
به گزارش توس اکو، سیدحسن حسینی، معاون استاندار و فرماندار مشهد، در آیین افتتاحیه جشنواره گل محمدی روستای فرخد، با تقدیر از برگزارکنندگان، اعلام کرد: ۱۷۰ هکتار از اراضی این روستا به کشت گل محمدی اختصاص یافته و ۵۰ کارگاه گلابگیری با هزار نفر اشتغالزایی فعال است.
وی با اشاره به لقب “قمصر خراسان” برای روستای فرخد، حضور مقامات ارشد از جمله مشاور وزیر امور خارجه، دیپلماتها، سرکنسولها و معاون استاندار خراسان رضوی را نشانهای از بینالمللی شدن این رویداد دانست. حسینی، با تبریک میلاد امام رضا (ع)، جایگاه ویژه ایشان در میان ایرانیان را یادآور شد و گسترش رأفت و مهربانی در ایران را نتیجه حضور ایشان دانست.
فرماندار مشهد با اشاره به جمعیت نزدیک به ۴ میلیونی شهر مشهد، از اقدامات مثبت انجامشده پس از استقرار دولت وفاق ملی و انتخاب استاندار جدید، در راستای ایجاد فضای مهر و محبت و انرژی مثبت در استان تقدیر کرد.
وی با اشاره به وجود ۳۰۰ روستا در شهرستان مشهد، از برگزاری رویدادهایی مشابه در سراسر شهرستان برای معرفی محصولات روستایی خبر داد.
ثبت روز ملی گل محمدی در تقویم رسمی کشور
مشاور وزیر و رئیس نمایندگی وزارت امورخارجه در استان خراسان رضوی، نیز در این مراسم با اشاره به ثبت روز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ به عنوان «روز ملی گل محمدی و گلاب» در تقویم رسمی کشور اظهار داشت: امسال اولین سالی است که این مناسبت به صورت رسمی در استانهای تولیدکننده گل محمدی برگزار میشود.
وی افزود: ایرانیان به عنوان پیشگامان تولید عطر و گلاب در جهان، دارای سابقهای بیش از هزار سال در این صنعت هستند.
احمد معصومیفر با بیان اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده گل محمدی، عصاره گل رز و گلاب در جهان است، تصریح کرد: استان فارس به عنوان زادگاه اولیه تولید گل سرخ شناخته میشود و امروز کاشان به عنوان قطب اصلی تولید این محصول شناخته میشود.
وی با اشاره به نامگذاری روستای فرخد به «قمصر خراسان» گفت: برگزاری این جشنواره بینالمللی نشان از عزم مردم این منطقه برای معرفی این میراث ارزشمند ملی دارد.
دیپلماسی فرهنگی مقدم بر دیپلماسی سیاسی است
سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز در مراسم جشنواره گلمحمدی با تأکید بر اهمیت دیپلماسی فرهنگی، گفت: تبادل فرهنگی بین ملتها باید مقدم بر دیپلماسی سیاسی باشد.
حجتالاسلام علی عسگری با اشاره به برگزاری همزمان جشنواره گل محمدی در ۱۰ استان کشور، خاطرنشان کرد: این جشنوارهها که با برکت نام امام رضا(ع) برگزار میشوند، نشانگر همبستگی ملی و ظرفیتهای فرهنگی ایران هستند.
گل محمدی؛ فرصتی برای توسعه اقتصادی منطقه
عبدالکریم نگاری، مسئول کلکسیون گیاهان دارویی مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی نیز در این مراسم با اشاره به جایگاه ویژه گل محمدی در فرهنگ ایرانی-اسلامی، آن را نمادی از سرور و شادی دانست که حتی در مراسم عزاداری نیز از فرآوردههایش استفاده میشود.
وی گل محمدی را علاوه بر عطرسازی، در داروسازی، صنایع غذایی و آرایشی-بهداشتی کاربردی دانسته و آن را جزئی از بهترین ادکلنها، صابونها و شیرینیها معرفی کرد.
ایران با ۲۱۰۰ هکتار سطح زیر کشت گل محمدی، بیش از نیمی از آن (۱۳۷۰ هکتار) را در خراسان و روستای فرخد را با ۲۰۰ هکتار بهعنوان یکی از قطبهای تولید معرفی کرد. بر اساس تحقیقات سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶، گونههای خاردار با گلهای صورتی به دلیل عطر بیشتر، بهترین نوع گل محمدی شناخته شدهاند.
نگاری با تأکید بر برداشت گلمحمدی محمدی قبل از طلوع آفتاب به دلیل بیشترین میزان عطر در این ساعات، از فرآوری فوری توسط برخی شرکتها برای حفظ کیفیت محصول خبر داد. با توجه به تغییرات اقلیمی و کمآبی، وی به کشاورزان توصیه کرد از روشهای نوین آبیاری مانند آبیاری قطرهای و مالچ استفاده کنند.
نگاری در پایان، با بیان اینکه مدیریت صحیح میتواند گل محمدی را به محصولی سودآور و پایدار تبدیل کند، از برگزارکنندگان جشنواره برای ایجاد آرامش، نشاط و انبساط خاطر در جامعه تقدیر کرد.
گفتنیاست در حاشیه جشنواره گل محمدی روستای فرخد، گواهینامه ثبت رویداد این جشن در تقویم رویدادهای گردشگری ایران رونمایی شد.
https://tooseco.ir/?p=24784