×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 5 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
حضور بیش از ۱۵۰ شرکت در نمایشگاه هفته پژوهش خراسان رضوی

به گزارش توس اکو، علی اسماعیلی در نشست خبری نمایشگاه هفته پژوهش که در سالن جلسات پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد، اعلام کرد که امسال رویداد به صورت متمرکز در سالن فردوسی برگزار می‌شود. او با اشاره به اینکه بیش از ۱۵۰ واحد صنعتی از رشته‌های مختلف در فضایی به وسعت بیش از پنج هزار مترمربع شرکت خواهند کرد، تأکید کرد که برای افزایش کیفیت نمایشگاه در مقایسه با سال گذشته، چهار کمیته ویژه شامل کمیته‌های اجرایی، علمی و محتوایی، اطلاع‌رسانی، و تشریفات و مدیریت تشکیل شده‌اند.

 

حضور گسترده دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی

وی افزود: افتتاحیه مراسم در روز جمعه با حضور استاندارد خراسان رضوی برگزار خواهد شد و علاوه بر دانشگاه ها، پارک ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، صنایع و استارتاپ ها در قالب ۵۰ غرفه از دستگاه های اجرایی هم در رویداد حضور دارند و یک فضای اختصاصی برای برپایی رویدادها، نشست های تخصصی و ارائه مشاوره در نظر گرفته شده است.

 

معرفی آثار فناورانه و حضور هیئت‌های خارجی

به گفته رئیس پارک علم و فناوری خراسان، از ۵۴ اثر فناورانه و محصول پژوهشی که به دبیرخانه رونمایی آثار ارسال شده، ۱۸ اثر انتخاب شده اند تا در رویداد امسال با حضور استاندار خراسان رضوی و مسئولان به طور ویژه معرفی شوند. وی بیان کرد: برای اولین بار، بازدید هیئت های خارجی و کنسولگری ها از نمایشگاه هفته پژوهش نیز در نظر گرفته شده و برنامه ریزی ما این است که از ۲۷ ملیت ساکن در خراسان رضوی، دانشجویان، اساتید و نخبگان به نمایشگاه امسال دعوت شوند.

اسماعیلی تصریح کرد که طبق برنامه ریزی قبلی، در رویداد امسال بالغ بر ۳۰ کارگاه آموزشی و نشست تخصصی با حضور اقشار مختلف جامعه نخبگان استان برگزار خواهد شد و به دلیل فضای محدود نمایشگاه، امیدواری نخبگان استان این است که در سال های آینده، نمایشگاه هفته پژوهش دیگر محدود به یک سالن نباشد.

 

برنامه‌ریزی و تسهیلات ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان

«هدف گزاری ما در رویداد امسال این است که عموم مردم مخاطب آن باشند و به جای یک قشر خاص از نخبگان و جامعه دانشگاهی، اقشار مختلف جامعه بتوانند با دستاوردهای آن ارتباط برقرار کنند». رئیس پارک علم و فناوری خراسان با اعلام این مطلب تصریح کرد که نمایشگاه پژوهش فرصتی برای معرفی دستاوردهای علمی جوانان ایرانی است و در رویداد امسال، بیش از ۱۵۰ شرکت دانش بنیان حضور دارند و آماده هستند تا دستاوردهای علمی خود را در معرض دید عموم قرار دهند.

وی افزود: معنای واقعی کارآفرینی زمانی محقق می شود که ریشه در همه اقشار داشته باشد و به طور خاص، خانواده ها نقش بسیار مؤثری در هدایت شغلی فرزندان خود دارند بنابراین نمایشگاه های پژوهش فرصتی برای معرفی کارآفرینی به خانواده هاست تا با ظرفیت های این حوزه آشنا شوند و فرزندان خود را در آینده برای نقش آفرینی در این حوزه آماده کنند.

اسماعیلی بیان کرد: برنامه ریزی برای نمایشگاه امسال از اوایل تیرماه آغاز شد و در جریان عارضه یابی از رویداد سال گذشته، این حقیقت ثابت شد که بسیاری از شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور، غرفه داری در این نمایشگاه را به مثابه یک امر دستوری و اجباری تلقی کنند. بر همین اساس، امسال مقرر شده تا منافع خاصی برای شرکت های غرفه دار درنظر گرفته شود.

 

نقش حمایت‌های دولتی و پارک‌های علم و فناوری

وی با اشاره به تسهیلات تشویقی ویژه برای شرکت کنندگان در نمایشگاه پژوهش امسال گفت: این یک مانور نمایشگاهی و فرصتی برای هم رسانی شرکت ها با یکدیگر و دستگاه های دولتی با واحدهای فناور است تا از ظرفیت ارتباط و تعامل با دستگاه ها و شرکت های دیگر استفاده کنند. امروزه ۶۰ درصد بودجه پژوهشی همه دستگاه های اجرایی باید به صندوق واحدی ذیل مدیریت وزارت علوم واریز شود تا در جریان تأمین نقدینگی طرح های دانش بنیان هزینه شود و بر این اساس، مقرر شده تا شرکت هایی که در رویداد امسال حضور پیدا کنند، بتوانند هم از این اعتبار بهره مند شوند و هم در سایه ارتباط با دستگاه های اجرایی، نیاز نهادهای حاکمیتی را به صورت مستقیم ثبت و برای رسیدگی به آن اقدام کنند.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان این را هم گفت که به موازات تسهیلات صندوق توسعه کسب و کارهای دانش بنیان، کارگزاران ویژه ای هم شناسایی شده اند تا بتوانند ظرفیت اعتبار مالیاتی شرکت ها را فعال و مسائل قانونی مربوط به معافیت ها را حل و فصل کنند. وی افزود: فراتر از نمایشگاه، در هفته پژوهش امسال قرار است آن دسته از مدیران دستگاه های مختلف اجرایی که بیشترین نقش را در حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان داشته اند، موردتجلیل قرار خواهند گرفت.

 

پتانسیل سرمایه‌گذاری در زیست بوم فناوری استان

سید ایمان شریعتی معاون پشتیبانی پارک علم و فناوری خراسان هم با تأکید بر اینکه نمایشگاه پژوهش یک فرصت فوق العاده برای سرمایه گذاران است تا استارآپ ها را رصد و فرصت های سرمایه گذاری سودآور را شناسایی کنند، گفت: به موازات شبکه وسیعی از واحدهای فناور، به طور کلی سه پارک علم و فناوری در استان فعال است که یکی به صورت محوری در پارک خراسان و دو مجموعه دیگر در دانشگاه های فردوسی و علوم پزشکی قرار دارد اما فراتر از این حرف ها، در سال های اخیر شاهد گستردگی زیست بوم فناوری استان هستیم و همین موضوعات، اقتضائات جدیدی را می طلبد که نیازمند تسهیل فضای مدیریتی و بهبود اوضاع اقتصادی است.

به گفته وی، تنها راه برون رفت کشورها از مشکلات اقتصادی و گرایش به سمت توسعه، استفاده از ظرفیت اقتصاد دانش بنیان است و امروزه همه می دانند که دوران کارخانه داری به شکل سنتی سپری شده بنابراین، نمایشگاه هفته پژوهش را میتوان دروازه ای برای تعامل جهان دانش با عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دانست.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.