
به گزارش توس اکو، در جریان این رویداد، اصحاب قلم و تصویر، از شرکتهای پیشرو “آذین چاشنی خراسان ” و “صفا رایحه” دیدن کرده و از نزدیک با فرآیندهای تولیدی و نوآوریهای این واحدها آشنا شدند. این دیدار، پنجرهای به سوی ظرفیتهای صنعتی کشور گشود که در خط مقدم توسعه اقتصادی، نقشی حیاتی ایفا میکنند.
تابآوری تولید و تأمین کالای اساسی در سهماهه نخست ۱۴۰۳
امیررضا رجبی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، در حاشیه این بازدید از رشد شاخصهای کلان صنعتی، تابآوری بخش تولید، تأمین پایدار کالاهای اساسی و تقویت زیرساختها در سهماهه نخست سال ۱۴۰۳ خبر داد و تاکید کرد: «بحرانها نهتنها ما را متوقف نکردند، بلکه انگیزه مضاعفی برای پیشرفت به وجود آوردند.»
رجبی ضمن تقدیر از نقش سازنده بخش خصوصی، همراهی مردم و هماهنگی نهادهای دولتی و امنیتی در مدیریت بازار و تداوم فعالیتهای صنعتی، بر اهمیت کار جمعی در شرایط ویژه کنونی تأکید کرد.
وی با اشاره به تقارن بازدید با ایام محرم، ضمن تسلیت این ایام، از تعویق برنامه “روز صنعت و معدن” که قرار بود در ۱۹ تیرماه برگزار شود، خبر داد. دلیل این تعویق، شرایط ناشی از جنگ اخیر عنوان شد که طی آن قرار بود از دستاوردهای یک سال گذشته در حوزه صنعت، معدن و تجارت رونمایی شود.
رئیس سازمان صمت خراسان رضوی، در تشریح اقدامات سازمان صمت در بحران اخیر، اظهار داشت: از نخستین ساعات آغاز بحران، مأموریت مشخص ما تأمین کالا و آرامسازی بازار بود. با هماهنگی دفتر وزیر صمت و شورای تأمین استان، وظایف نهادهای مختلف به درستی تفکیک شد. شب همان روز نخست حمله، جلسهای اضطراری با حضور تمام تشکلهای بخش صنعت، اصناف، عمدهفروشان و توزیعکنندگان برگزار و تصمیمات فوری اتخاذ گردید.
وی با اشاره به همراهی واحدهای تولیدی و روحیه همکاری بالای آنان، بیان کرد: تنها در یکی دو روز ابتدایی، فضای شوکآور بحران بر فضای کسبوکار حاکم بود، اما بلافاصله با روحیه همکاری بالا جایگزین شد. حتی تماسهای دریافتی، نه درخواستی، بلکه مبتنی بر اعلام آمادگی برای کمک بود. این روحیه بسیار ارزشمند است.
رئیس سازمان صمت استان از اعزام دهها تیم دو نفره به صورت همزمان به واحدهای تولیدی برای ارزیابی، رصد و تقویت امنیت کارخانهها خبر داد و گفت: این تیمها علاوه بر بررسی شرایط، نکات ایمنی و امنیتی را نیز به واحدها منتقل میکردند.
رجبی همراهی مردم در فروشگاهها را مثالزدنی خواند و گفت: مردم با رفتار خود مانع خرید هیجانی میشدند و تاکید میکردند که نیازی به نگرانی نیست. این رفتار نشان از بلوغ و همدلی بالای فرهنگ عمومی کشور دارد.
رجبی در ادامه از رشد تمام شاخصهای صنعتی، معدنی و اقتصادی، با وجود شرایط ویژه، در سهماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: این رشد شامل صدور جواز تأسیس، پروانههای بهرهبرداری، سرمایهگذاری، جذب سرمایهگذار و صادرات بوده و نشاندهنده قرار گرفتن صنعت استان در مسیر پیشرفت با وجود فشارهای بیرونی است.
وی همچنین با اشاره به آغاز اجرای برنامه هفتم توسعه کشور، تشکیل ستاد تدوین و پایش این برنامه در استانداری خراسان رضوی و ارتباط دو کارگروه اصلی آن با ادارهکل صمت استان را یادآور شد.
همافزایی بیسابقه در دوران بحران؛ جهش تولید با همکاری بخش خصوصی و دولت
فیروز ابراهیمی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، در ادامه این بازدید از همافزایی بیسابقه میان بخش خصوصی، دستگاه قضایی، بانکها و استانداری در دوران اخیر خبر داد و آن را تجربهای موفق در راستای شعار “ما میتوانیم” دانست.
ابراهیمی، با اشاره به همگرایی کمنظیر بخش خصوصی و دولت در روزهای پرتنش اخیر، اظهار داشت: “در دوازده روز ابتدایی جنگ، انسجامی مثالزدنی میان مسئولان دولتی و فعالان اقتصادی شکل گرفت که نتایج آن فراتر از انتظار بود.”
