×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 20 April , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
۱۴۰۱ رویداد در کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی برگزار می‌شود

به گزارش توس اکو ، محمد حسین زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در نشست خبری هفته کتاب خراسان رضوی که در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی امام خمینی مشهد برگزار شد، گفت: هفته کتاب امسال با شعار ” ما همانیم که می‌خوانیم” برگزار می‌شود. برنامه‌های متنوع امسال در سبد فعالیت مجموعه فعالان دولتی و مردمی تدارک دیده شده است. شاخصه امسال همراهی و همدلی دستگاه‌‌های استان و تلاش‌های مردمی است.

وی افزود: کتاب غدای روح و عذاب کل سال است. آرزوی ما این است انس با کتاب، انس روزانه باشد و ۳۶۵ روز سال در سبد مردم کتاب جا داشته باشد. ما هفته کتاب را هفته خاص و فعالیت را در طول سال می‌بینیم. در شورای فرهنگ عمومی تصویب سبد فرهنگی خانوار داشتیم که اولین سبد در شهریور ماه به خانواده ها عرصه شد و سبد‌های آتی نیز تقدیم می‌شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان خراسان رضوی با بیان اینکه؛ اگر کتاب، خوب به مردم معرفی شود، مردم با رغبت کتاب تهیه و می‌خوانند، اظهار کرد: فعالیت‌های امسال هفته کتاب با اکران شهری شروع شده است و اکران در فضای مجازی، خوانش زنده کتاب دز ایستگاه‌‌های مترو و عمومی شهر، رونمایی و جشن کتاب، مشاوره کتاب به همت فعالان مردمی، برگزاری اردو کتاب، بسته ویژه مدارس و مساجد، طرح خرید کتاب و یارانه بصورت کشوری و نشست‌های تخصصی در دانشگاه‌ها و حوزه برخی از برنامه‌‌های پیش بینی شده است.

 

حجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان در نشست خبری ستاد برگزاری سی‌امین دوره هفته کتاب خراسان رضوی که امروز، ۲۱ آبان‌ در کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به اینکه در هفته کتاب امسال برنامه‌هایی متفاوت از سال‌های گذشته در خراسان رضوی در حال برگزاری است، اظهار کرد: پویش اهدای کتاب در ادارات یکی از برنامه‌هایی است که با عنوان «کتاب خواندنی است، تزیینی نیست» برگزار خواهد شد. در این پویش از مدیران خواسته شده که کتاب‎های اضافه در دفتر کار خود را به نهاد کتابخانه‌های عمومی استان اهدا کنند تا برای تجهیز کتابخانه‌های تازه تاسیس و مناطق محروم استفاده شود.

وی افزود: پویش‌های متنوع کتابخوانی در هر یک از کتابخانه‌های سطح استان متناسب با ظرفیت مناطق برگزار خواهد شد. نشست کتابخوان کتابخانه‌ای، مدارس و شهرستانی و محافل ادبی و نقد کتاب با حضور شاعران و نویسندگان در کتابخانه‌های عمومی ترتیب داده شده است. همچنین با همکاری آموزش و پرورش استان دانش‎آموزان با بخش‌های مختلف کتابخانه‌های عمومی آشنا و به عضویت آن‌ها نیز درمی‌آیند. در کتابخانه‌های عمومی شهرستان‌ها نیز نمایشگاه‌های کتاب به کمک اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توجه به کتابفروشی‌ها برگزار خواهد شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی بیان کرد: برنامه‌هایی نظیر جمع‌خوانی، قصه‌گویی، نمایشنامه‌خوانی، کتاب‌سازی، نقاشی و معرفی کتاب در سطح کتابخانه‌های عمومی برگزار خواهد شد. ۲۴ آبان ماه نیز عضویت رایگان در کتابخانه‌های عمومی برای همه افراد امکان‌پذیر خواهد بود و از ۲۱‌ تا ۲۷ آبان بخشودگی جرایم دیرکرد کتاب‌ها صورت می‎گیرد.

سبزیان خاطرنشان کرد: در این هفته در کل کتابخانه‌های عمومی کشور ۱۷ کتابخانه افتتاح خواهد شد که ۳ کتابخانه در استان خراسان رضوی است. کتابخانه سیار شماره ۸ مشهد برای خدمات‌رسانی به ۵ منطقه حاشیه شهر و روستا، کتابخانه مرحوم قاسمی در روستای کردیان باخزر و کتابخانه مشارکتی محله وکیل‌آباد در این هفته افتتاح می‎شوند.

وی با بیان اینکه پویش ملی «کتاب دستت چیه؟» از فردا آغاز می‌‎شود، تصریح کرد: از مدیران و افراد ذی نفوذ می‌خواهیم با انجام این پویش و پاسخ به این سوال در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی موثر باشند. مسابقه ویژه کتابداران با موضوع آشنایی با اندیشه‌های امام خمینی(ره) نیز در این هفته برگزار خواهد شد و بسته‌های مطالعاتی کتاب در موضوعات مختلف نیز در اخیار مدیران و بخش‌های مختلف قرار می‎گیرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی استان تا آخر سال ۱۴۰۱ بیان کرد: تا پایان امسال ۵ کتابخانه سیار دیگر به ناوگان کتابخانه‌های عمومی سیار اضافه خواهد شد. این کتابخانه‌ها در شهرهای کاشمر، حاشیه شهر مشهد، چناران، تایباد، طرقبه و شانذیر و قوچان ایجاد خواهد شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی اضافه کرد: ۲۷ شهر فاقد کتابخانه عمومی در استان وجود دارد که این کمبود را با ایستگاه‌های دانایی و کتابخانه‌های سیار می‌توانیم پوشش دهیم و ۲۶ پروژه نیمه تمام وجود دارد که به کمک خیران می‎توانیم تا انتهای امسال آن‌ها را به پایان برسانیم

 

یوسف اسماعیل‌زاده، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه برنامه‌های مختلفی برای هفته کتاب در سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با هماهنگی دیگر نهادها صورت گرفته است، اظهار کرد: نام‌گذاری خیابانی به نام کتاب در مجاورت نهاد کتابخانه‌های عمومی استان مصوب شده و نام این خیابان تغییر خواهد کرد.

وی افزود: اکران‌های شهری به صورت هماهنگ با نهادها و سازمان‌های فعال در این هفته صورت می‌گیرد. این اکران‌ها از طریق رسانه‌های در اختیار شهرداری خواهد بود و در این رسانه‌ها معرفی کتاب روزانه انجام خواهد شد. طرح مدرسه دوستدار کتاب نیز با همکاری اداره کل نهاد کتابخانه عمومی استان و اداره کل آموزش و پرورش در مشهد برگزار خواهد شد.

اسماعیل‌زاده ادامه داد: نمایش‌های مختلفی با حضور هنرمندان در مکان‌های عمومی شهر که شامل خوانش کتاب و اجرای نمایش‌‎های خیابانی است انجام خواهد شد و شهرداری مشهد بسته‌های کتابی را با همکاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بانوان تهیه و ارائه خواهد کرد.

 

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.