×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 23 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 3 خبر
حاصلخیزی خاک، چالش اصلی کشاورزی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه حاصل خیزی خاک نکته بسیار حائز اهمیت است، افزود: بحث کشاورزی حفاظتی که مساله مهم خراسان رضوی است، نقش مهمی در تداوم تولید و پایداری آن در آینده دارد.

وی با اشاره به اینکه هزینه‌های تولید دغدغه اصلی کشاورزان است، عنوان کرد: چالشی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم این است که ابتدا کشاورز هزینه‌های تولید را محاسبه کرده و خروجی آن را در پایان کشت می‌بیند اما روی بهبود وضعیت و حاصلخیزی خاک تمرکزی ندارد.

قنبری به اهمیت آموزش در بخش کشاورزی اشاره و بیان کرد: آموزش به کشاورزان باید با زبان ساده و اثرگذار اتفاق بیفتد؛ این نکته برای تولیدکنندگان مهم است؛ چرا که روش‌های ساده برای جذب سرمایه‌گذاری بسیار حائز اهمیت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه امنیت غذایی با تولید پایدار ارتباط نزدیکی دارد، افزود: اگر تولید پایدار نداشته باشیم، نمی‌توانیم در تأمین امنیت غذایی کشور اطمینان لازم را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین مؤلفه در موضوع تولید پایدار، قیمت تمام‌شده تولید در این مرحله است، افزود: در بیشتر محصولات مورد نیاز کشورمان نه تنها می‌توانیم نیاز جامعه خود را تأمین کنیم، بلکه می‌توانیم پشتیبان بخشی از جامعه جهانی و تأمین‌کننده بخشی از غذای مردم در سایر کشورهای دنیا نیز باشیم.

قنبری اظهار امیدواری کرد: تعداد شرکت‌ها و نمایندگی‌هایی که در کار تولید هستند روزبه‌روز در حال افزایش هستند و تناسب این موضوع با جذب در مزرعه و استقبال کشاورزان بسیار ضعیف است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی به ضرورت فعال شدن مسیرهای صادرات اشاره کرد و گفت: بازار صادرات به کشورهای هدف بسیار اهمیت دارد و اگر مورد توجه قرار نگیرد یک رقابت منفی در این حوزه اتفاق خواهد افتاد که مسیر برگشتی نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه باید حوزه تحقیقات تولیدات کشاورزی را به بخش خصوصی سوق دهیم، افزود: ارتباط با مزارع باید هدفمند و ارگانیک باشد و نیز تعامل با کشاورزان پیشرو و توانمند بسیار حائز اهمیت است.

سبد کودی

حضور ۲۴ شرکت دانش بنیان از سراسر کشور در همایش تولیدکنندگان در مشهد

حسین عطایی، رئیس خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی، نیزدر حاشیه همایش آموزشی و ترویجی معرفی سبد محصولات کودی، اعلام کرد:سهمیه استان خراسان رضوی از کودهای ازته ۱۴۵ هزار تن، فسفات ۲۱ هزار و ۱۶۶ تن و پتاسه ۷ هزار و ۶۴۵ تن تعیین شده است. تاکنون ۳۸ درصد از سهمیه کود ازته، ۳۱ درصد از سهمیه فسفات و ۴۱ درصد از سهمیه پتاسه توزیع و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

وی افزود: موجودی انبارهای استراتژیک استان نیز حدود ۱۵ هزار تن است که وضعیت مناسبی را نشان می‌دهد.

عطایی با ییان این که کود دی‌آمونیوم فسفات (DAP) موردنیاز استان تامین شده است، بر اساس ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی، ۲۰۰ هزار تن کود DAP برای کشور تامین خواهد شد که از این مقدار، سهم استان خراسان رضوی ۳۵۰۰ تن است. این کود از پایان مهرماه از طریق شبکه گسترده‌ای از کارگزاران (۱۸۷ کارگزار) در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت. دی‌آمونیوم فسفات یکی از کودهای اصلی کشاورزی است و تمام کشاورزان با اهمیت آن در افزایش عملکرد محصولات آشنا هستند.

وی تاکید کرد: توزیع این کود بر اساس حواله الکترونیکی صادر شده از مراکز خدمات جهاد کشاورزی انجام می‌شود و برای تمامی محصولات زراعی، باغی، صیفی‌جات، سبزیجات و حتی گلخانه‌ها قابل استفاده است.

رئیس خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی بابیان اینکه علاوه بر کودهای یارانه‌ای مانند NPK، کودهای زیستی و طبیعی نیز در سبد کودی شرکت خدمات حمایتی قرار گرفته‌اند، افزود: با همکاری ۹۰ شرکت دانش‌بنیان، این کودها در دسترس کشاورزان قرار خواهد گرفت.

عطایی گفت: ۲۴ شرکت تولیدکننده دانش بنیان از سراسر کشور در این همایش که با هدف بررسی راههای خودکفایی در تولید کود‌های شیمیایی برگزار شد، حضور داشتندو هدف از برگزاری این همایش، ایجاد ارتباط مستقیم بین تولیدکنندگان کود و شبکه گسترده کارگزاران است تا با تبادل اطلاعات و دانش فنی، بتوان نیازهای کودی کشاورزان را به صورت بهتر و کارآمدتری تامین کرد.

حاصلخیزی خاک‌ها یکی از چالش‌های اصلی کشاورزی در استان خراسان رضوی

محمد میری دیسفانی، نیز در حاشیه همایش آموزشی و ترویجی معرفی سبد محصولات کودی خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از چالش‌های اصلی کشاورزی در استان خراسان رضوی، موضوع حاصلخیزی خاک‌ها است. این استان با اقلیم خشک و نیمه‌خشک، با کمبود ماده آلی در خاک مواجه بوده و استانداردهای حاصلخیزی بسیار پایین‌تر از حد انتظار است. برای افزایش حاصلخیزی خاک، نیاز است تا کشاورزان به استفاده از کودهای آلی و شیمیایی روی بیاورند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: استفاده از کودهای دامی پوسیده و کودهای عالی، اگرچه می‌تواند مؤثر باشد، اما فرآیند تولید و تأمین این کودها معمولاً هزینه‌بر و پیچیده است. لذا ضروری است که کشاورزان به دنبال کودهای جایگزین، به‌ویژه کودهای شیمیایی تحت نظر مؤسسات تحقیقات آب و خاک و وزارت جهاد کشاورزی باشند.

وی افزود: افزایش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی هدف اساسی ما است. در سال زراعی گذشته، با اعمال روش‌های بهینه‌سازی تغذیه و اجرای طرح‌های تغذیه گیاهی، شاهد افزایش ۴۰ درصدی تولید گندم نسبت به سال‌های قبل بوده‌ایم. یکی از عوامل موفقیت در این زمینه، توسعه استفاده از کودهای ریزمغذی و مکمل‌های رشد بوده است.

میری دیسفانی گفت: در خصوص تأمین و توزیع کود، دفتر جهاد کشاورزی استان تلاش می‌کند تا نهادهای مورد نیاز را برای کشاورزان تأمین کند. در حال حاضر، برای تأمین کودهای مختلف، به‌ویژه فسفات و پتاس، اقدامات زیادی انجام شده است. در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰۰ تن کود در استان در حال تامین است و توزیع آن بین کشاورزان در حال انجام است.

سبد کودی

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.