
به گزارش توس اکو، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در آیین حکاکی دعای شرف الشمس که در بنای تاریخی مصلی مشهد برگزار شد، گفت: در راستای تحقق موضوع ساماندهی و حرفهای سازی گردشگری رویداد در سند تحول دولت مردمی، آیین حکاکی دعای شرف الشمس بر روی نگین انگشتر در تقویم رویدادهای گردشگری کشور ثبت شده است.
سید جواد موسوی افزود: تداوم ثبت رویداد در تقویم گردشگری کشور منوط به استمرار در برگزاری مراسم است، بنابراین هرساله این آیین در مجموعه فرهنگی، تاریخی و صنایعدستی مصلی برگزار میشود.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی به اهمیت ثبت این رویداد در تقویم گردشگری کشور اشاره و بیان کرد: این رویداد با توجه به اینکه مشهد شهر جهانی گوهرسنگها است و دعای شرف الشمس روی سنگ عقیق حکاکی میشود، برگزار شده است.
ثبت رویداد شرف الشمس برای تقویت گردشگری و حمایت از صنعت انگشترسازی مشهد
محمد اسماعیل اعتمادی معاون صنایعدستی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی، در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگار ما گفت: «آیین حکاکی دعای شرف الشمس که هر ساله در مشهد برگزار میشود، دارای قدمتی دیرینه است. برخی معتقدند ریشه آن به دوران حضرت علی (ع) بازمیگردد و حتی این دعا، اسم رمز ایشان بوده است.»
وی در خصوص سنگ شرف الشمس و دعای منقوش بر آن افزود: «سنگ شرف الشمس در میان مردم از جایگاه ویژهای برخوردار است و به عنوان مایه آرامش، دفع بلا و افزایش رزق و روزی شناخته میشود. دعای حکاکی شده بر روی این سنگ نیز، دعایی خاص با حروف ابجد است که از ۱۳ حرف تشکیل شده؛ ۵ حرف آن از قرآن کریم، ۴ حرف از تورات و ۴ حرف دیگر از انجیل گرفته شده است.»
اعتمادی با اشاره به اهمیت معنوی این آیین اظهار داشت: «باور بر این است که فرد حکاک باید با اعتقاد و پاک باشد و آداب و ترتیب خاصی در نوشتن این دعا رعایت شود. به عنوان مثال، حرف الف باید یکباره و بدون بازگشت قلم، حکاکی شود.»
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، هدف از ثبت این رویداد را تقویت گردشگری استان و حمایت از صنعت انگشترسازی مشهد به عنوان قطب سنگهای قیمتی دانست و تاکید کرد: «به منظور حفظ این رویداد در فهرست ملی، برگزاری سالانه آن الزامی است.»
اعتمادی در خصوص علت نامگذاری این روز نیز توضیح داد: «در روز نوزدهم فروردین، خورشید در موقعیتی قرار میگیرد که اعتدال بین روز و شب برقرار میشود و به همین دلیل، این روز برای حکاکی شرف الشمس انتخاب شده است. این کار معمولاً از طلوع آفتاب تا ظهر انجام میشود، اگرچه برخی تا غروب آفتاب نیز به آن مبادرت میکنند.»
https://tooseco.ir/?p=24449