وی افزود: کارخانهها از یک شیفت کاری به سه شیفت افزایش یافته و واحدهای تولیدی مرتبط با نیازهای اساسی مردم با تمام ظرفیت به کار گرفته شدند.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: “میزان عرضه برخی صنایع بزرگ در این دوره معادل تولید دو ماه گذشته بوده است که نشاندهنده جهشی بیسابقه در پاسخگویی به نیاز بازار و اطمینانبخشی به مردم است.”
وی با اشاره به آمادگی برای پشتیبانی از سایر استانها در صورت طولانیتر شدن بحران، بر نقش کلیدی صنایع غذایی، بهویژه تولیدکنندگان کنسرو، تأکید کرد که با اعلام آمادگی برای عرضه تولیدات با هر قیمت، به پشتیبانی از بازار پرداختند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، از برگزاری جلسه با شورای هماهنگی بانکهای استان در روز نخست بحران خبر داد که منجر به اتخاذ چهار تصمیم مهم، از جمله همراهی کامل بانکها با واحدهای صنعتی شد.
وی همچنین از حمایت قاطع دستگاه قضایی استان در دومین روز بحران برای جلوگیری از فشارهای قضایی علیه واحدهای تولیدی سخن گفت و این همکاریها را تمرینی موفق از همکاری حاکمیت و بخش خصوصی دانست.
ابراهیمی با تأکید بر ایستادگی مردم در سختترین شرایط به شرط همراهی مسئولان، خواستار شنیده شدن صدای مردم و اصلاح انتصابات افراد فاقد صلاحیت شد و تصریح کرد: “برخی مدیران حتی از اداره خانواده خود ناتواناند اما مسئولیت تصمیمگیری برای میلیونها ایرانی را بر عهده دارند؛ این بیکفایتیها باید اصلاح شود.”
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که ایران عزیز، با همراهی مردم و مسئولان، از هر تهدیدی عبور خواهد کرد و یادآور شد: “مردم در این آزمون بزرگ، حماسهآفرینی کردند.”
جهش تولید در شهرک صنعتی چناران با ۱۱ هزار نفر اشتغال
سیدوحید سیدزادگان، مدیرعامل شهرک صنعتی چناران، نیز در جریان این بازدید در نشست خبری با اصحاب رسانه که در حاشیه بازدید با بیان اینکه شهرک صنعتی چناران با وسعتی حدود ۶۰۰ هکتار در دو فاز طراحی و اجرا شده، گفت: ۳۳۷ واحد تولیدی فعال در این شهرک در حوزههای متنوعی از جمله داروسازی، صنایع شیمیایی، سلولزی، فلزی، الکترونیک و خدمات عمومی فعالیت دارند.
وی با تأکید بر اهمیت اشتغالزایی در این مجموعه افزود: بیش از ۱۱ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای صنعتی این شهرک مشغول به کار هستند که حدود ۴۰ درصد آنها را بانوان و ۶۰ درصد را آقایان تشکیل میدهند. همچنین ۵۰ تا ۶۰ درصد این نیروها از شهر چناران و مناطق پیرامونی آن تأمین میشوند.
مدیرعامل شهرک صنعتی چناران با اشاره به ساخت ۲۱۶ واحد صنعتی جدید که ۳۵ واحد از آنها در مراحل پایانی قرار دارند، پیشبینی کرد تا پایان سال این واحدها وارد چرخه تولید شده و آمار اشتغال و تولید شهرک به شدت افزایش یابد.
سیدزادگان یکی از شاخصترین اقدامات مدیریتی در این شهرک را توجه به محیط زیست و فضای سبز عنوان کرد و گفت: در دو سال گذشته بیش از ۱۰ هزار اصله درخت و ۱۰۰ هزار بوته گل و درختچه کاشته شده که ۶۰ هکتار فضای سبز پراکنده را در سطح شهرک ایجاد کرده است.
وی همچنین به توسعه زیرساختهای حیاتی اشاره کرد و از فعال بودن پست برق ۳۳/۲۰ کیلوولت با ظرفیت ۸۰ مگاوات و مذاکرات برای افزایش آن به ۳۲۰ مگاوات خبر داد. در حوزه تأمین آب نیز با وارد مدار شدن سه حلقه چاه جدید، ظرفیت آبرسانی به ۶۸ لیتر بر ثانیه رسیده و هیچ مشکلی در تأمین آب صنایع وجود ندارد.
مدیرعامل شهرک صنعتی چناران از اجرای فاز توسعه تصفیهخانه فاضلاب و برنامهریزی برای احداث ۴ مگاوات نیروگاه خورشیدی خبر داد و افزود: این شهرک با داشتن سه دستگاه خودرو آتشنشانی، یکی از مجهزترین شهرکها در حوزه خدمات ایمنی است. همچنین با مشارکت سرمایهگذاران، مجتمع اداری دو طبقهای ساخته شده که جزو بهترین ساختمانهای اداری در میان شهرکهای صنعتی استان محسوب میشود.
سیدزادگان در پایان از خرید چهار دستگاه تریلر ترانزیتی توسط شرکت خدماتی طی چهار سال گذشته خبر داد که در تسهیل حملونقل کالاها و مواد اولیه نقش مؤثری ایفا کرده است.
https://tooseco.ir/?p=25525