به گزارش توس اکو؛ حسین بذرافشان، رئیس پژوهشکده علم و قرآن در نشست خبری دومین همایش بینالمللی قرآن و علم که در سالن جلسات مهمانسرای دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد با اشاره به اینکه پژوهشکده علم و قرآن امسال به عنوان یک پژوهشکده تقاضا محور تاسیس شده، گفت: «ما معتقدیم که میتوان با بهرهگیری از آموزههای قرآنی، پاسخگوی نیازهای جامعه، صنعت و فرهنگ باشیم. هدف اصلی ما این است که به جامعه علمی نشان دهیم چگونه میتوان از قرآن به عنوان منبعی غنی برای طرح مسائل پژوهشی استفاده کرد.»
بذرافشان در ادامه به برگزاری دومین دوره این همایش بینالمللی اشاره کرد و افزود: «اولین همایش به دلیل حادثه ناگوار سقوط هلیکوپتر رییس جمهور شهید ناتمام ماند. اما در دومین همایش که در مشهد برگزار میشود، تلاش شده تا با رویکردی علمی و با حضور متخصصان برجسته، به بحث و تبادل نظر درباره آخرین یافتهها و دیدگاهها در این حوزه پرداخته شود.»
وی همچنین درباره محورهای اصلی همایش توضیح داد: «در این همایش، موضوعاتی مانند ارتباط قرآن با علوم پایه، پزشکی، زیستشناسی، علوم شناختی و همچنین رویکردهای مختلف به تفسیر علمی قرآن مورد بررسی قرار میگیرد. از دیگر محورهای مهم میتوان به تأثیر مطالعات قرآن و علم بر جامعه و فناوری اشاره کرد.»
بذرافشان در پایان گفت: «بیش از ۱۶۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که پس از داوریهای دقیق، ۵۷ مقاله برای ارائه انتخاب شدهاند. این همایش با حضور دانشمندان و پژوهشگران داخلی و خارجی برگزار میشود و امیدواریم بتواند به ارتقای سطح دانش در این حوزه و ایجاد همکاریهای علمی بینالمللی کمک کند.»
قرآن، الهامبخش پژوهشهای علمی
دکتر سید هاشم میری، رئیس دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد، نیز در ادامه اظهار داشت: «این مسیر پژوهشی، چند سالی است که در دانشگاه فردوسی آغاز شده است. ما با انتخاب موضوعات پژوهشی از آیات قرآنی، به ویژه آیاتی که به طبیعت اشاره دارند، تلاش میکنیم تا ارتباط میان علم و دین را عمیقتر کنیم. در قرآن کریم بیش از هزار و پانصد آیه به پدیدههای طبیعی اشاره دارد که میتواند منبعی غنی برای تحقیقات علمی باشد.»
وی افزود: «با توجه به فاصلهای که در سالهای اخیر میان بسیاری از افراد و آموزههای قرآنی ایجاد شده، برگزاری این همایشها اهمیت ویژهای مییابد. استقبال گسترده از فراخوان مقالات و ارسال حدود از ۱۶۰ مقاله بعد از ناتمام ماندن همایش اول تا زمان بسیار کم تابرگزاری همایش دوم، نشان میدهد که عطش و علاقهمندی به پژوهشهای قرآنی در میان جامعه علمی کشور وجود دارد.»
رئیس دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه دانشگاه فردوسی سابقه طولانی در تربیت نخبگان علمی دارد، گفت: «ما با بسیاری از دانشآموختگان المپیادی خود که اکنون در داخل یا خارج از کشور مشغول به فعالیتهای علمی هستند، در ارتباط هستیم. این افراد با علاقهمندی و دلسوزی در زمینه پژوهشهای قرآنی با ما همکاری میکنند و پتانسیل بسیار بالایی برای پیشبرد این حوزه دارند.»
https://tooseco.ir/?p=22900