×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Monday, 5 May , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر
تحول در فرهنگ رضوی با رویکردی نو؛ اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)

مرتضی سعیدی زاده، در نشست خبری اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در تاریخ ۱۴ اردیبهشت، به تشریح رویکردها و دستاوردهای این دوره پرداخت.

وی با اشاره به برگزاری بیست و یکمین دوره جشنواره، تاکید کرد که این دوره با رویکردی تحول‌گرا و پوست‌اندازی هنری، تحلیلی و رسانه‌ای، به دنبال ایجاد تحول در زیست، فرهنگ و هنر رضوی است.

سعیدی زاده اظهار داشت که در دوره‌های گذشته، تمرکز جشنواره بر ایجاد جریانی مستمر و پویا در راستای توسعه فرهنگ رضوی بوده است. این توسعه، بر اساس وظایف بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)، باید در سطح ملی و بین‌المللی انجام شود.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) با اشاره به تشکیل این بنیاد در سال ۱۳۹۱ زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وظیفه اصلی آن را توسعه فرهنگ رضوی در هر دو سطح ملی و بین‌المللی دانست.

سعیدی زاده اصول حاکم بر این دوره از جشنواره را به شرح زیر برشمرد:

* توجه به سبک زندگی اسلامی-ایرانی

* توجه به جریان‌سازی فکری و معرفتی مبتنی بر معارف نظری در عرصه زیست، فرهنگ و هنر به منظور تولید آثار فاخر و ارزشمند

* توسعه فضای رسانه‌ای و فرهنگ هنری مبتنی بر تولیدات نظری و معارف اهل بیت(ع)

* ارتباط با کنشگران و ایجاد شبکه تخصصی فعال در عرصه فرهنگ و هنر

* توجه به استعدادیابی، آموزش و پرورش و تربیت کنشگران حوزه فرهنگ و هنر مذهبی

* ایجاد ارتباط با نهادهای فرهنگی در عرصه بین‌المللی

شناسایی ظرفیت‌های تولید آثار فاخر و اثرگذار، بهره‌برداری از محصولات فرهنگی، تولید آثار فاخر و اثرگذار و فرآوری محصولات فرهنگی و هنری در بستر زیست، فرهنگ و هنر با موضوعات مذهبی از دیگر اهداف این دوره از جشنواره بود که توسط سعیدی زاده بیان شد.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) با تاکید بر اهمیت حمایت از تولیدات فرهنگی و هنری، اعلام کرد که در سال گذشته، بالغ بر ۳ میلیارد تومان اعتبار در بنیاد به این امر اختصاص یافته است.

سعیدی زاده با اشاره به حدیثی از امام رضا (ع) مبنی بر اینکه “اگر مردم زیبایی‌های کلام ما را درک کنند، از ما پیروی می‌کنند”، هدف بنیاد را ایجاد چرخه‌ای دانست که کلام امام را تبیین کرده، آن را به زیبایی تبدیل نموده و در قالب محصولات فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در معرض دید مردم قرار دهد تا از این طریق، جریان فرهنگ رضوی در جامعه اسلامی ترویج یابد.

وی از “منظومه نصیب رضوان” به عنوان یکی از خروجی‌های تلاش‌های دو سال اخیر نام برد و اعلام کرد که این منظومه، که در آستانه بیست و دومین جشنواره امام رضا(ع) رونمایی می‌شود، شامل ۲۰۰۰ نظام موضوعی از فرمایشات امام رضا(ع) برگرفته از کتاب “عیون اخبار الرضا” و سایر منابع است. این منظومه به هنرمندان کمک می‌کند تا با اشراف بر معارف امام رضا (ع)، به تولید آثار فرهنگی و هنری بپردازند.

سعیدی زاده با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با طلاب و علمای دین در سال ۱۴۰۲ و تاکید ایشان بر لزوم در اختیار قرار دادن معارف دینی به هنرمندان، اظهار داشت که بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) تلاش می‌کند معارف دین را به صورت کاملاً دسته‌بندی شده در اختیار هنرمندان قرار دهد تا بر مبنای آن، به تولید آثار فرهنگی و هنری بپردازند.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.