×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 22 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 3 خبر
دامپزشکی خراسان رضوی، از اقتصاد تا سلامت

به گزارش توس اکو، دکتر جواد اعلمی، در نشست خبری هفته دامپزشکی که در دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: دامپزشکی دولتی در استان تحت مجموعه اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی انجام می‌شود. عمده فعالیت‌های دامپزشکی، در اقتصاد دامپروری و بهداشت عمومی تعریف شده است.

وی افزود: در حوزه اقتصاد دامپروری، با توجه به اینکه سرمایه دامی به عنوان سرمایه زایشی مطرح است، حفط و نگهداری از این سرمایه می‌تواند نتایج بالایی داشته باشد. هر دامپروری ۵۰ شغل می‌تواند ایجاد نماید. در کشتارگاه‌های طیور استان، هر شب کشتار، ۵۰ میلیارد تومان گردش مالی دارد. برای حفظ و حراست از دام، سالانه ۳۰ میلیون نوبت واکسن بر روی ۶ میلیون راس دام انجام می‌گیرد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی اظهار داشت: در بخش بهداشت عمومی در ۶ ماه اول امسال ۲۶ هزار تن گوشت قرمز بصورت گوشت تائید شده به بازار مصرف وارد شد و ۱۱۵ تن از چرخه حذف کردیم. گوشت سالم طیور نیز ۱۰۸ هزار تن و ۲۹۷ تن نیز بعنوان گوشت غیر بهداشتی بوده است.

اعلمی با تاکید بر اینکه غذا دادن به حیوانات کار اشتباهی است، تصریح کرد: وجود تعدادی سگ ولگرد در حاشیه شهرها طبیعی و مفید است و باعث می‌شود حیوانات وحشی وارد شهرها نشوند، اما غذا دادن به حیوانات باعث افزایش نسل آنها و افزایش آزار و اذیت مردم و حیوان گزیدگی می‌شود.

رئیس سازمان دامپزشکی خراسان رضوی اضافه کرد: در استان، ۳۶۵ واحد پرورش سردابی آبزیان با تولید حدود ۹۳۰۰ تن و حدود ۱۱۶۱ واحد گرمابی آبزیان با تولید ۲۷۰۰ تن در سال گذشته داشته‌ایم، همچنین در سال گذشته در ۶ واحد خاویاری، ۵۰ تن گوشت و ۷۵ کیلوگرم خاویار تولید شده است.

 

لزوم حمایت از تولید داخلی واکسن

دکتر حمیدرضا فرزین، مدیر موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شمال شرق کشور نیز در این نشست عنوان کرد: بخش دامپزشکی از چهار مجموعه، اداره کل دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، موسسه واکسن و سرم سازی رازی و سازمان نظام دامپزشکی تشکیل شده است. ما این چهار مجموعه را در استان داریم که در بسیاری از استان‌ها وجود ندارد.

وی ادامه داد: موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دی ماه امسال ۱۰۰ سالگی خود را تجربه خواهد کرد و در استان ۷۰ سال فعالیت آن را به عنوان قدیمی ترین شعبه داریم. ما در دو حوزه عمده فعالیت می‌کنیم. تولید واکسن که ۸۰ فرآورده مختلف، واکسن پزشکی، واکسن دامی، واکسن طیور و واکسن آبزیان، انجام می‌شود. وظیفه دوم، تحقیقات بیماری‌های دام و مشترک انسان و دام است.

ریاست شعبه شمال شرق موسسه واکسن سازی رازی اظهار کرد: در حوزه انسانی ۷ فرآورده، از ۸ فرآورده در موسسه رازی ساخته می‌شود و تمام آن تحویل وزارت بهداشت برای واکسیناسیون می‌گردد. ۸۰ درصد واکسن نیاز دامی و ۶۰ درصد واکسن طیور مورد نیاز کشور در مجموعه واکسن و سرم سازی رازی تولید می‌شود.

وی تاکید کرد: بخش زیادی از واکسن کشور وارد می‌شود، در حالی که هم توان موسسه رازی و هم توان موسسات خصوصی است که در داخل ساخته شود. ورود واکسن از خارج از کشور، خطر مشکلات بیولوژیک کشور را تهدید می‌کند.

 

دانشکده دامپزشکی مشهد؛ پاسخگوی نیازهای جامعه

دکتر عباس پرهام، ریاست دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد نیز با بیان اینکه؛ روز ۱۴ مهر به عنوان روز دامپزشکی نامگذاری شده است و این نامگذاری دو هدف دارد، یکی خود دامپزشکان و دوم مردم و جامعه است، گفت: ما به عنوان دانشکده دامپزشکی وظیفه آموزش به نحو مطلوب را داریم. دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان ۵ دانشکده اول کشور، ۴ گروه آموزشی داریم. در این ۴ گروه ۵۵ نفر هیات علمی حضور دارند.

وی افزود: وظیفه اصلی ما، تربیت دکترای دامپزشکی است که در دو نوبت اول و دوم هر سال پذیرش دانشجو داریم. به دنبال آن دو دوره کارشناسی، ۹ رشته کارشناسی ارشد و ۱۰ رشته تخصصی PhD دانشجو تربیت می‌نمائیم. در گذر زمان نیاز به بروز رسانی فضای درسی است که بعد پیگیری‌ها، در برنامه وزارت علوم مصوب گردید و با تمرکز تهران در ترم جدید برنامه بروزشده اجرایی کرده‌ایم.

دکتر پرهام بیان کرد: مرکز اصلی دانشکده در دانشگاه فردوسی مشهد است اما یک واحد کلینیک خارج از دانشگاه، روبروی بیمارستان داریم که واحد عملی دانشجویان و کلینیک برای عموم انجام می‌شود. کلینیک چند بخشی است که ۵۰ درصد همکاران ارائه خدمات می‌دهند.

 

دامپزشکان خط مقدم تامین امنیت غذایی کشور

دکتر امیر افقمی، ریاست نظام دامپزشکی خراسان رضوی نیز گفت: دو دهه است که بخشی از وظایف سازمان دامپزشکی به بخش خصوصی که نظام دامپزشکی است محول شده است. وقتی صحبت از دامپزشکی می‌شود، بیماری دام به ذهن خطور می‌کند اما پیشگیری از ۸۰۰ بیماری مشترک انسان دام و حفظ امنیت غذایی از وظایف اصلی همکاران ما است و دامپزشکان در خط مقدم تامین امنیت غذایی کشور قرار دارند

وی ادامه داد: سازمان نظام دامپزشکی بزرگترین سازمان مردم نهاد کشور است که ۴۰ هزار عضو دارد و ۱۰ درصد آن در استان خراسان رضوی حضور دارند. وظیفه اصلی ما، اجرای دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی در خصوص مراکز درمانی است. سالانه ۸ هزار پروانه صادر می‌کنیم و رسیدگی به تخلفات صنفی و همکاری با موسسه سرم و واکسن رازی از اهم فعالیت‌ها خواهد بود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.