر شد، این است که طبق آمار، شرکتهای خودروساز در سه سال اخیر در فصل تابستان با افت تولید تیراژ روبهرو شدهاند بطوریکه کل تولیدات شرکتهای ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو در تابستان امسال ۲۳۱هزار و ۶۴۹دستگاه بوده که این میزان تولید در مقایسه با تابستان سال قبل ۱/۳درصد کاهش داشته است.
https://tooseco.ir/?p=23429