×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Wednesday, 16 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 5 خبر
تغییر رویکرد بهزیستی خراسان رضوی به سمت توانمندسازی و اشتغال‌زایی

به گزارش توس اکو، مهدی برجی، ۲۴ تیر در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی در مجتمع ثامن‌الائمه برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، به تشریح فعالیت‌ها و چالش‌های سازمان بهزیستی در حوزه حمایت اجتماعی و خدمات‌رسانی پرداخت.

او با تأکید بر پویایی روزافزون این سازمان و جامعه هدفش، حجم فعالیت‌های بهزیستی را بسیار گسترده توصیف کرد.

برجی با اشاره به وجود ۶۰۰ هزار مددجو در استان خراسان رضوی، رویکرد حمایتی سازمان را یادآور شد و اعلام کرد که برای نخستین بار از زمان تأسیس سازمان، صف انتظار مستمری‌بگیران به صفر رسیده است. او افزود که هدف اولیه سازمان، حمایت بوده، اما رویکرد کنونی به سمت توانمندسازی و اشتغال‌زایی تغییر کرده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه ۱۲۲ هزار نفر مستمری دریافت می‌کنند، خدمات سازمان را جامع و هدفمند خواند و اظهار داشت: «با مداخله به‌هنگام، مشاوره و توانمندسازی، شرایط ویژه‌ای ایجاد می‌کنیم تا در آینده نیازی به خدمات مستمر نباشد.»

وی در راستای دسترسی همگانی به خدمات بهزیستی، از اجرای دو طرح CPR و مراکز مثبت زندگی خبر داد و گفت: ۱۷۳ مرکز مثبت زندگی با ۶۳۰ مددکار در استان فعال هستند و سه هدف دسترسی بهتر، استفاده از فناوری اطلاعات و محله‌محور بودن را دنبال می‌کنند.

برجی در ادامه، نسبت به افزایش آمار سالمندی در کشور ابراز نگرانی کرد و گفت که با توجه به پیش‌بینی افزایش جمعیت سالمندان تا سال ۱۴۳۰ (بیش از ۳۱ درصد)، اقدامات جدی در این زمینه در حال انجام است.

او این آمار را زنگ خطری جدی برای آینده کشور دانست و بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق و ایجاد زیرساخت‌های مناسب در حوزه خدمات سالمندی تأکید کرد.

وی با اشاره به کاهش نرخ تولد و افزایش سریع جمعیت سالمند، افزود: «ما با نسلی مواجه هستیم که بخش زیادی از آن‌ها در خانواده نقش مراقب، نان‌آور یا حتی نگهدارنده دارند. با این روند، در آینده‌ای نه‌چندان دور، کشور با چالش‌های جدی در حوزه حمایت‌های اجتماعی و خدمات درمانی و روانی مواجه خواهد شد.»

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، توانمندسازی و اشتغال را رویکرد سازمان در حوزه آسیب‌های اجتماعی برشمرد و گفت: سال گذشته ۳۸۰۰ معتاد متجاهر ساماندهی شده‌اند که بیش از ۷۰ درصد آن‌ها موفق بوده‌اند.

وی همچنین به فعالیت‌های سازمان در حوزه کودکان کار اشاره کرد و گفت که در چهار ماهه اخیر، ۸۴ پرونده در مراکز و ۶۴۲ پرونده حمایت آموزشی تشکیل شده که ۶۹ درصد کودکان ایرانی و ۳۱ درصد اتباع بوده‌اند. برجی افزود که سال گذشته ۳۷۵۰ تماس با مرکز ۱۲۳ برقرار شده که ۳۷ درصد آن‌ها مربوط به خودکشی بوده است.

وی از افتتاح قریب‌الوقوع مجهزترین مرکز استعدادیابی و توانمندسازی مراکز شبه خانواده در گلستان علی خبر داد و گفت که ۱۹۲۰ کودک در ۹۷ مرکز شبه خانواده نگهداری می‌شوند که بخش عظیمی از هزینه‌های آن‌ها توسط شرکای اجتماعی تأمین می‌شود. او تأکید کرد که تلاش سازمان بر این است که کودکان این مراکز در سن ۱۸ سالگی به توانمندی برسند و از چتر حمایتی خارج شوند. همچنین، ۲۵۲۵ کودک در طرح امدادگر در خانواده‌های خود زندگی می‌کنند.

برجی در پایان سخنان خود اعلام کرد که به یمن سفرهای ریاست سازمان بهزیستی کشور به استان خراسان رضوی، امسال برای اولین بار ۵۰ میلیارد تومان تملک و دارایی از کشور دریافت شده است. او با تأکید بر رویکرد توانمندسازی بهزیستی، گفت: که سازمان سعی دارد با شناسایی استعدادها، آن‌ها را به فرصت‌های شغلی مرتبط کند و زیرساخت‌های مسکن، اشتغال، درمان و آموزش را فراهم آورد.

در ادامه، شهره شاهرودی، معاون توانمندسازی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، در پاسخ به سوال خبرنگار ما اعلام کرد که سال گذشته تعهد اشتغال بهزیستی خراسان رضوی ایجاد ۴۹۰۰ فرصت شغلی بود که ۱۰۷ درصد آن محقق شد.

وی تعهد اشتغال امسال را ۳۶۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: که سامانه‌ای برای جمع‌آوری اطلاعات وضعیت کاری و اشتغال مددجویان ایجاد شده است.

شاهرودی افزود: که ۷۰ هزار نفر در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که از این میان، ۵۱ هزار نفر ارزیابی شغلی شده و آمادگی اشتغال دارند.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.