به گزارش توس اکو، دکتر مسعود فیروزی افزود: طبق ماده ۱۵ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، حداقل سه درصد از مجوزهای استخدامی رسمی، پیمانی و کارگری دستگاههای دولتی و عمومی اعم از سازمانها، وزارتخانهها، موسسات، شرکتها و نهادهای عمومی انقلابی و دیگر دستگاههایی را که از بودجه کشور استفاده میکنند به افراد دارای معلولیت واجد شرایط جهت رفع چالش بیکاری معلولین باید اختصاص یابد. البته به دلیل عدم شناخت صحیح نسبت به توانمندیهای افراد دارای معلولیت، عدم مناسبسازی محیطهای کاری و… تاکنون سازمانهای دولتی و خصوصی فاقد عزم جدی در جذب همیشگی این افراد بودند و همیشه استنکافها و اجتنابهای عامدانه و غیرعامدانه وجود داشت که افراد دارای معلولیت را در شرایط ثبت نام، حین مصاحبه و حین کار از پذیرش شغل موردنظر محروم میساخت.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان توانبخشی بهزیستی بهمنظور دفاع از حقوق معلولان در همه مراحل مصاحبه استخدامی نهادهای دولتی در سالهای گذشته شرکت میکردند و همه مراحل اجرای فرآیند استخدام را بررسی و تخلفات احتمالی را به بهزیستی کشور، استانداری و سازمان امور اداری و استخدامی گزارش میکردند و در صورت نیاز پیگیری حقوقی نیز انجام میگرفت اما همه این اقدامات در استخدام افراد دارای معلولیت کافی نبود. بنابراین دولت شهید رئیسی در ابتکاری به یادماندنی در راستای پایان دادن به این نابرابری نخستین آزمون اختصاصی ویژه افراد دارای معلولیت به منظور تأمین نیروی انسانی مورد نیاز در ۴۵ دستگاه اجرایی جهت جذب و بهکارگیری ۴۳۲۶ فرد دارای معلولیت را برگزار کرد.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: در دولت سیزدهم ارزیابیهای بسیار دقیقی جهت دستیابی به آمار و اطلاعات تمامی دستگاههایی که قانون ۳ درصد استخدامی را رعایت نکرده بودند، انجام گرفت و در نهایت سهمیه و تعداد افرادی که باید در دستگاههای اجرایی تاکنون جذب میشدند، تعیین گردید و در این آزمون جذب خواهند شد. مورد دیگری که در دولت شهید رئیسی مورد توجه قرار گرفت، ذخیره سهمیه ۳ درصد برای هر دستگاه بود. درصورتی که در یک آزمون بنا به هردلیلی مثل عدم وجود متقاضی و… سهمیه ۳ درصد استخدامی افراد دارای معلولیت رعایت نشود، در آزمون بعدی دستگاه ملزم به استفاده از سهمیه آزمون قبلی مازاد بر سهمیه همان آزمون در جذب و به کارگیری افراد دارای معلولیت میباشد.
وی خاطرنشان کرد: پنج شنبه ۱۷ خردادماه قرار است برای اولینبار آزمون استخدامی ویژه معلولان در سراسر کشور برگزار شود. در استان خراسان رضوی نیز این آزمون بهصورت متمرکز در شهرستان مشهد برگزار میگردد و یک هزار فرد دارای معلولیت در استان خراسان رضوی در این آزمون با یکدیگر به رقابت میپردازند. سازمان بهزیستی جهت حمایت توانخواهان و در راستای برگزاری هرچه بهتر و باکیفیتتر این آزمون باتوجه به نیازهای متنوع افراد دارای معلولیت، تدابیر بسیاری را بهکار بسته است.
فیروزی افرود: جلسات متعددی از طریق فضای اسکای روم بهصورت مجازی با روسا و کارکنان ادارات بهزیستی شهرستانها انجام گرفته است. در تمامی شهرستانها نیازهای داوطلبین شرکت کننده در آزمون سنجیده شده و از آنجایی که آزمون به صورت متمرکز در مشهد برگزار میشود، آمار و مشخصات توانخواهانی که با مشکل ایاب و ذهاب به مشهد و نیز اسکان در شهرستان مشهد مواجه میباشند توسط ادارات بهزیستی شهرستانها به اداره کل ارسال گردیده و تدابیر لازم جهت تامین اسکان این عزیزان اندیشیده شده است. توانخواهانی که بنا به تشخیص مددکار با مشکل ایاب و ذهاب مواجه بودند نیز از طریق پرداخت کمک هزینه موردی یا اعزام آنها از طریق تهیه وسیله نقلیه مناسبسازی شده به مشهد انجام خواهد گرفت.
وب ادامه داد: از آنجائی که در روز آزمون تراکم جمعیت افراد دارای معلولیت جهت مراجعه به دانشگاه فردوسی را شاهد خواهیم بود، مکاتبات لازم با ناوگان شهری مشهد انجام گرفته است. محل برگزاری آزمون، دانشکده روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد میباشد و بهمنظور رفاه حال سایر توانخواهانی که از دربهای مختلف وارد دانشگاه میشوند، خودرو مناسبسازی شده تدارک دیده شده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد:باتوجه به نیازسنجیهای انجام گرفته، ۲۲۰ منشی توسط بهزیستی برای این آزمون انتخاب و بهکارگیری شدهاند و دوره توجیهی و آموزشی برای آنها برگزار گردیده. منشیها در جلسه آزمون حضور یافته و باتوجه به نوع معلولیت فرد، حمایتهای ویژهای را از آنها بهعمل میآورند.